Βρίσκεστε εδώ:  / ΠΗΛΙΟ / Σωλήνας έγινε …συντριβάνι στον Άη Βλάση
Σωλήνας έγινε …συντριβάνι στον Άη Βλάση

Σωλήνας έγινε …συντριβάνι στον Άη Βλάση

 

Δεκαπέντε ολόκληρες μέρες, πλαστικός σωλήνας που τροφοδοτεί με 52 σπίτια, στον Άγιο Βλάση, έχει μετατραπεί σε εντυπωσιακό σιντριβάνι λόγω διαρροής. Ο συγκεκριμένος σωλήνας διατρέχει το χωριό επιφανειακά μέσα στο αυλάκι της άρδευσης (!) , με ότι αυτό συνεπάγεται, από την άποψη της ποιότητας του νερού που φτάνει στα σπίτια.

Το περίεργο είναι ότι καμιά διαχειριστική αρχή , από τον Καποδίστρια ως τώρα, παρά τις επανειλημμένες των κατοίκων, δεν φρόντισε να εφαρμόσει τις προβλεπόμενες από την ισχύουσα νομοθεσία τεχνικές προδιαγραφές, αναφορικά με την κατασκευή των δικτύων παροχής πόσιμου νερού. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, πέραν του κινδύνου της επιμόλυνσης   είναι αυξημένος ο κίνδυνος να υποστεί ο σωλήνας ζημιά κατά τη διάρκεια συντήρησης του αυλακιού άρδευσης.

Η παρούσα της ΔΕΥΑΜΒ σφυρίζει προκλητικά αδιάφορα στις εκκλήσεις των κατοίκων για διόρθωση του προβλήματος. Φαίνεται πως η δημοτική αρχή πολύ γρήγορα εφαρμόζει την υπόσχεση της να φροντίσει ιδιαίτερα την περιφέρεια την προσεχή τετραετία, ξεκινώντας με την κατασκευή ενός εντυπωσιακού σιντριβανιού στο χωριό του Αγίου Βλάση, αποφεύγοντας τις «απευθείαν» αναθέσεις και μάλιστα με μηδενικά έξοδα. Κάτι σαν δηλαδή που, ωστόσο, το «πληρώνουν» ακριβά οι 52 οικογένειες που στερούνται της πρόσβασης σε καθαρό , μέσα στο καλοκαίρι.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Συνελήφθη με κάνναβη στο Βόλο #ινδικήκάνναβη - https://t.co/Xv7ae0rfX2 -

  • #λέμβος βυθίστηκε στην Αλόννησο  #λέμβος - https://t.co/DgwuYoEltx -

  • Τραγωδία στο #Πουρί: 62χρονος καταπλακώθηκε από αγροτικό παρουσία του ανήλικου γιού του - https://t.co/icYkVitCwl… -

"Αλιεύοντας" την είδηση