Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΠΗΛΙΟ » Προχωρά με ταχείς ρυθμούς η αξιοποίηση του Ξενία Τσαγκαράδας
Προχωρά με ταχείς ρυθμούς η αξιοποίηση του Ξενία Τσαγκαράδας

Προχωρά με ταχείς ρυθμούς η αξιοποίηση του Ξενία Τσαγκαράδας

 

Την Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2023, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας μεταξύ του Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό, Χρήστου Τριαντόπουλου, του Δημάρχου Ζς-Μουρεσίου  Παναγιώτη Κουτσάφτη  και του Εντεταλμένου Συμβούλου και προσωρινού Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΤΑΔ,   Παναγιώτη Μπαλωμένου, με αντικείμενο την αξιο του , σε συνέχεια σχετικής συνεργασίας όλη την προηγούμενη περίοδο.

Το έχει χαρακτηριστεί μνημείο και βρίσκεται εντός του παραδοσιακού οικισμού και εντός του δικτύου Natura 2000.

Το οικόπεδό του έχει συνολική έκταση 15 περίπου στρέμματα, ενώ σύμφωνα με την τελευταία άδεια λειτουργίας του, η οποία έληξε το 2006, διέθετε 46 δωμάτια με 84 κλίνες, με συνολική δομημένη επιφάνεια 2.374 τ.μ.

Για το ακίνητο έχει εκδοθεί εξαίρεση κατεδάφισης και στη συνέχεια προχώρησε η νομιμοποίησή του με την έκδοση οικοδομικής άδειας, ενώ πρόσφατα έγινε ανασύσταση του φακέλου στην πολεοδομία.

Ο διαγωνισμός για τη μακροχρόνια μίσθωση του Ξενία πρόκειται να διεξαχθεί εντός του τρέχοντος τριμήνου, σε συνέχεια της προεργασίας που έχει πραγματοποιηθεί τους τελευταίους μήνες από την ΕΤΑΔ.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Υφ στον Πρωθυπουργό, Χρήστος Τριαντόπουλος, δήλωσε σχετικά: «Ένα από τα πιο ιστορικά ξενοδοχεία Ξενία της χς, αυτό που βρίσκεται στην Τσαγκαράδα, πρόκειται να ανακτήσει σύντομα την αίγλη που του αξίζει. Σε στενή συνεργασίαμε τον Δήμαρχο Ζς-Μουρεσίου κ. Παναγιώτη Κουτσάφτη,καιτον Εντεταλμένο Σύμβουλο και προσωρινό Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΤΑΔ, κ. Παναγιώτη Μπαλωμένο, τα στελέχη της ΕΤΑΔ, τοπικούς παράγοντες της Τσαγκαράδας,αλλά και τον Δήμο Βόλου για θέματα πολεοδομίας, προχωρά με ταχείς ρυθμούς η αξιοποίηση του Ξενία Τσαγκαράδας μέσω της μακροχρόνιας μίσθωσής του. Σήμερα, μάλιστα, είχαμε έναν γόνιμο δι με τους κκ. Κουτσάφτη και Μπαλωμένο για το συγκεκριμένο ζήτημα. Ο σχετικός διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί εντός του πρώτου τριμήνου του 2023, με στόχο να προχωρήσουν όσο πιο γρήγορα γίνεται οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

Η αξιοποίηση του Ξενία Τσαγκαράδας θα φέρει πολύτιμες επενδύσεις στην περιοχή και θα ενδυναμώσει περαιτέρω το του Πηλίου, με ευρύτερες αναπτυξιακές επιπτώσεις για τη Μαγνησία. Η συνεργασία, λοιπόν, συνεχίζεται μέχρι να επιτευχθεί το επιθυμητό ».

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Dark Mode

"Αλιεύοντας" την είδηση