Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΠΗΛΙΟ » Σεμινάριο ΚΑΡΠΑ και εκπαίδευσης στη χρήση απινιδωτή στα Καλά Νερά
Σεμινάριο ΚΑΡΠΑ και εκπαίδευσης στη χρήση απινιδωτή  στα Καλά Νερά

Σεμινάριο ΚΑΡΠΑ και εκπαίδευσης στη χρήση απινιδωτή στα Καλά Νερά

Ο Σύλλογος κοινωνικής αλληλεγγύης & πολιτισμού Νοτίου Πηλίου με έδρα τα Καλά Νερά διοργανώνει εκπαιδευτικό σεμινάριο και χρήσης απινιδωτή το Σάββατο 28 Μαϊου.

Ο Σύλλογος κοινωνικής αλληλεγγύης και πολιτισμού Νοτίου Πηλίου με έδρα τα Καλά Νερά έχει στους στόχους του την προσφορά στον συνάνθρωπο μέσω της μερικής κάλυψης των κοινωνικών, εκπαιδευτικών, επιμορφωτικών, πολιτιστικών και ψυχαγωγικών αναγκών των κατοίκων του Νοτίου Πηλίου.

Το όμορφο, παραλιακό χωριό των 300 κατοίκων τοn χειμώνα καλωσορίζει 5,000 επισκέπτες και παραθεριστές το καλοκαίρι χωρίς όμως να διαθέτει απινιδωτή για την ώρα ανάγκης.

Η έλλειψη αυτή και η αγορά ημιαυτόματου εξωτερικού απινιδωτή καλύφθηκε από δωρεές μονίμων κατοίκων της περιοχής. Συνέβαλαν και τα μέλη της ομάδας εθελοντών «People for Greece» του Βελγίου που διοργάνωσαν στις Βρυξέλλες μια βραδιά αλληλεγγύης για τα Καλά Νερά. Έτσι, αποκλειστικά με την βοήθεια της κοινωνίας των πολιτών, το χωριό απέκτησε τώρα τον απινιδωτή του.

Ο Σύλλογος, πλαισιωμένος από έμπειρους εκπαιδευτές της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Μαγνησίας, από ιατρό του Κέντρου Υγείας Αργαλαστής και από την ΘΕΣΣΑΛΟΙΑΤΡΙΚΗ ΑΕ του Βόλου θα συντονίσει ένα εκπαιδευτικό σεμινάριο καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) και χρήσης του απινιδωτή.

Το σεμινάριο θα λάβει μέρος στο νεόκτιστο Πολιτιστικό Κέντρο Καλών Νερών το Σάββατο 28 Μαϊου από τις 9.00 π.μ. μέχρι 12.00  μ. Με τη λήξη του σεμιναρίου, ο απινιδωτής θα τοποθετηθεί στο φαρμακείο του χωριού.

Με την πρωτοβουλία του αυτή, ο Σύλλογος βάζει το λιθαράκι του στην προσπάθεια των πολιτών να στηρίξουν την υποβιβασμένη τώρα και δεκαετίες πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας στο Πήλιο.

Πληροφορίες

Άννα Λ. Κοντογιάννη, 21.05.2022

πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου

Καλά Νερά

ΚΙΝ 697 283 48 22

Ιστότοπος του Συλλόγου: www.skapnp.org

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση