Βρίσκεστε εδώ:  / ΠΗΛΙΟ / Πρώτη κατασκηνωτική περίοδος στον Άγιο Λαυρέντιο
Πρώτη κατασκηνωτική περίοδος στον Άγιο Λαυρέντιο

Πρώτη κατασκηνωτική περίοδος στον Άγιο Λαυρέντιο

Στις ανακαινισμένες κατασκηνωτικές εγκαταστάσεις της Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού στον Πηλίου, βρέθηκε προχθές, Σάββατο 25 Ιουνίου, ο μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού, προκειμένου να τελέσει τον αγιασμό έναρξης της πρώτης κατασκηνωτικής περιόδου αγοριών Δημοτικού και να ονοματίσει τις ομάδες.

Τον υποδέχτηκαν οι ενενήντα (90) μικροί κατασκηνωτές-μαθητές Δημοτικού, ο γενικός υπεύθυνος των κατασκηνώσεων και πνευματικός της περιόδου αρχιμ. Καλλίνικος Γεωργακόπουλος και ο αρχηγός της περιόδου   Νικόλαος Κεσκίνης, παιδαγωγός, μαζί με τα στελέχη και τους εργαζομένους της κατασκήνωσης.

Ο επίσκοπος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο θέμα της φετινής κατασκήνωσης, με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή  και κυρίως στους προστάτες Αγίους των ομάδων: Άγιο Χρυσόστομο Σμύρνης, Άγιο Αμβρόσιο Μοσχονησίων, Άγιο Αμφιλόχιο Ικονίου, Άγιο Ιάκωβο Τσαλίκη, Άγιο Ευθύμιο Ζήλων, Άγιο Αρσένιο Καππαδόκη, Άγιο Παΐσιο Αγιορείτη, Άγιο Γρηγόριο Κυδωνιών και Άγιο Γεώργιο Καρσλίδη.

Ως εκ τούτου, το όνομα της κατασκήνωσης είναι: « της Ιωνίας, Ελληνική».

Τέλος, ευχήθηκε υγεία και δύναμη, ώστε αυτές οι λίγες, μα ουσιαστικές μέρες στην κατασκήνωση, να έχουν πνευματική καρποφορία στις ψυχές όλων.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • #πνιγμός Βρετανού στην Σκιάθο #Βρετανός #πνιγμός #Σκιάθος - https://t.co/7PldgT3KQs -

  • “Η Πεποικιλμένη» του Παπαδιαμάντη” #ΗΠεποικιλμένη - https://t.co/OhY3CWCKPH -

  • Στήριξη των πληγέντων από το πλημμυρικό φαινόμενο στον Βόλο #πλημμυρικόφαινόμενο - https://t.co/di5QYJT3x6 -

"Αλιεύοντας" την είδηση