Βρίσκεστε εδώ:  / ΠΗΛΙΟ / Ρημάζει το έργο του Βιολογικού στα Κάτω Λεχώνια
Ρημάζει το έργο του Βιολογικού στα Κάτω Λεχώνια

Ρημάζει το έργο του Βιολογικού στα Κάτω Λεχώνια

Το έργο Βιολογικού Καθαρισμού στα Κάτω Λεχώνια, αξίας άνω των 600.000 ευρώ έχει εγκαταλειφθεί από τη ΔΕΥΑΜΒ. Πρόκειται για το έργο της αποχέτευσης του βόρειου τμήματος του χωριού (περιοχή Τσικάρι) και το Βιολογικό Καθαρισμό που έχει κατασκευαστεί κοντά στο κοιμητήριο του χωριού.

Το έργο ξεκίνησε πριν το 2007 και ολοκληρώθηκε κατά 97% το 2010 όπως ανέφερε ο πρώην αντιδήμαρχος του τότε Δήμου Αρτέμιδος Απόστολος Ραυτόπουλος.

Το έργο που χρηματοδοτήθηκε από το θα έδινε λύση στην περίπου κατοικιών στην περιοχή Τσικάρι που το έδαφος είναι πετρώδες και οι κάτοικοι αδειάζουν τους βόθρους τους κάθε λίγο και λιγάκι, ξοδεύοντας αρκετά χρήματα.

Όπως ανέφερε ο κ. Ραυτόπουλος, το 2009 ο τότε δήμος Αρτέμιδας είχε πληρώσει στη ΔΕΗ 10. για τοποθετηθεί στύλος με ρεύμα για την ηλεκτροδότηση του αντλιοστασίου που είχε ξεκινήσει να κατασκευάζεται 150μ. από το Βιολογικό Καθαρισμό.

«Αυτή τη στιγμή ο Βιολογικός ρημάζει. Είναι σε ένα περιφραγμένο οικόπεδο, τα χόρτα οργιάζουν ενώ δεν ξέρουμε σε τι κατάσταση είναι ο μηχανολογικός εξοπλισμός αυτού του σύγχρονου Βιολογικού» επισήμανε ο κ. Ραυτόπουλος.

Επερώτηση “ΔΥΝΑΜΗΣ ΒΟΛΟΥ”

Εν τω μεταξύ, επερώτηση κατέθεσαν οι τρεις σύμβουλοι της “ΔΥΝΑΜΗΣ ΒΟΛΟΥ” Μιχ. Μιτζικός, Ατρ. Δπουλόπουλος και Αικατερίνη Τσοπουρίδη για τον Βιολογικό Σταθμό επεξεργασίας λυμάτων, στα Κάτω του πρώην Δήμου Αρτέμιδος.

Χαρακτηριστικά αναφέρουν: “Κύριε Πρόεδρε,

Στο Τοπικό Διαμέρισμα των Κάτω Λεχωνίων (πρώην Δήμος Αρτέμιδος), υπάρχει Βιολογικός Σταθμός επεξεργασίας λυμάτων, ο οποίος στα τέλη του 2010 βρισκόταν στο τελικό στάδιο της παράδοσης του προς λειτουργία στους κατοίκους της περιοχής “Τσικάρι”, τους οποίους θα κάλυπτε το συγκεκριμένο έργο.

Ο Βιολογικός αυτός σταθμός βρίσκεται δίπλα στο κοιμητήριο των Κάτω Λεχωνίων και ενώ, όπως προαναφέρθηκε, βρισκόταν στο τελικό στάδιο δοκιμών και άμεσης παράδοσης προς λειτουργία για το όφελος των κατοίκων, με την συγχώνευση των Δήμων και τη δημιουργία των νέων Καλλικρατικών, το εν λόγω έργο παραμένει ανενεργό. Είχε προγραμματισθεί από τον τέως Δήμο Αρτέμιδος το χρονοδιάγραμμα των συνδέσεων για τις αποχετεύσεις με την ψήφιση του κανονισμού λειτουργίας του Βιολογικού. Επιπλέον, είχε γίνει και η σύνδεση του σταθμού στο δίκτυο της ΔΕΗ.

Μετά την παρέλευση σχεδόν έξι ολόκληρων ετών, είναι εύλογη η απορία των κατοίκων των Κάτω Λεχωνίων, για το τι μέλει γενέσθαι με την λειτουργία ή όχι του Βιολογικού, ενός έργου για το οποίο δαπανήθηκαν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Με αφορμή το γεγονός ότι στην περιοχή “Τσικάρι” των Κάτω Λεχωνίων, υπάρχει τεράστιο αποχετευτικό πρόβλημα, (πετρώδες έδαφος, κατηφορικό στα περισσότερα σημεία, δύσκολη πρόσβαση μηχανημάτων για δημιουργία βόθρων κ.λπ.) επερωτάται η Δημοτική Αρχή:

-Για ποιούς λόγους δε λειτούργησε μέχρι σήμερα ο Βιολογικός στα Κάτω Λεχώνια;

-Σε ποια φάση προόδου βρίσκεται το έργο;

-Ποιες ενέργειες έχουν γίνει από τη Δημοτική Αρχή από το 2011 έως και σήμερα, ώστε να καταστεί λειτουργικός ο σταθμός προς εξυπηρέτηση των κατοίκων;

-Γιατί δεν υπήρξε, κανένα φανερό τουλάχιστον, ενδιαφέρον για την συντήρηση του εξοπλισμού του Βιολογικού, ο οποίος έχει αφεθεί στην μοίρα του κατακλυσμένος από χόρτα και σκουπίδια;”

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Παράσυρση άνδρα στο κέντρο του Βόλου #τροχαίο - https://t.co/nbYZYNE24p -

  • Πρόσληψη ενός έκτακτου πλοηγού στο Λιμεναρχείο Βόλου #ΚεντρικόΛιμεναρχείοΒόλου - https://t.co/Dugzr1pAVc -

  • Έργα ύψους 10,3 εκατ. ευρώ στον Αλμυρό #Αλμυρός - https://t.co/WihD9EW2Yi -

"Αλιεύοντας" την είδηση