Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΠΗΛΙΟ » Πλούσιες δράσεις στο Tsagarada Festival
Πλούσιες δράσεις στο Tsagarada Festival

Πλούσιες δράσεις στο Tsagarada Festival

Για τρίτη συνεχή χρονιά η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων στηρίζει το Tsagarada Festival που συνδιοργανώνεται με τον Τουριστικό και Αναπτυξιακό Σύλλογο Τσαγκαράδας, που θα πραγματοποιηθεί στην Τσαγκαράδα από τις 6 μέχρι τις 9 Ιουλίου, υπό την αιγίδα του Δήμου Ζαγοράς-Μουρεσίου και του υπεραστικού ΚΤΕΛ Ν. Μαγνησίας.

Για τις επόμενες τέσσερεις ημέρες και για άλλη μια φορά η Μαγνησία θα αποτελέσει πόλο έλξης για εκατοντάδες επισκέπτες οι οποίοι έχουν δηλώσει συμμετοχή στο πέμπτο Φεστιβάλ, από πολλές περιοχές της χώρας, αλλά και από το , κάτι που για την Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι το ζητούμενο για την προβολή της Ηπειρωτικής και Νησιωτικής Μαγνησίας.

Με αφορμή την έναρξη του Φεστιβάλ την Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017, η Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη, ο πρόεδρος του Τουριστικού και Αναπτυξιακού Συλλόγου Τσαγκαράδας Νικ. Καμπούρης, ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Ανάπτυξης της Σ και ένας εκ των εθελοντών εκπαιδευτών ο κ. Αποκρεμνιώτης έδωσαν συνέντευξη τύπου.

Η αντιπεριφερειάρχης ανέφερε: «Η Περιφέρεια Θεσσαλίας για τρίτη συνεχή χρονιά είναι συνδιοργανώτρια και στηρίζει ένα φεστιβάλ που θα διεξαχθεί στο όμορφο βουνό των Κενταύρων. Από μόνο του θα αποτελέσει αφορμή ως ένα αθλητικό, αλλά και πολιτιστικό και παράλληλα τουριστικό γεγονός για να αναδειχθεί μια πανέμορφη περιοχή.

Το Festival θα διεξαχθεί στη Τσαγκαράδα τις επόμενες τέσσερεις ημέρες και είναι ένας αθλητικών δρωμένων και πολιτιστικών, πρόκειται για εναλλακτικές μορφές αθλητισμού και η ουσία είναι ότι εκτός από το αθλητικό δρώμενο θα δοθεί η δυνατότητα στους ανθρώπους που θα έρθουν να συμμετάσχουν να γνωρίσουν την όμορφη μορφολογία του Πηλίου, τις ομορφιές που η παρέχει πλουσιοπάροχα σε αυτό το βουνό. Θεωρώ πολύ σημαντική την αυξημένη συμμετοχή σε σύγκριση με τα περυσινά στοιχεία και κάθε χρόνο που κάνουμε αυτή τη συνδιοργάνωση με τον τουριστικό και πολιτιστικό σύλλογο Τσαγκαράδας βλέπουμε ότι υπάρχει μια έντονη επιθυμία των ανθρώπων και μια αυξητική τάση και αυτό καταδεικνύει ότι οι άνθρωποι που έρχονται, ξαναέρχονται.

Υπάρχουν συμ και από το , είναι άρτια διοργανωμένο, έχει πολλές διαδραστικές ενέργειες που αφήνουν στον καθένα πολύ όμορφες εμπειρίες και πολύ όμορφες εικόνες».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Τουριστικού και Αναπτυξιακού Συλλόγου Τσαγκαράδας, αφού ευχαρίστησε την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τόνισε: « Είναι μια προσπάθεια που στηρίζεται στον εθελοντισμό και ξεκίνησε από μια ιδέα του Συλλόγου, ψάχνοντας να βρούμε τον τρόπο που θα αναδεικνύαμε αυτή την περιοχή. Πριν τρία χρόνια η πρώτη συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας ήταν το γεγονός που μας έδωσε την ευκαιρία να κάνουμε όλα αυτά δωρεάν, οπότε όποιος επισκέπτης θελήσει να συμμετέχει στο Φεστιβάλ, όλες οι δραστηριότητες είναι δωρεάν. Αυτό που μας κάνει ιδιαίτερα χαρούμενους είναι ότι συγκριτικά με πέρυσι τα στοιχεία που έχουμε φανερώνουν μια μεγάλη αυξητική τάση συμμετοχής».

Ο προϊστάμενος της Δ/νσης Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων Νίκος Πουρνάρας ανέφερε ότι η συγκεκριμένη εκδήλωση – συνδιοργάνωση είναι μία από τις δράσεις που υλοποιεί η Διεύθυνση Ανάπτυξης στο πλαίσιο της τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ενώ ο κ. Αποκρεμνιώτης ένας εκ των εκπαιδευτών που συμμετέχουν εθελοντικά στο Tsagarada Festival αναφέρθηκε συγκεκριμένα στην κατάβαση φαραγγιών, τονίζοντας- μεταξύ άλλων- ότι τα φαράγγια στο Πήλιο δεν είναι περιπατητικά, αλλά απαιτούν ειδικό εξοπλισμό για να τα διασχίσει κάποιος, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι σε όλη την Ελλάδα, το μοναδικό φαράγγι που οδηγεί σε σε μικρό χρονικό διάστημα βρίσκεται στο Πήλιο και είναι το φαράγγι της Φακίστρας που οδηγεί στην πανέμορφη ομότιτλη παραλία».

Το φεστιβάλ, περιλαμβάνει μια σειρά δραστηριοτήτων στην όπως: , κατάβαση φαραγγιών, rappel, πεζοπορία, θαλάσσιο κανό, stand up paddle boarding, τοξοβολία, ιππασία, εναέρια διαδρομή (Flying fox), paintball και γιόγκα, όλα σχεδιασμένα και εκτελεσμένα από εξειδικευμένα γραφεία υπαίθριων δραστηριοτήτων του Πηλίου και φορείς όπως ο Ιππικός Φυσιολατρικός Όμιλος Μηλεών, ο Σκοπευτικός Σύλλογος Βόλου και ο Ε.Ο.Σ. Αγχιάλου.

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων όπως, σεμινάρια ναυαγοσωστικής και Α' βοηθειών, θεματική βραδιά, συναυλίες και άλλα δρώμενα.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση