Βρίσκεστε εδώ:  / ΠΗΛΙΟ / Προς έγκριση η χρηματοδότηση του έργου δημιουργίας του Μουσείου Μηλεών
Προς έγκριση η χρηματοδότηση του έργου δημιουργίας του Μουσείου Μηλεών

Προς έγκριση η χρηματοδότηση του έργου δημιουργίας του Μουσείου Μηλεών

Προεγκρίθηκε από την Επιτροπή “ 2021” η χρηματοδότηση του έργου δημιουργίας νέου Μουσείου Μηλεών.

Ο Δήμος Νοτίου Πηλίου, στο πλαίσιο του προγράμματος « . Τρίτσης » θα υποβάλει πρόταση, προκειμένου να ιδρύσει και δημιουργήσει το νέο Μουσείο Μηλεών.

Η πρόταση προεγκρίθηκε με σκοπό να χρηματοδοτηθεί το έργο με το ποσό των 330.000,00 € με . Μάλιστα ο Εκτελεστικός Γενικός Συντονιστής της Επιτροπής “ 2021” Μάρτιν Σίμιτσεκ, με επιστολή του προς τον δήμαρχο Νοτίου Πηλίου Μιχ. Μιτζικό βεβαιώνει πως η πρόταση που τέθηκε υπόψιν της Επιτροπής για την ίδρυση και του Μουσείου Μηλεών εμπίπτει στην σκοπιμότητα της πρόσκλησης, δεδομένου ότι συνάδει με τον άξονα προτεραιότητας “ Παδεία, Πολιτισμός, Τουρισμός, Αθλητισμός” .

Το ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΗΛΕΩΝ θα στεγαστεί στο Ευδόξειο Πνευματικό Κέντρο Μηλεών, ένα εμβληματικό κτήριο στην κεντρική πλατεία του χωριού των Μηλεών, που ενώνεται με παραδοσιακό καλντερίμι με τον Ι.Ν. Παμμεγίστων Ταξιαρχών.

Ο Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μηλεών έχει χαρακτηριστεί, ως η «Αγία Λαύρα» του Πηλίου. Και αυτό γιατί στις 7 Μαΐου 1821 ο Μηλιώτης Διδάσκαλος του Γένους κήρυξε, μετά τη , τη Θεσσαλική Επανάσταση.

Το Μουσείο Μηλεών θα εκτείνεται και στους τρείς ορόφους του κτηρίου.

Στον ισόγειο όροφο θα αναπτυχθεί η συλλογή εκκλησιαστικών αντικειμένων της Ενορίας του Ι.Ν. Παμμεγίστων Ταξιαρχών.

Παράλληλα, μέσω ψηφιακής απεικόνισης θα παρουσιάζεται η του ναού και η ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του.

Στο νέο Μουσείο θα μπορεί με ηλεκτρονικά μέσα (video wall, κάμερες και ηλεκτρονικοί υπολογιστές) να αποτελέσει χώρο φιλοξενίας μικρών συζητήσεων /διαλέξεων εκ του σύνεγγυς (10/15 άτομα) αλλά και απομακρυσμένα (μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας π.χ. zoom, webex κ.ά.) για εκπαιδευτικές δράσεις.

Ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου Μιχ. Μιτζικός ευχαριστεί θερμά τα μέλη της Επιτροπής “ΕΛΛΑΔΑ 2021” , τον μητροπολίτη Δημητριάδος& Αλμυρού Ιγνάτιο, τον  πρωτοσύγκελο  της Μητρόπολης Δημητριάδος π. Δαμασκηνό, τον εφημέριο του Ιερού Ναού Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μηλεών π. Κωνσταντίνο, καθώς και τα στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου για την εκπόνηση της τεχνικής έκθεσης και την προμελέτη του έργου, που με τη λειτουργία του θα δώσει προστιθέμενη αξία στο πλούσιο πολιτιστικό στοιχείο του Δήμου Νοτίου Πηλίου.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα η επίτροπος Στέλλα Κυριακίδου #ΣτέλλαΚυριακίδου - https://t.co/F7lWqucoIb -

  • Πολύ καλή παρουσία του τμήματος κολύμβησης της Νίκης Βόλου #τμήμακολύμβησηςΓΣΒΗΝΙΚΗ - https://t.co/PpYKMsII8i -

  • Λαμπρός ο εορτασμός της Πεντηκοστής στον Βόλο #ΚυριακήτηςΠεντηκοστής - https://t.co/RGwFG4M88L -

"Αλιεύοντας" την είδηση