Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΠΗΛΙΟ » Σε εκδήλωση για τους δασικούς χάρτες μίλησε ο Γ. Καλτσογιάννης
Σε εκδήλωση για τους δασικούς χάρτες μίλησε ο Γ. Καλτσογιάννης

Σε εκδήλωση για τους δασικούς χάρτες μίλησε ο Γ. Καλτσογιάννης

Έδωσε τη νομική διάσταση στο ζήτημα που έχει ανακύψει

Σε αγρότες, εκπροσώπους φορέων και ιδιώτες στο πλαίσιο ενημερωτικής ς που διοργανώθηκε από το Δήμο ς-Μουρεσίου στο Ανήλιο, μίλησε για το θέμα των δασικών χαρτών ο .

Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα ο κ. ς ανέπτυξε το ζήτημα των δασικών χαρτών δίνοντας τη νομική του διάσταση λόγω της ιδιότητάς του ως μάχιμος δικηγόρος επισημαίνοντας με σαφήνεια τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν οι ιδιώτες, οι αγρότες και οι ενδιαφερόμενοι , προκειμένου να μην κινδυνεύσουν να χάσουν τις ιδιοκτησίες τους.

Παράλληλα ο κ. ς είχε εκτενή συζήτηση και με την προϊσταμένη της Διεύθυνσης Δασών κ. Δημητρακοπούλου για το πώς μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να εξυπηρετηθούν ταχύτερα και πιο ουσιαστικά.

«Οι δασικοί χάρτες αποτελούν ουσιαστικά ένα ακόμη εισπρακτικό μέτρο της κυβέρνησης που μόνο αναστάτωση και προβλήματα προκαλεί σε χιλιάδες Έλληνες» σημείωσε ο πρώην αντι και πρόσθεσε πως «είχα την ευκαιρία να συνομιλήσω με δεκάδες αγρότες και ιδιώτες από το Ανατολικό που είναι εμφανώς ανήσυχοι μετά την ανάρτηση των δασικών χαρτών, επειδή φοβούνται ότι θα απωλέσουν τις εκτάσεις που τόσα χρόνια αξιοποιούν με διάφορους τρόπους. Στους ενδιαφερόμενους ανέπτυξα τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν μέσω της νομικής οδού, ώστε να μην μπουν σε περιπέτειες και χάσουν κεκτημένα δικαιώματα, από τα οποία επιβιώνουν οικονομικά οι ίδιοι και οι οικογένειές τους».

Ο κ. Καλτσογιάννης τόνισε πως οι αερο που χρησιμοποίησε το υπουργείο Περιβάλλοντος για την ανάρτηση των δασικών χαρτών, θα πρέπει να συμπίπτουν με αυτές που χρησιμοποιεί το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για την καταβολή των επιδοτήσεων και κάθε είδους αποζημιώσεων στους αγρότες και ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να ξεδιαλύνει το θολό τοπίο που έχει προκληθεί με τις αντικρουόμενες αποφάσεις των συναρμόδιων υπουργείων στο θέμα της χρησικτησίας, εάν δηλαδή η χρησικτησία αποτελεί νόμιμο τίτλο κυριότητος ή όχι.

Η υποβολή αντιρρήσεων κατά του δασικού χάρτη είναι επιβεβλημένη, όταν διαπιστώνεται ότι περιλαμβάνονται σε αυτόν εκτάσεις καλλιεργήσιμες για τις οποίες ο ενιστάμενος έχει εμπράγματο ή ενοχικό δικαίωμα. Με τις αντιρρήσεις προβάλλονται λόγοι που αφορούν αποκλειστικά και μόνον την αμφισβήτηση του χαρακτήρα ή της μορφής των εμφανιζόμενων στον δασικό χάρτη εκτάσεων. Η διαδικασία γίνεται ηλεκτρονικά και αναγράφονται υποχρεωτικά οι γεωγραφικές συντεταγμένες των κορυφών του πολυγώνου που περικλείει την έκταση που αφορά η αμφισβήτηση του χαρακτήρα καθώς επίσης απαιτείται και η καταβολή ειδικού τέλους που κυμαίνεται ανάλογα με την έκταση. Τα αποδεικτικά στοιχεία που επικαλείται ο ενιστάμενος πρέπει να αποσταλούν και σε φυσική μορφή εντός της προθεσμίας των δύο μηνών δηλαδή μέχρι 28 Απριλίου στο Σημείο Υποστήριξης Ανάρτησης του Δασικού χάρτη.

Ο κ. Καλτσογιάννης απάντησε τεκμηριωμένα και με νομικά στοιχεία στο πλήθος ερωτήσεων που του απηύθυναν οι ιδιώτες και οι αγρότες, ενώ επισήμανε πως η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή ενστάσεων είναι στις 28 Απριλίου και δεν αναμένεται να δοθεί παράταση.

Τέλος δήλωσε πως θα σταθεί στο πλευρό των θιγομένων ιδιωτών για να μην βγουν ζημιωμένοι από μια κυβερνητική που μόνο να τους αποστραγγίξει οικονομικά θέλει και όχι να συμβάλλει στην διόρθωση των κακώς κειμένων.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση