Βρίσκεστε εδώ:  / ΠΗΛΙΟ / Ψήφισμα κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών σε ολόκληρη την περιοχή του Δήμου Νοτίου Πηλίου
Ψήφισμα κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών σε ολόκληρη την περιοχή του Δήμου Νοτίου Πηλίου

Ψήφισμα κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών σε ολόκληρη την περιοχή του Δήμου Νοτίου Πηλίου

Ψήφισμα κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών σε ολόκληρη την περιοχή του Δήμου Νοτίου Πηλίου εξέδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο κατά τη διάρκεια της χθεσινής (Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020) Ειδικής Συνεδρίασης του Σώματος, παρουσία των βουλευτών του Νομού, με μοναδικό θέμα «Λήψη αποφάσεως για εξαίρεση της περιοχής το Δήμου Νοτίου Πηλίου, απ΄ τον προγραμματισμό εγκατάστασης ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΩΝ».

Το θέμα εισηγήθηκε ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου Μιχ. Μιτζικός, ο οποίος επανέλαβε πως δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να γίνουν αιολικά πάρκα στην περιοχή.

Ο κ. Μιτζικός ευχαρίστησε τους βουλευτές και  δήλωσε πως “”είμαστε αντίθετοι στα αιολικά πάρκα, τόσο στις Αφέτες όσο και στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Νοτίου Πηλίου, όπως έχουμε εκφράσει την κατηγορηματική αντίθεσή μας και στην ύπαρξη ιστού εταιρείας για μετρήσεις.

Κατά τη συζήτηση ζητήθηκε από τους παρευρισκόμενους βουλευτές της περιοχής να πιέσουν ώστε να εξαιρεθεί από τη χωροθέτηση αιολικών πάρκων όλο το Νότιο Πήλιο που αποτελεί φυσικό και πολιτιστικό πόρο εθνικής αξίας.

Στην Ειδική Συνεδρίαση παραβρέθηκαν οι βουλευτές του νομού  Αθ. Λιούπης, Αλ. Μεικόπουλος, καθώς και εκπρόσωποι των   Κ. Μαραβέγια, Ζ. Μακρή και  Κ. Παπανάτσιου.

Ο  Α. Ριζόπουλος, μέλος της Τομεακής Επιτροπής του ΚΚΕ Μαγνησίας, ο Α. Τσιαπλές, περιφερειακός σύμβουλος, όπως και ο  Γ. Ιγγλέσης, στους οποίους κατά τη συζήτηση ζητήθηκε να συνδράμουν από τη μεριά τους,  ώστε να εξαιρεθεί από την χωροθέτηση αιολικών πάρκων όλο το Νότιο Πήλιο.

Το ψήφισμα

Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ζητάμε να εξαιρεθεί ο Δήμος Νοτίου Πηλίου από την εγκατάσταση ανεμογεννητριών σε ολόκληρη την περιοχή του Δήμου Νοτίου Πηλίου.

Δεν είμαστε αντίθετοι στις ανανεώσιμες πράσινες πηγές ενέργειας, αλλά θα πρέπει να προστατέψουμε το φυσικό μας περιβάλλον και τους παραδοσιακούς μας οικισμούς.

Ως εκ τούτου ζητάμε να σεβαστούν την περιοχή μας .

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Τέσσερα νέα έργα για την πόλη του Βόλου ενέκρινε ο περιφερειάρχης με πόρους του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας… - https://t.co/L7eHN0LhHz -

  • Συνελήφθησαν αλλοδαποί στον Διεθνή Αερολιμένα Σκιάθου - https://t.co/d5gO3IDkzu -

  • Έξι νέα θετικά κρούσματα Covid 19 σε Σκόπελο, Λάρισα και Καρδίτσα - https://t.co/GVzYfHHSjc -

"Αλιεύοντας" την είδηση