Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΠΗΛΙΟ » Ράμπες ΑΜΕΑ σε ακτές του Δήμου Νοτίου Πηλίου
Ράμπες ΑΜΕΑ σε ακτές του Δήμου Νοτίου Πηλίου

Ράμπες ΑΜΕΑ σε ακτές του Δήμου Νοτίου Πηλίου

Ολοκληρώθηκαν από τον Δήμο  Ν. Πηλίου και θα παραδοθούν εντός των προσεχών ημερών για χρήση την καλοκαιρινή περίοδο , οι εργασίες τοποθέτησης ελαφρών, μη μόνιμων υποδομών πρόσβασης για ΑμεΑ στις Καλά Νερά, Άφησσο (Αμποβός), Καλλιφτέρη και Κορώπη.

Αποτελούνται από ξύλινους διαδρόμους που οδηγούν σε τηλεκινούμενους πτυσσόμενους μηχανισμούς ηλεκτροκίνητων ραμπών κολύμβησης για άτομα με κινητικά προβλήματα.

Ο καινοτόμος αυτός μηχανισμός προσβασιμότητας , προσφέρει στα άτομα με κινητικές δυσκολίες τη δυνατότητα να απολαύσουν τη θάλασσα αυτόνομα, μεταφέροντας τα με και άνεση από την ακτή στη θάλασσα και αντίστροφα, το οποίο εκτός από δικαίωμα αποτελεί και ανάγκη των συγκεκριμένων πολιτών , καθώς και για την θαλασσοθεραπεία που αποτελεί την πλέον ενδεδειγμένη μέθοδο αποκατάστασης ασθενών με αναπηρίες και κινητικά προβλήματα.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στα έχουν προβλεφθεί και ισχύουν όλες οι νόμιμες προδιαγραφές (μεταξύ άλλων ναυαγοσωστική κάλυψη).

Στόχος της Δημοτικής Αρχής, είναι με την πραγματοποίηση αυτού του έργου, οι θαλάσσιοι τουριστικοί του Δήμου να είναι προσβάσιμοι για όλους, ανεξαιρέτως.

Τα χρηματοδοτούνται από τον και εντάσσονται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα: “Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία” για την πράξη με τίτλο “Δημιουργία προσβάσιμων ολοκληρωμένων θαλάσσιων τουριστικών προορισμών Δήμου Νοτίου Πηλίου”.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση