Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΠΗΛΙΟ » Σε φιλικό κλίμα η επίσκεψη του Καναδού πρέσβη στην Ζαγορά
Σε φιλικό κλίμα η επίσκεψη του Καναδού πρέσβη στην Ζαγορά

Σε φιλικό κλίμα η επίσκεψη του Καναδού πρέσβη στην Ζαγορά

Σε ιδιίτερ φιλικό κλίμα πραγματοποιήθηκε στο Ζαγοράς – Μουρεσίου η επίσκεψη του Καναδού πρέσβη στην   Mark Allen και η υποδοχή του από τον αντιδήμαρχο Απ. Κοντογιώργο.

Ο , ο οποίος απολαμβάνει διακοπές – φιλοξενία σε φιλικό του πρόσωπο στη Ζαγορά, αναφέρθηκε στις άριστες διμερείς σχέσεις και εξήρε την στάση της Ελληνικής Κυβέρνησης στην πανδημία επισημαίνοντας την διεθνή αναγνώριση για τις πολιτικές και τους χειρισμούς της στην αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Ο αντιδήμαρχος Απ. Κοντογιώργος, παρουσίασε το προφίλ του Δήμου, με την αγροτική οικονομία και τον τουρισμό να αποτελούν τους βασικούς άξονες της τοπικής οικονομίας, ενώ επισήμανε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής, όπως το φυσικό περιβάλλον, το ιδιαίτερο κλίμα, το πλούσιο κ.λπ.

Στη συνέχεια ο κ. Κοντογιώργος αναφέρθηκε στην σημαντική επιχειρηματική παρουσία του Καναδά στην Ελλάδα και στις προοπτικές για ακόμα ευρύτερη συν των δύο χωρών και ειδικά στο Ανατολικό Πήλιο στον τουρισμό και στον αγροτικό τομέα.

“Μας ενώνουν κοινά σημεία και στην κορυφή αυτής της λίστας βρίσκεται η κοινή μας δέσμευση για ευημερία των λαών μας σε ένα πλαίσιο ισχυρής δημοκρατίας και κράτους δικαίου. Περίπου 300.000 Καναδοί με ελληνική καταγωγή, αρκετοί και από εδώ, από το Πήλιο, ζουν και δημιουργούν στον Καναδά με σημαντική συνεισφορά σε πολλούς τομείς,” τόνισε ο κ. Κοντογιώργος και πρότεινε στον ξένο διπλωμάτη να αναπτυχθούν συνεργασίες για την τουριστική του Πηλίου στον Καναδά καθώς και στον αγροτικό τομέα στον οποίο ο Καναδάς καινοτομεί.

Τον Καναδό πρέσβη, συνοδεύουν στις διακοπές του στο Πήλιο και άλλοι διπλωμάτες της Καναδικής Πρεσβείας στην Ελλάδα καθώς και της αντίστοιχης της ς και πραγματοποίησαν σειρά επαφών με τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ζαγοράς και άλλους της περιοχής.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση