Βρίσκεστε εδώ:  / ΠΗΛΙΟ / Πρόταση για κλειστό αρδευτικό δίκτυο για 1.100 στρέμματα σε Πουρί και Μακρυρράχη κατέθεσε Περιφέρεια Θεσσαλίας
Πρόταση για κλειστό αρδευτικό δίκτυο για 1.100 στρέμματα σε Πουρί και Μακρυρράχη κατέθεσε Περιφέρεια Θεσσαλίας

Πρόταση για κλειστό αρδευτικό δίκτυο για 1.100 στρέμματα σε Πουρί και Μακρυρράχη κατέθεσε Περιφέρεια Θεσσαλίας

Στην πρότασης για ένταξη στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας της κατασκευής αρδευτικών έργων σε καλλιεργούμενες εκτάσεις 1. στρεμμάτων στο Δήμο Ζαγοράς προχωρά η , καθώς το Περιφερειακό Συμβούλιο ενέκρινε την υπογραφή των προγραμματικών συμβάσεων μεταξύ της Περιφέρειας του Δήμου Ζαγοράς.

Το έργο είναι, συνολικού προϋπολογισμού 810.264 ευρώ και αφορά την άρδευση ενός σημαντικού τμήματος της καλλιεργούμενης έκτασης στην περιοχή «Βαρελά» Δ.Δ. Πουρίου νοτίως του οικισμού Πουρίου, «Κοτρώνι» και «Αγ. Κων/νος» Δ.Δ. Μακρυρράχης βορείως του οικισμού Μακρυρράχης.

Σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας τόνισε τα εξής: «Σε συνεργασία με το Δήμο Ζαγοράς προχωράμε σε ένα έργο ουσίας που ενισχύει την παραγωγική διαδικασία. Ως στεκόμαστε δίπλα στους ανθρώπους της παραγωγής βελτιώνοντας την καθημερινότητά τους. Στόχος των έργων μας είναι να εξασφαλίζουν νερό όταν οι το χρειάζονται και να βάζουν σε τάξη τη χρήση των υδάτινων πόρων. Όταν επενδύεις στον πρωτογενή τομέα, όπως εμείς, πρέπει να δημιουργείς τι κατάλληλες συνθήκες προκειμένου να μπει ένα τέλος στην των αγροτών και των κατοίκων της υπαίθρου»

 Στοιχεία Έργου

Η έκταση στην οποία θα βελτιωθεί το αρδευτικό σύστημα και θα μετατραπεί από ανοιχτό αρδευτικό τσιµενταυλάκων σε κλειστό και υπό πίεση δίκτυο αγωγών πολυαιθυλενίου υπολογίζεται σε 1. στρέμματα και ανά περιοχής είναι:
 
– 700 στρέμματα καλλιέργεια μηλιάς στις περιοχές «Κοτρώνι» και «Αγ. Κων/νος» Δ.Δ, Μακρυράχης. ᾿
 
– 400 στρέμματα καλλιέργεια μηλιάς στην περιοχή «Βαρελά» Δ.Δ. Πουρίου.
 
Οι υφιστάμενες υποδομὲς που θα χρησιμοποιηθούν στο προτεινόµενο σύστημα είναι οι αρδευτικές δεξαμενές κεφαλής και οι υδρομαστεύσεις πηγών και τα φρεάτια σύνδεσης.
 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Επαγγελματική εκπαίδευση με αμειβόμενη πρακτική άσκηση στις Σχολές του ΟΑΕΔ #ΣχολέςΟΑΕΔ - https://t.co/suaDBmaLN7 -

  • Συνελήφθη με κάνναβη στο Βόλο #ινδικήκάνναβη - https://t.co/Xv7ae0rfX2 -

  • #λέμβος βυθίστηκε στην Αλόννησο  #λέμβος - https://t.co/DgwuYoEltx -

"Αλιεύοντας" την είδηση