Βρίσκεστε εδώ:  / ΠΗΛΙΟ / Σε θετικό κλίμα η συνάντηση με τον αν. ΥΠΕΝ Σωκρ. Φάμελλο για τους δασικούς χάρτες στο Πήλιο
Σε θετικό κλίμα η συνάντηση με τον αν. ΥΠΕΝ  Σωκρ. Φάμελλο για τους δασικούς χάρτες στο Πήλιο

Σε θετικό κλίμα η συνάντηση με τον αν. ΥΠΕΝ Σωκρ. Φάμελλο για τους δασικούς χάρτες στο Πήλιο

Συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό περιβάλλοντος και ενέργειας Σωκρ. Φάμελλο για τα προβλήματα από την ανάρτηση των δασικών χαρτών στο , είχαν ο δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου Παν. , πρόεδροι Τοπικών Συμβουλίων και Αγροτικών Συλλόγων της περιοχής, με τη συμμετοχή της υφυπουργού Οικονομικών Κατερίνας Παπανάτσιου, η οποία μετέφερε στον υπουργό το αίτημα για τη .

Ο δήμαρχος Π. , παρουσίασε στον αν. ΥΠΕΝ τα προβλήματα που έχουν ανακύψει από την ανάρτηση των δασικών χαρτών σε μια περιοχή υψηλής παραγωγικότητας με την αγροτική παραγωγή, κυρίως την δενδροκαλλιέργεια οπωροφόρων, να αποτελεί βασικό πυλώνα της τοπικής οικονομίας.

“Σε πολλά σημεία υπήρξε σύμπτωση απόψεων με τον αναπληρωτή υπουργό περιβάλλοντος και ενέργειας και θα προκύψουν βελτιώσεις με τροπολογία”, ανέφερε ο κ. Κουτσάφτης, ζητώντας- μεταξύ άλλων- οι αντιρρήσεις του Δήμου να προωθηθούν στο δασαρχείο χωρίς την πληρωμή τελών.

Για τα σφάλματα στους δασικούς χάρτες ή τη μη εισαγωγή των πράξεων της διοίκησης, επισημάνθηκε ότι σε όλες τις περιπτώσεις που υπάρχει πράξη ή εκκρεμεί πράξη της διοίκησης των δασικών υπηρεσιών δεν υπάρχουν τέλη, είναι ατελώς η οποιαδήποτε αντίρρηση για τους πολίτες, ενώ θα εκδοθεί και υπουργική απόφαση για τα πρόδηλα λάθη, για τα εμφανή λάθη, όπου πράξεις της διοίκησης δεν περιλαμβάνονται μέσα στους χάρτες κι αυτό προφανώς, δεν μπορεί να βαρύνει τους πολίτες.

Παρέμβαση στην Τράπεζα Πειραιώς

Παρέμβαση στην διοίκηση της ώστε να μην λειτουργεί το τραπεζικό της υποκατάστημα στην μόνο τρεις ημέρες την εβδομάδα, πραγματοποίησε ο δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου.

Μεταφέροντας τις της Δημοτικής Αρχής στην απόφαση της Τρ. Πειραιώς, ο κ. Κουτσάφτης εξήγησε τις αυξημένες ανάγκες για συναλλαγές που προκύπτουν σε διάφορες περιόδους όπως η εκταμίευση προκαταβολών, επιδοτήσεων κ.ά.
“Υπήρξε κατανόηση των θέσεών μας και το κατάστημα θα λειτουργεί και πλέον του τριημέρου για να καλύπτει τις ανωτέρω ανάγκες”, ανέφερε ο κ. Κουτσάφτης.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • #ανεμογεννήτριες και προβλήματα: Η περίπτωση του Δήμου Ρήγα Φεραίου #ανεμογεννήτριες - https://t.co/Hy1VdcyD9V -

  • Αναφορά Κ. Παπανάτσιου για την οικονομική ενίσχυση του Δήμου Ζαγοράς -Μουρεσίου - https://t.co/ketR7nnJV0… -

  • Το Υπουργείο Οικονομικών ενισχύει τον #ΕΛΓΑ με 60 εκατ. ευρώ #ΕΛΓΑ - https://t.co/3wiVH9AeKr -

"Αλιεύοντας" την είδηση