Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΠΗΛΙΟ » Πολλαπλά εγκαύματα ο 58χρονος που παλεύει να μείνει ζωντανός
Πολλαπλά εγκαύματα ο 58χρονος που παλεύει να μείνει ζωντανός

Πολλαπλά εγκαύματα ο 58χρονος που παλεύει να μείνει ζωντανός

Aγών για να κρατηθεί στη ζωή δίνει ο 58χρονος από την Αργαλαστή, ο οποίος νοσηλεύεται στη του οσοκομείου Βόλου σε σοβαρή κατάσταση, έχοντας υποστεί εγκαύματα στο 80% του σώματός του μετά από ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε ξημερώματα του Σαββάτου, στα Κουκουλέϊκα Μηλίνας στο . Πήλιο.

Εν τω μεταξύ το σκηνικό που αντικρίζει κάνοιος στον οικισμό Κουκουλέικα Ν. Πηλίου, μετά τη Μηλίνα, όπου ξημερώματα του Σαββάτου, από διαρροή προπανίου σημειώθηκε έκρηξη παραπέμπει σε βομβαρδισμένο τοπίο. Το οίκημα καταστάφηκε ολοσχερώς, ενώ το ωστικό κύμα επηρέασε και παρακείμενες κατοικίες και το ευτύχημα είναι πως δεν υπήρξαν άλλα θύματα.
Από το ωστικό κύμα προκλήθηκαν μεγάλες και σε γειτονικά α, όπου κατέληξαν ψυγεία και κρεβάτια του σπιτιού, τσιμεντοκολώνες μπήκαν σε άλλα κτίρια κ.λπ.

Το συγκεκριμένο περιστατικό προσομποιάζει με την έκρηξη που ειχζε σημειωθέι το 1999 στο ταχυφαγείο “Virgin” στην οδό , τον Ιούλιο του 1999, με τραγικό απολογισμό έναν 25χρονο πελάτη νεκρό και τραυματία έναν υπάλληλο του φαστ φουντ.

Την υπόθεση έχει αναλάβει πραγματογνώμονας, ενώ οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι στο του σπιτιού υπήρχε αποθήκη φιαλών προπανίου, που από το ωστικό κύμα άλλες τινάχτηκαν δεκάδες μέτρα μακριά και άλλες βρήκαν οι πυροσβέστες και τις απομάκρυναν. Κλιμάκιο της Πολεοδομίας θα εξετάσει αν είναι κατοικίσιμα τα γειτονικά α.

Όπως προκύπτει από τα πρώτα στοιχεία έγινε διαρροή προπανίου σε κλειστό χώρο. Ο 58χρονος ιδιοκτήτης είχε αποθηκευτικό χώρο στο του σπιτιού με τις φιάλες προπανίου.

Εν τω μεταξύ, τον σκελετό του κτιρίου που απέμεινε από την έκρηξη θα εξετάσει η Πολεοδομία καθώς και τα γύρω κτίρια που ταρακουνήθηκαν για να διαπιστωθεί εάν είναι κατοικήσιμα.

Τέλος, να σημειωθεί ότι επειδή σε κλειστούς χώρους το προπάνιο προκαλεί έκρηξη με σπινθήρα σε επιχειρήσεις, καταστήματα και χώρους συνάθροισης κοινού, υπάρχει η νομοθεσία που ισχύει και πρέπει να εφαρμόζεται, η οποία προβλέπει την τοποθέτηση θυρίδων εξαερισμού, ανιχνευτή εκρηκτικών μιγμάτων, ώστε σε περίπτωση διαρροής υγραερίου υπάρχει έγκαιρη ειδοποίηση και το αέριο να αποβάλλεται και να μη μένει σε κλειστό χώρο.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση