Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΠΗΛΙΟ » Προς νομιμοποίηση οι λιμενικές εγκαταστάσεις στον Αγ. Ιωάννη Πηλίου
Προς νομιμοποίηση οι λιμενικές εγκαταστάσεις στον Αγ. Ιωάννη Πηλίου

Προς νομιμοποίηση οι λιμενικές εγκαταστάσεις στον Αγ. Ιωάννη Πηλίου

 

 

Σε νομιμοποίηση υφιστάμενων έργων στον αιγιαλό και θαλάσσιο χώρο από το Δήμο Ζαγοράς-Μουρεσίου, που αφορούν το «λιμάνι Αγίου Ιωάννη Πηλίου» στον οικισμό Άγιος Ιωάννης Δημοτικής Ενότητας Μουρεσίου του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου, Π.Ε. Μαγνησίας & Σποράδων, προχώρησε η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, με που αναρτήθηκε στη «Διαύγεια».

Πρόκειται για έργα στον αιγιαλό και το θαλάσσιο χώρο συνολικού εμβαδού 5.100,03 τ.μ. που αφορούν το «Λιμάνι Αγίου Ιωάννη Πηλίου», έχουν εκτελεστεί άνευ αδείας, και αποτυπώνονται στο από Ιανουαρίου 2005 τοπογραφικό διάγραμμα.

Η αφορά την προβλήτα του λιμανιού που βρίσκεται στο θαλάσσιο χώρο εμβαδού 1.587,52 τ.μ., τον προσήνεμο μώλο, στον θαλάσσιο χώρο, συνολικού εμβαδού 544,06 τ.μ.  και τον υπήνεμο μώλο στον θαλάσσιο χώρο, συνολικού εμβαδού 544,06 τ.μ., τα οποία έχουν εκτελεστεί άνευ αδείας, και αποτυπώνονται στο τοπογραφικό διάγραμμα από Ιανουαρίου 2005.

Η προαναφερόμενη νομιμοποίηση, υπόκειται στους όρους και τις προϋποθέσεις που τίθενται από τους αρμόδιους φορείς καθώς και με την παρούσα και συγκεκριμένα:

-Να μη δημιουργηθούν προβλήματα λειτουργίας και ασφάλειας ναυσιπλοΐας, ρύπανσης περιβάλλοντος, πρόκλησης ατυχημάτων στους χερσαίους και θαλάσσιους χώρους.

-Να ορισθεί, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, φορέας διοίκησης, χρήσης, διαχείρισης και εκμετάλλευσης για τα υφιστάμενα λιμενικά έργα (για τα οποία θα υπάρχει αποτύπωση και τεχνική περιγραφή της κατασκευής τους), ώστε με ευθύνη, μέριμνα και δαπάνη του να αναληφθεί η συντήρηση και η ασφαλής λειτουργία τους.

-Να μη γίνει περαιτέρω επέμβαση και κάθε μορφής κατασκευή στον αιγιαλό και την παραλία χωρίς να υπάρχουν οι νόμιμες εγκρίσεις.

-Να διατηρηθεί ο κοινόχρηστος χαρακτήρας των ζωνών αιγιαλού-παραλίας, καθώς και η πρόσβαση από και προς τη θάλασσα.

-Να ζητηθούν οδηγίες από την Υπηρεσία Φάρων για την υπόδειξη του κατάλληλου φωτισμού προς αποφυγή δημιουργίας προβλημάτων.

-Να τηρηθούν οι διατάξεις του ν. 3028/2002 «Για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς».

-Να μην εκτελεστούν περαιτέρω έργα επέκτασης, διαμόρφωσης ή άλλες επεμβάσεις στον αιγιαλό, στην παραλία ή στην θάλασσα, χωρίς την έγγραφη σύμφωνη γνώμη των αρμόδιων Υπηρεσιών του ΥΠΠΟ, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία (ν. 3028/2002 και 2971/2001). Να γίνουν οι αναγκαίες επεμβάσεις στο έργο ώστε να μην παρατηρείται το φαινόμενο της προσάμμωσης τόσο του εσωτερικού όσο και του στομίου του λιμένα.

-Να διασφαλιστεί ο κοινόχρηστος χαρακτήρας του όλου έργου και της ζώνης του αιγιαλού. Να ληφθούν μέτρα αποφυγής θέσης σε κίνδυνο ή ενόχλησης των λουομένων στην περιοχή από την είσοδο και έξοδο των σκαφών στον εν λόγω λιμένα

-Να τηρηθούν στο ακέραιο οι προαναφερθέντες εγκεκριμένοι περιβαλλοντικοί όροι.

Η μη τήρηση των όρων και των προϋποθέσεων που έχουν τεθεί από τους αρμόδιους φορείς, καθώς και με την αυτή, συνεπάγεται την αυτοδίκαιη ανάκλησή της, αναφέρεται στην απόφαση.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή»: Επιπλέον 44.660 νοικοκυριά εντάσσονται στο πρόγραμμα - https://t.co/VThtEBZlRC… -

  • Συμφωνία για #μεταναστευτικό: Η «ευέλικτη αλληλεγγύη» και τα αγκάθια #μεταναστευτικό - https://t.co/4Daza2BQ9D -

  • Στον Βόλο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης #ΝίκοςΑνδρουλάκης - https://t.co/dUQQH2hocZ -

"Αλιεύοντας" την είδηση