Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΠΗΛΙΟ » Πρόταση για κλειστό αρδευτικό δίκτυο για 1.100 στρέμματα σε Πουρί και Μακρυρράχη κατέθεσε Περιφέρεια Θεσσαλίας
Πρόταση για κλειστό αρδευτικό δίκτυο για 1.100 στρέμματα σε Πουρί και Μακρυρράχη κατέθεσε Περιφέρεια Θεσσαλίας

Πρόταση για κλειστό αρδευτικό δίκτυο για 1.100 στρέμματα σε Πουρί και Μακρυρράχη κατέθεσε Περιφέρεια Θεσσαλίας

Στην κατάθεση πρότασης για ένταξη στο ΕΣΠΑ ς της κατασκευής αρδευτικών έργων σε καλλιεργούμενες εκτάσεις 1.100 στρεμμάτων στο Δήμο Ζς προχωρά η Περιφέρεια ς, καθώς το Περιφερειακό Συμβούλιο ενέκρινε την υπογραφή των προγραμματικών συμβάσεων μεταξύ της Περιφέρειας του Δήμου Ζς.

Το έργο είναι, συνολικού προϋπολογισμού 810.264 ευρώ και αφορά την ενός σημαντικού τμήματος της καλλιεργούμενης έκτασης στην περιοχή «Βαρελά» Δ.Δ. Πουρίου νοτίως του οικισμού Πουρίου, «Κοτρώνι» και «Αγ. ν/νος» Δ.Δ. Μακρυρράχης βορείως του οικισμού Μακρυρράχης.

Σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός τόνισε τα εξής: «Σε συνεργασία με το Δήμο Ζαγοράς προχωράμε σε ένα έργο ουσίας που ενισχύει την παραγωγική διαδικασία. Ως Περιφέρεια Θεσσαλίας στεκόμαστε δίπλα στους ανθρώπους της παραγωγής βελτιώνοντας την καθημερινότητά τους. Στόχος των έργων μας είναι να εξασφαλίζουν όταν οι αγρότες το χρειάζονται και να βάζουν σε τάξη τη χρήση των υδάτινων πόρων. Όταν επενδύεις στον πρωτογενή τομέα, όπως εμείς, πρέπει να δημιουργείς τι κατάλληλες συνθήκες προκειμένου να μπει ένα τέλος στην ταλαιπωρία των αγροτών και των κατοίκων της υπαίθρου»

 Στοιχεία Έργου

Η έκταση στην οποία θα βελτιωθεί το αρδευτικό σύστημα και θα μετατραπεί από ανοιχτό αρδευτικό τσιµενταυλάκων σε κλειστό και υπό πίεση δίκτυο αγωγών πολυαιθυλενίου υπολογίζεται σε 1.100 στρέμματα και ανά περιοχής είναι:
 
– 700 στρέμματα καλλιέργεια μηλιάς στις περιοχές «Κοτρώνι» και «Αγ. ν/νος» Δ.Δ, Μακρυράχης. ᾿
 
– 400 στρέμματα καλλιέργεια μηλιάς στην περιοχή «Βαρελά» Δ.Δ. Πουρίου.
 
Οι υφιστάμενες υποδομὲς που θα χρησιμοποιηθούν στο προτεινόµενο σύστημα είναι οι αρδευτικές δεξαμενές κεφαλής και οι υδρομαστεύσεις πηγών και τα σύνδεσης.
 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση