Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΠΗΛΙΟ » Προσφυγή του Δήμου Ν. Πηλίου στη Δικαιοσύνη κατά του ΠΑΚΟΕ για δυσφήμιση της παραλίας Κορώπης
Προσφυγή του Δήμου Ν. Πηλίου στη Δικαιοσύνη κατά του ΠΑΚΟΕ για δυσφήμιση της παραλίας Κορώπης

Προσφυγή του Δήμου Ν. Πηλίου στη Δικαιοσύνη κατά του ΠΑΚΟΕ για δυσφήμιση της παραλίας Κορώπης

Στην υποβολή μηνυτήρις ναφοράς εναντίον του Πανελληνίου Κέντρου Οικολογικών Ερευνών (ΠΑΚΟΕ) θα προχωρήσει ο Δήμος Νοτίου Πηλίου.

Ομόφωνη απόφαση για τη συγκεκριμένη ενέργεια έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο στη συνεδρίαση της Παρασκευής, στην οποία παρουσιάστηκε η ανακοίνωση του ΠΑΚΟΕ για την καταλληλότητα ή μη παραλιών της Μαγνησίας.

Τα μέλη του ΔΣ έκριναν πως η ανακοίνωση για την στην (Μπούφα) είναι δυσφημιστική και προκαλεί ζημία, όχι μόνο στο Δήμο αλλά και σε επαγγελματίες της περιοχής.

Ο Δήμος επισημαίνει πως η συγκεκριμένη παραλία χαρακτηρίζεται ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ από τον αρμόδιο φορέα παρακολούθησης της ποιότητας κολυμβητικών υδάτων (Ειδική Γραμματεία Υδάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας).
Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από το Μητρώο ταυτοτήτων υδάτων κολύμβησης της ς «η παραλία – Μπούφα αναγνωρίσθηκε ως ακτή κολύμβησης το έτος 1991 και έκτοτε παρακολουθείται στο πλαίσιο των ετησίων προγραμμάτων παρακολούθησης της ποιότητας των κολυμβητικών υδάτων, τα οποία πραγματοποιούνται με ευθύνη του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Από το 2010, η παρακολούθηση και η αξιολόγηση της ποιότητας των υδάτων για τις κολυμβητικές περιόδους πραγματοποιείται σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην Οδηγία 2006/7/ΕΚ και με συναξιολόγηση των αποτελεσμάτων παρακολούθησης των Κορόπη – Μπούφα τελευταίων ετών.

Η ακτή έλαβε για το έτος 2014 το βραβείο της Γαλάζιας Σημαίας καλύπτοντας κριτήρια που, συμπληρωματικά με την ποιότητα των υδάτων κολύμβησης και την καθαρότητα της ακτής, σχετίζονται με την οργάνωση της ακτής, την ασφάλεια των επισκεπτών και την προστασία της ς.»

Την ίδια εικόνα, αποτυπώνουν και τα πρόσφατα αποτελέσματα των αναλύσεων στις οποίες προχώρησε η Διεύθυνση Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας.

Όχι μόνο δεν εντοπίστηκε μικροβιακή επιβάρυνση, αλλά τα νερά χαρακτηρίζονται ως «εξαιρετικής ποιότητας».

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της αρμόδιας Αρχής, με νόμιμο όριο τις 250 αποικίες e-coli και τις αποικίες εντερόκοκκων ανά 100ml θαλασσινού νερού, στην Κορόπη οι τιμές ήταν μηδενικά e-coli και οκτώ αποικίες εντερόκοκκων, με συνέπεια τα νερά της θάλασσας στην Μπούφα να διατηρήσουν την αξιολόγηση ως «εξαιρετικής ποιότητας».

Ο Δήμος Νοτίου Πηλίου με την προσφυγή του στη Δικαιοσύνη κατά του ΠΑΚΟΕ, τονίζει ότι δεν θα επιτρέψει σε κανέναν και για κανέναν λόγο, να παρεμβαίνει αυθαίρετα στην ελεγκτική διαδικασία της ποιότητας υδάτων και να δημιουργεί στρεβλές εντυπώσεις για την εικόνα μιας περιοχής με σημαντική δραστηριότητα τη θερινή περίοδο.

Διαβεβαιώνει τέλος, πως σε συνεργασία με όλες τις συναρμόδιες Αρχές, εφαρμόζεται με υψηλό αίσθημα ευθύνης για τη δημόσια υγεία, το πρόγραμμα παρακολούθησαν των νερών στις κολύμβησης του Νοτίου Πηλίου.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΥΔΑΤΩΝ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ

Λειτουργεί επιτυχώς η παράκαμψη
της γκρεμισμένης γέφυρας στον Κάλαμο

Θετική εξέλιξη είχε η δικαστική προσφυγή του Δήμου Νοτίου Πηλίου για τη χρήση παρακαμπτηρίου δρόμου στον Κάλαμο Αργαλαστής καθώς έγινε δεκτή από το Μονομελές Πρωτοδικείο Βόλου η προσωρινή διαταγή για τη χρήση προσωρινής διόδου στον Κάλαμο Αργαλαστής, μετά την καταστροφή που υπέστη η γέφυρα του οικισμού, εξαιτίας ακραίων καιρικών φαινομένων τον Απρίλιο.

ικαστήριο έκανε δεκτή την αίτηση υπό τον όρο ότι ο Δήμος Νοτίου Πηλίου θα εφαρμόσει τους όρους και τις προϋποθέσεις, που θέτουν ιδιοκτήτες παραποτάμιων ιδιοκτησιών, οι οποίοι ζητούν ο Δήμος να λάβει όλες τις απαραίτητες δεσμεύσεις, ώστε σε οποιαδήποτε περίπτωση πρόκλησης ζημιών στις ιδιοκτησίες τους να υπάρξει αποκατάσταση.

Ο Δήμος, ο οποίος είχε εξασφαλίσει τη συναίνεση ιδιοκτητών για τη διάνοιξη της προσωρινής διόδου, επικαλέστηκε για την προσωρινή λύση το όφελος του δημοσίου συμφέροντος και την προστασία των κοινωνικών δικαιωμάτων και οι ιδιοκτήτες συναίνεσαν υπό όρους και προϋποθέσεις.

"Αλιεύοντας" την είδηση