Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΠΗΛΙΟ » Προϊόντα ΖΑΓΟΡΙΝ στη γαστρονομική πρόταση της περιοχής
Προϊόντα ΖΑΓΟΡΙΝ στη γαστρονομική πρόταση της περιοχής

Προϊόντα ΖΑΓΟΡΙΝ στη γαστρονομική πρόταση της περιοχής

Την Τετάρτη παρουσιάζονται τα πρώτα κοκτέιλ με πετιμέζι από Φιρίκια στον Βόλο

Σε διάφορα καταστήματα εστίασης του Πηλίου και του Βόλου έχουν ενσωματωθεί προϊόντα του αιωνόβιου Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς Πηλίου. Τις συνεργασίες αυτές μάλιστα η Οργάνωση, φροντίζει να αναδεικνύει με κάθε ευκαιρία. Ο Συνεταιρισμός, πιστός στην ιδέα των συνεργειών δημιουργεί, ενισχύει και συμμετέχει συστηματικά σε διάφορες δράσεις που προβάλλουν την τοπική γαστρονομική παράδοση στην οποία τα μήλα έχουν περίοπτη θέση. Επίσης, με τις δράσεις του ο Συνεταιρισμός αναδεικνύει γενικότερα το τουριστικό στοιχείο της ευρύτερης περιοχής και ενισχύει έτσι τις προσπάθειες των επαγγελματιών του τουρισμού.

Άλλωστε αποτελεί διαχρονική άποψη του Συνεταιρισμού, ότι οι θετικές εντυπώσεις που θα αποκομίσουν οι επισκέπτες στον τόπο παραγωγής των μήλων, τους ακολουθούν και στον τόπο διαμονής τους στον οποίο είναι οι καταναλωτές.
Το τελευταίο διάστημα μάλιστα, ο Συνεταιρισμός συνέβαλλε και στη παραγωγή δύο τηλεοπτικών εκπομπών που προέβαλλαν την περιοχή. Η πρώτη είχε αφιέρωμα στη Κάρλα, στον Βόλο και στη Ζαγορά με το Χορευτό. Παρουσιάστηκαν τα αγροκτήματα και οι εγκαταστάσεις του Συνεταιρισμού και μαγειρεύτηκαν συνταγές με πετιμέζι και μήλα “ZAGORIN” στο Χορευτό από την επιχείρηση “Πέτρος ο Σώγαμπρος” που βρίσκεται σε κτίριο του Συνεταιρισμού.

Η εκπομπή προβλήθηκε τηλεοπτικά σε όλες τις περιφέρειες της Ελλάδας εκτός της Θεσσαλίας, στο διαδίκτυο και στο τηλεοπτικό κανάλι των ομογενών στις Η δεύτερη πρόκειται να προβληθεί σύντομα και είχε ευρύ αφιέρωμα στα χωριά του Πηλίου. Στην εκπομπή μαγειρεύτηκαν συνταγές με μήλα “ZAGORIN” και Πετιμέζι από Φιρίκια του Συνεταιρισμού Ζαγοράς από την επιχείρηση “Κρίτσα” που βρίσκεται στη Πορταριά.

Με την διακεκριμένη επιχείρηση ο Συνεταιρισμός διατηρεί σταθερή συνεργασία με άξονα το Πετιμέζι. Τα γυρίσματα μάλιστα έγιναν στο επισκέψιμο αγρόκτημα της οικογενειακής επιχείρησης “Κaraiskos farm”. Η εκπομπή θα προβληθεί τηλεοπτικά σε , Κρήτη, Κύπρο και στο διαδίκτυο.

Σύμφωνα με το παραπάνω πλαίσιο που αναδεικνύει μια ολόκληρη φιλοσοφία ως προς την χρήση ελληνικών αγροτικών προϊόντων υψηλής ποιότητας από τις τουριστικές , τη σχέση της ς και του τουρισμού, τη σημασία ς της τοπικής γαστρονομίας από τις εστίασης, τη συμβολή των γεύσεων στη πολιτιστική κληρονομιά και στην τοπική ανάπτυξη, την ισχύ των συνεργασιών και την μίξη σύγχρονων παγκόσμιων γαστρονομικών τάσεων με την τοπική παράδοση, την Τετάρτη ο Συνεταιρισμός διοργανώνει κοινή εκδήλωση με το κατάστημα εστίασης Αββαείο Bier Restaurant.

Σε έναν ιστορικό χώρο του Βόλου, δίπλα στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας στο συγκρότημα , βρίσκεται το Αββαείο Bier Restaurant που έλκει το όνομά του από τα δυτικά μοναστήρια της Ευρώπης, καθώς αρκετές μονές είχαν έντονη παράδοση στην παραγωγή μπύρας. Στο κατάστημα συναντώνται η γνώση με τη γεύση και συνδυάζονται διεθνείς γαστρονομικές τάσεις με τις ελληνικές διατροφικές συνήθειες, ενώ υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία από μπύρες. Με ιδιαίτερο μεράκι, δημιουργήθηκαν πρόσφατα τα πρώτα κοκτέιλ στην Ελλάδα με πετιμέζι από Φιρίκια Π.Ο.Π. Πηλίου του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς.

Για τη χειμερινή περίοδο -2019 επιλέχθηκε να ενσωματωθούν επώνυμα ελληνικά προϊόντα στα προσφερόμενα είδη του καταστήματος. Έτσι ξεκίνησε η συνεργασία με τον αιωνόβιο Συνεταιρισμό, ώστε το ταξίδι των γεύσεων που παρουσιάζεται, να έχει προορισμό και τις κατάφυτες με μηλιές πλαγιές της Ζαγοράς. Στο μενού βρίσκονται για σαλάτα, κυρίως πιάτα και επιδόρπιο είτε με μήλα είτε με πετιμέζι “ZAGORIN”.

Η εκδήλωση παρουσίασης των τοπικών γεύσεων θα διεξαχθεί την Τετάρτη 12.12. και ώρα 21:30 με τη συμβολή του παρουσιαστή Δημήτρη Μαρέδη, ο οποίος θα παρουσιάσει τη γενικότερη φιλοσοφία αυτών των αναγκαίων για την ανάπτυξη του τόπου συνεργειών.

Οι παραβρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν και επιλογές μενού που θα ετοιμαστούν αποκλειστικά για την ημέρα, με προϊόντα “ZAGORIN”.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση