Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΠΗΛΙΟ » Πλήθος κόσμου στη γιορτή μανιταριού και βοτάνων στη Μακρυρράχη Πηλίου
Πλήθος κόσμου στη γιορτή μανιταριού και βοτάνων στη Μακρυρράχη Πηλίου

Πλήθος κόσμου στη γιορτή μανιταριού και βοτάνων στη Μακρυρράχη Πηλίου

Πλήθος κόσμου έλβε μέρος στην 3η γιορτή μνιταριού και βοτάνων στη , το διήμερο 12 και 13 Οκτωβρίου.

Στην πλατεία του χωριού ο Σύλλογος των Απανταχού Μακρυρραχιωτών «Γ. Κανισκέρης» σε συν με τον τοπικό πολιτιστικό σύλλογο Μακρυρράχης, έδωσε για μια ακόμη χρονιά την ευκαιρία σε όλους να γνωρίσουν, να γευθούν και να αναζητήσουν όλοι μαζί τον πλούτο του βουνού των Κενταύρων.

Το Σάββατο 12 Οκτωβρίου στις 7.00 το απόγευμα οι παριστάμενοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τον Φώτη Παρασκευαϊδη να εξηγεί τον τρόπο της αποξήρανσης και της συντήρησης των μανιταριών, αλλά και τον Εμμανουήλ Μάνο να δίνει πληροφορίες για τα βότανα. Η βραδιά έκλεισε με μουσικό πρόγραμμα.

Την 13 Οκτωβρίου στις 10.00 π.μ. το πρόγραμμα περιελάμε εξόρμηση στο δάσος, με στόχο την αναζήτηση γνωστών και άγνωστων ειδών μανιταριών, τα οποία ταυτοποιήθηκαν με τη βοήθεια του Γιώργου Μαντίκα. Κατά την επιστροφή, τους περίμεναν γευστικά μανιταρομαγειτα, αλλά και το μεγαλύτερο σπετζοφάι από τον Φώτη Παρασκευαϊδη.

Όπως είναι  γνωστό, η Μακρυρράχη, το χωριό των λουλουδιών βρίσκεται ανάμεσα στις καταπράσινες πλαγιές του Πηλίου, όπου ξεπροβάλλει ανάμεσα στην πλούσια βλάστησή του και ο μύθος αναφέρει σαν τη θερινή των θεών του Ολύμπου και τη μαγική χ των Κενταύρων.

Η οργιώδης βλάστηση, τα τρεχούμενα νερά και οι απέραντες συνθέτουν ένα μοναδικό σε ποικιλία τοπίο και μια πανδαισία χρωμάτων ανείπωτης γοητείας.

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση