Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΠΗΛΙΟ » Ράμπες ΑΜΕΑ σε ακτές του Δήμου Νοτίου Πηλίου
Ράμπες ΑΜΕΑ σε ακτές του Δήμου Νοτίου Πηλίου

Ράμπες ΑΜΕΑ σε ακτές του Δήμου Νοτίου Πηλίου

Ολοκληρώθηκαν από τον Δήμο  . Πηλίου και θα παραδοθούν εντός των προσεχών ημερών για χρήση την καλοκαιρινή περίοδο , οι τοποθέτησης ελαφρών, μη μόνιμων υποδομών πρόσβασης για ΑμεΑ στις παραλίες Καλά ερά, Άφησσο (Αμποβός), Καλλιφτέρη και Κορώπη.

Αποτελούνται από ξύλι διας που οδηγούν σε τηλεκινούμε πτυσσόμενους μηχανισμούς ηλεκτροκίνητων ραμπών ς για άτομα με κινητικά προβλήματα.

Ο καινοτόμος αυτός μηχανισμός προσβασιμότητας , προσφέρει στα άτομα με κινητικές δυσκολίες τη δυνατότητα να απολαύσουν τη θάλασσα αυτόνομα, μεταφέροντας τα με και άνεση από την ακτή στη θάλασσα και αντίστροφα, το οποίο εκτός από δικαίωμα αποτελεί και ανάγκη των συγκεκριμένων πολιτών , καθώς και για την θαλασσο που αποτελεί την πλέον ενδεδειγμένη μέθοδο αποκατάστασης ασθενών με αναπηρίες και κινητικά προβλήματα.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στα έργα έχουν προβλεφθεί και ισχύουν όλες οι νόμιμες προδιαγραφές (μεταξύ άλλων ).

Στόχος της Δημοτικής Αρχής, είναι με την πραγματοποίηση αυτού του έργου, οι θαλάσσιοι τουριστικοί προορισμοί του Δήμου να είναι προσβάσιμοι για όλους, ανεξαιρέτως.

Τα έργα χρηματοδοτούνται από τον Δήμο Νοτίου Πηλίου και εντάσσονται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα: “Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία” για την πράξη με τίτλο “Δημιουργία προσβάσιμων ολοκληρωμένων θαλάσσιων τουριστικών προορισμών Δήμου Νοτίου Πηλίου”.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση