Βρίσκεστε εδώ:  / ΠΗΛΙΟ / «Πράσινο φως» από το Υπουργείο Υγείας για την αξιοποίηση του Τσιτσιλιάνειου
«Πράσινο φως» από το Υπουργείο Υγείας για την αξιοποίηση του Τσιτσιλιάνειου

«Πράσινο φως» από το Υπουργείο Υγείας για την αξιοποίηση του Τσιτσιλιάνειου

Επικοινωνία του αν. υπουργού Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη με τον Αθανάσιο Λιούπη

To «πράσινο φως» για την αξιοποίηση του και τη λειτουργία Πολυδύναμου Ιατρείου, αλλά και Κέντρου Ανάρρωσης από νοσηλείες ή εγχειρήσεις για σοβαρές ασθένειες,  έδωσε το Υπουργείο Υγείας και ειδικότερα ο αν. υπουργός  Βασίλης Κοντοζαμάνης σε τηλεφωνική επικοινωνία του με τον βουλευτή Ν. Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας Αθανάσιο Λιούπη.

Ο κ . Λιούπης είχε θέσει στον κ. Κοντοζαμάνη το αίτημα του Δήμου Νοτίου Πηλίου και της τοπικής κοινωνίας για την αξιοποίηση του εμβληματικού Τσιτσιλιάνειου Νοσοκομείου, μια αξιοποίηση, που ανέμενε 30 χρόνια.

Ο υπουργός ενημέρωσε τον βουλευτή πως το Υπουργείο Υγείας εγκρίνει την πρόταση για τη λειτουργία Πολυδύναμου Ιατρείου σε μέρος του κτηρίου και τη στελέχωσή του  με το απαραίτητο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, αλλά και τη λειτουργία, στον εναπομείναντα χώρο, Κέντρου Ανάρρωσης από νοσηλείες ή εγχειρήσεις για σοβαρές παθήσεις, πρόταση η οποία εγκρίθηκε και από τη του Νοσοκομείου Βόλου και τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ Φ. Σερέτη.

Ο κ. Λιούπης ευχαρίστησε τον υπουργό για την ανταπόκρισή του σε ένα χρόνιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας, στηρίζοντας έμπρακτα τους μόνιμους κατοίκους αλλά και τους χιλιάδες επισκέπτες της περιοχής αλλά και ενισχύοντας ουσιαστικά τον τομέα της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας .

Τέλος, ο κ. Λιούπης έθεσε στον υπουργό το ζήτημα του παράλληλου με τον γενικό πληθυσμό, εμβολιασμού κατά του Covid-19, επιτελικών στελεχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Αφορμή για το αίτημα αυτό στάθηκαν οι πρόσφατες συνθήκες εκτάκτου ανάγκης  στη Θεσσαλία,  με την έντονη σεισμική δραστηριότητα, τις και τη σφοδρή χιονόπτωση,  κατά τις οποίες στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης –Δήμοι και Περιφέρεια- έδρασαν νυχθημερόν στο πεδίο, ερχόμενοι σε επαφή με πολλούς κατοίκους, επαγγελματίες και των περιοχών, προκειμένου να συντονίσουν τις απαραίτητες δράσεις.

Ο βουλευτής ανέφερε πως ορισμένα στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα πρέπει να εμβολιαστούν κατά προτεραιότητα, παράλληλα με τις άλλες ομάδες κινδύνου, καθώς έτσι θα περιοριστεί η έκθεση σε τυχόν κινδύνους, του ίδιου του πληθυσμού.

Ο κ. Κοντοζαμάνης δεσμεύτηκε πως θα συζητήσει το εν λόγω ζήτημα με τα στελέχη του Υπουργείου Υγείας.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση