Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΠΗΛΙΟ » Ψήφισμα κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών σε ολόκληρη την περιοχή του Δήμου Νοτίου Πηλίου
Ψήφισμα κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών σε ολόκληρη την περιοχή του Δήμου Νοτίου Πηλίου

Ψήφισμα κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών σε ολόκληρη την περιοχή του Δήμου Νοτίου Πηλίου

Ψήφισμα κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών σε ολόκληρη την περιοχή του Δήμου οτίου Πηλίου εξέδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο κατά τη διάρκεια της χθεσινής (Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020) Ειδικής Συνεδρίασης του Σώματος, παρουσία των βουλευτών του ομού, με μοναδικό θέμα «Λήψη αποφάσεως για εξαίρεση της περιοχής το Δήμου Νοτίου Πηλίου, απ΄ τον προγραμματισμό εγκατάστασης ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΩΝ».

Το θέμα εισηγήθηκε ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου Μιχ. Μιτζικός, ο οποίος επανέλαβε πως δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να γίνουν αιολικά στην περιοχή.

Ο κ. Μιτζικός ευχαρίστησε τους βουλευτές και  δήλωσε πως “”είμαστε αντίθετοι στα αιολικά , τόσο στις Αφέτες όσο και στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Νοτίου Πηλίου, όπως έχουμε εκφράσει την κατηγορηματική αντίθεσή μας και στην ύπαρξη ιστού εταιρείας για μετρήσεις.

Κατά τη συζήτηση ζητήθηκε από τους παρευρισκόμενους βουλευτές της περιοχής να πιέσουν ώστε να εξαιρεθεί από τη χωροθέτηση αιολικών πάρκων όλο το Νότιο που αποτελεί φυσικό και πολιτιστικό πόρο εθνικής αξίας.

Στην Ειδική Συνεδρίαση παραβρέθηκαν οι βουλευτές του νομού  , Αλ. Μεικόπουλος, καθώς και εκπρόσωποι των   Κ. Μαραβέγια, Ζ. Μακρή και  Κ. Παπανάτσιου.

Ο  Α. Ριζόπουλος, μέλος της Τομεακής Επιτροπής του ΚΚΕ , ο Α. Τσιαπλές, περιφερειακός σύμβουλος, όπως και ο  Γ. Ιγγλέσης, στους οποίους κατά τη συζήτηση ζητήθηκε να συνδράμουν από τη μεριά τους,  ώστε να εξαιρεθεί από την χωροθέτηση αιολικών πάρκων όλο το Νότιο .

Το ψήφισμα

Με του Δημοτικού Συμβουλίου, ζητάμε να εξαιρεθεί ο Δήμος Νοτίου Πηλίου από την εγκατάσταση ανεμογεννητριών σε ολόκληρη την περιοχή του Δήμου Νοτίου Πηλίου.

Δεν είμαστε αντίθετοι στις ανανεώσιμες πράσινες ενέργειας, αλλά θα πρέπει να προστατέψουμε το φυσικό μας περιβάλλον και τους παραδοσιακούς μας οικισμούς.

Ως εκ τούτου ζητάμε να σεβαστούν την περιοχή μας .

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση