Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΠΗΛΙΟ » Πολιτισμός και πολιτική προστασία στο Νότιο Πήλιο
Πολιτισμός και πολιτική προστασία στο Νότιο Πήλιο

Πολιτισμός και πολιτική προστασία στο Νότιο Πήλιο

Με στόχο την ανάδειξη του πολιτισμού στα χωριά του Ν. Πηλίου ξεκινά τη δράση του το Δ.Σ. του νεοσυσταθέντος Ν.Π. Δ.Δ. με τίτλο ” Πολιτιστικός και Αθλητικός Οργανισμός Νοτίου Πηλίου” (ΦΕΚ Τεύχος Β' 1492/21-4-2020).

Ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Οργανισμός με έδρα τις Μηλιές, φιλοδοξεί να αναδείξει την πολιτιστική κληρονομιά των χωριών του Δήμου Νοτίου Πηλίου και να προχωρήσει στη βελτίωση των αθλητικών εγκαταστάσεων, να βοηθήσει τα αθλητικά σωματεία στη διοργάνωση αθλητικών διοργανώσεων, ενώ θα προχωρήσει στο σχεδιασμό δράσεων για την επόμενη χρονιά, δεδομένου ότι η φετινή “χάθηκε” λόγω της πανδημίας του κορωναϊού και των αναγκαίων περιοριστικών μέτρων που επιβλήθηκαν για τη μη εξάπλωση του ιού.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο και αντιδήμαρχο ς ς Δημήτρη Ραμματά  έχει ήδη ξεκινήσει η δημιουργία μητρώου πολιτιστικών συλλόγων του Δήμου με συνολικά 35 σωματεία να έχουν ήδη εγγραφεί. Ο κ. Ραμματάς έχει καθημερινά σειρά επαφών με τους πολιτιστικούς συλλόγους , προκειμένου ο να δημιουργηθεί ένα ενιαίο δημοτικό πολιτιστικό δίκτυο.

Συγκεκριμένα πρόκειται να δημιουργηθεί ένα δίκτυο μουσείων που υφίστανται στα όρια του Δήμου, ενώ θα ολοκληρωθεί και λειτουργήσει το νέο μουσείο Τοπικής Ιστορίας και Τέχνης στον Άγιο Γεώργιο Νηλείας που φέρει το όνομα του λαογράφου Κώστα Λιάπη. 

Αντίστοιχα έχει ξεκινήσει και η καταγραφή των αναγκών των αθλητικών σωματείων της περιοχής, κάποια εκ των οποίων δραστηριοποιούνται και συμμετέχουν ενεργά στα τοπικά πρωταθλήματα της ΕΠΣΘ, όπως ο Κένταυρος ς, η Α.Ε. 2002 και ο Άνθιμος Γαζής.

Να σημειωθεί ότι στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου αποφασίστηκε και η παραχώρηση του Γραφείου, το οποίο βρίσκεται εντός της κτηριακής εγκατάστασης των αποδυτηρίων, στο Δημοτικού γηπέδου ποδοσφαίρου ς στον Αθλητικό Σύλλογο «Γ.Π.Σ. Κένταυρος Ν. Πηλίου», προκειμένου να το δηλώσει ως έδρα του, ενώ δρομολογείται η αντικατάσταση τάπητα και η βελτίωση των αποδυτηρίων στο γήπεδο της Κ. Γατζέας.

Σύμφωνα με τον κ. Ραμματά «στόχος του οργανισμού είναι να βοηθήσουμε τα κύτταρα από διαφορετικές κουλτούρες που υπάρχουν στο κάθε χωριό να αναδείξουν τον τόπο τους. Μιλάμε για 17 χωριά και 50 οικισμούς στο Δήμο Νοτίου Πηλίου» .

Ως γνωστόν, πρόεδρος του νέου οργανισμού ορίστηκε ο ς ς Δημήτρης Ραμματάς και μέλη οι δημοτικοί σύμβουλοι: Ιωάννης Φιλίππου, Μαρίνα Συριή, Βασίλης Μανέτας, Τιμολέων Σχοινάς, Άρτεμις Βαλασσά και οι δημότες που είναι μέλη πολιτιστικών συλλόγων Μιχάλης Γρηγορίου, Μιχάλης Γιαννιός, Κωνσταντίνος Ζαζάνης (προταθείς από την κοινότητα Μηλεών), Νίκος Αδρασκέλας και Άσπα Καλογήρου.

Η ετήσια τακτική επιχορήγηση του Δήμου προς τον οργανισμό ανέρχεται σε 9.000 ευρώ, ενώ η θητεία του πρώτου Δ.Σ. λήγει στις 31-12-.

Αναδιοργάνωση της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας

Ο κ. Ραμματάς , ως  πολιτικής προστασίας, αναφέρθηκε και στην προμήθεια δύο οχημάτων για τις ανάγκες της πολιτικής προστασίας, καθώς και στην ίδρυση νέου πυροσβεστικού κλιμακίου στον Άγιο Γεώργιο Νηλείας.

Επιπλέον επισκευάστηκε το κτήριο του πυροσβεστικού κλιμακίου Νεοχωρίου. ενώ παραχωρήθηκε οικίσκος στην πρώην (ΔΕΜ) για την στάθμευση του δασικού περιπολικού.

Τέλος επικαιροποιείται ο κατάλογος εθελοντών και στις 17 κοινότητες, ενώ ενεργοποιούνται και άλλες εθελοντικές ομάδες με σημείο αναφοράς το Νότιο Πήλιο.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση