Βρίσκεστε εδώ:  / ΠΗΛΙΟ / “Ανοίγει ο δρόμος” για την επαναλειτουργία των λατομείων Συκής
“Ανοίγει ο δρόμος” για την επαναλειτουργία των λατομείων Συκής

“Ανοίγει ο δρόμος” για την επαναλειτουργία των λατομείων Συκής

Η ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανακοίνωσε την λειτουργία των λατομείων της Συκής του δήμου Νοτίου Πηλίου.

Σήμερα Τετάρτη 7 Απριλίου, συζητήθηκε και εγκρίθηκε, η που έχει κατατεθεί για τα της Συκής, από το Κεντρικό Συμβούλιο Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης (ΚΕΣΠΑ) του ΥΠΕΝ, υπό την προεδρία, του αρμόδιου γενικού γραμματέα, καθηγητή, Κωνσταντίνου Αραβώση.

Ουσιαστικά, με την της προαναφερόμενης μελέτης, από το αρμόδιο όργανο, γίνεται το πρώτο και άκρως σημαντικό πρώτο βήμα, για την επαναλειτουργία των πολύ σημαντικών, για την ευρύτερη περιοχή, λατομείων που για δεκαετίες, αποτελούσαν, την κύρια πηγή εργασίας και εισοδήματος για τους κατοίκους της Συκής και των παρακείμενων χωριών.

Μετά και την συγκεκριμένη θετική εξέλιξη, πλέον, απομένουν να ρυθμιστούν κάποιες τεχνικές διαδικασίες με την των υπηρεσιών του δήμου Νοτίου Πηλίου και του υπουργείου για την ολοκλήρωση των απαραίτητων από το νόμο ενεργειών, ώστε σύντομα, να επανεκκινήσει η παραγωγή των φημισμένων σε όλη την επικράτεια, σχιστολιθικών πλακών Πηλίου.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ολοκληρώνεται η επιχορήγηση πληγεισών από τον «Ιανό» επιχειρήσεων,αγροτικών εκμεταλλεύσεων στις Π.Ε. Λάρισας και Τρ… - https://t.co/oGLqWBQQIl -

  • Επιδοτούμενα προγράμματα κατάρτισης για εργαζόμενους σε μικρές επιχειρήσεις #ΛΑΕΚ 1-49 έτους 2019… - https://t.co/Ifu7cV4bay -

  • Εργασίες ασφαλτόστρωσης στη Δ.Ε. Προμυρίου #ΔΕ Προμυρίου #εργασίεςασφαλτόστρωσης - https://t.co/l7zN9DOHTy -

"Αλιεύοντας" την είδηση