Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΠΗΛΙΟ » Ρημάζει το έργο του Βιολογικού στα Κάτω Λεχώνια
Ρημάζει το έργο του Βιολογικού στα Κάτω Λεχώνια

Ρημάζει το έργο του Βιολογικού στα Κάτω Λεχώνια

Το έργο Βιολογικού Καθαρισμού στα , αξίας άνω των 600.000 ευρώ έχει εγκαταλειφθεί από τη ΔΕΥΑΜΒ. Πρόκειται για το έργο της αποχέτευσης του βόρειου τμήματος του χωριού (περιοχή Τσικάρι) και το Βιολογικό Καθαρισμό που έχει κατασκευαστεί κοντά στο κοιμητήριο του χωριού.

Το έργο ξεκίνησε πριν το 2007 και ολοκληρώθηκε κατά 97% το 2010 όπως ανέφερε ο πρώην αντιδήμαρχος του τότε Δήμου Αρτέμιδος Απόστολος Ραυτόπουλος.

Το έργο που χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ θα έδινε λύση στην αποχέτευση 100 περίπου κατοικιών στην περιοχή Τσικάρι που το έδαφος είναι πετρώδες και οι κάτοικοι αδειάζουν τους βόθρους τους κάθε λίγο και λιγάκι, ξοδεύοντας αρκετά χρήματα.

Όπως ανέφερε ο κ. Ραυτόπουλος, το 2009 ο τότε δήμος Αρτέμιδας είχε πληρώσει στη ΔΕΗ 10.800 ευρώ για τοποθετηθεί στύλος με ρεύμα για την ηλεκτροδότηση του αντλιοστασίου που είχε ξεκινήσει να κατασκευάζεται 150μ. από το Βιολογικό Καθαρισμό.

«Αυτή τη στιγμή ο Βιολογικός ρημάζει. Είναι σε ένα περιφραγμένο οικόπεδο, τα χόρτα οργιάζουν ενώ δεν ξέρουμε σε τι κατάσταση είναι ο μηχανολογικός αυτού του σύγχρονου Βιολογικού» επισήμανε ο κ. Ραυτόπουλος.

Επερώτηση “ΔΥΗΣ ΒΟΛΟΥ”

Εν τω μεταξύ, επερώτηση κατέθεσαν οι τρεις σύμβουλοι της “ΔΥΗΣ ΒΟΛΟΥ” Μιχ. Μιτζικός, Ατρ. Δπουλόπουλος και Αικατερίνη Τσοπουρίδη για τον Βιολογικό Σταθμό επεξς λυμάτων, στα του πρώην Δήμου Αρτέμιδος.

Χαρακτηριστικά αναφέρουν: “Κύριε Πρόεδρε,

Στο Τοπικό Διαμέρισμα των Κάτω Λεχωνίων (πρώην Δήμος Αρτέμιδος), υπάρχει Βιολογικός Σταθμός επεξς λυμάτων, ο οποίος στα τέλη του 2010 βρισκόταν στο τελικό στάδιο της παράδοσης του προς λειτουργία στους κατοίκους της περιοχής “Τσικάρι”, τους οποίους θα κάλυπτε το συγκεκριμένο έργο.

Ο Βιολογικός αυτός σταθμός βρίσκεται δίπλα στο κοιμητήριο των Κάτω Λεχωνίων και ενώ, όπως προαναφέρθηκε, βρισκόταν στο τελικό στάδιο δοκιμών και άμεσης παράδοσης προς λειτουργία για το όφελος των κατοίκων, με την των Δήμων και τη δημιουργία των νέων Καλλικρατικών, το εν λόγω έργο παραμένει ανενεργό. Είχε προγραμματισθεί από τον τέως Δήμο Αρτέμιδος το χρονοδιάγραμμα των συνδέσεων για τις αποχετεύσεις με την ψήφιση του κανονισμού λειτουργίας του Βιολογικού. Επιπλέον, είχε γίνει και η σύνδεση του σταθμού στο δίκτυο της ΔΕΗ.

Μετά την παρέλευση σχεδόν έξι ολόκληρων ετών, είναι εύλογη η απορία των κατοίκων των Κάτω Λεχωνίων, για το τι μέλει γενέσθαι με την λειτουργία ή όχι του Βιολογικού, ενός έργου για το οποίο δαπανήθηκαν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Με αφορμή το γεγονός ότι στην περιοχή “Τσικάρι” των Κάτω Λεχωνίων, υπάρχει τεράστιο πρόβλημα, (πετρώδες έδαφος, κατηφορικό στα περισσότερα σημεία, δύσκολη πρόσβαση μηχανημάτων για δημιουργία βόθρων κ.λπ.) επερωτάται η Δημοτική Αρχή:

-Για ποιούς λόγους δε λειτούργησε μέχρι σήμερα ο Βιολογικός στα Κάτω Λεχώνια;

-Σε ποια φάση προόδου βρίσκεται το έργο;

-Ποιες ενέργειες έχουν γίνει από τη Δημοτική Αρχή από το 2011 έως και σήμερα, ώστε να καταστεί λειτουργικός ο σταθμός προς εξυπηρέτηση των κατοίκων;

-Γιατί δεν υπήρξε, κανένα φανερό τουλάχιστον, ενδιαφέρον για την του εξοπλισμού του Βιολογικού, ο οποίος έχει αφεθεί στην μοίρα του κατακλυσμένος από χόρτα και σκουπίδια;”

"Αλιεύοντας" την είδηση