Βρίσκεστε εδώ:  / ΠΗΛΙΟ / Πλήθος κόσμου στη γιορτή μανιταριού και βοτάνων στη Μακρυρράχη Πηλίου
Πλήθος κόσμου στη γιορτή μανιταριού και βοτάνων στη Μακρυρράχη Πηλίου

Πλήθος κόσμου στη γιορτή μανιταριού και βοτάνων στη Μακρυρράχη Πηλίου

Πλήθος κόσμου έλαβε μέρος στην 3η γιορτή μανιταριού και βοτάνων στη Μακρυρράχη Πηλίου, το διήμερο 12 και 13 Οκτωβρίου.

Στην πλατεία του χωριού ο Σύλλογος των Απανταχού Μακρυρραχιωτών «Γ. Κανισκέρης» σε συνεργασία με τον τοπικό πολιτιστικό σύλλογο Μακρυρράχης, έδωσε για μια ακόμη χρονιά την ευκαιρία σε όλους να γνωρίσουν, να γευθούν και να αναζητήσουν όλοι μαζί τον πλούτο του βουνού των Κενταύρων.

Το Σάββατο 12 Οκτωβρίου στις 7.00 το απόγευμα οι παριστάμενοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τον Φώτη Παρασκευαϊδη να εξηγεί τον τρόπο της αποξήρανσης και της συντήρησης των μανιταριών, αλλά και τον Εμμανουήλ Μάνο να δίνει πληροφορίες για τα βότανα. Η βραδιά έκλεισε με μουσικό πρόγραμμα.

Την 13 Οκτωβρίου στις 10.00 π.μ. το περιελάμβανε εξόρμηση στο δάσος, με στόχο την αναζήτηση γνωστών και άγνωστων ειδών μανιταριών, τα οποία ταυτοποιήθηκαν με τη του Γιώργου Μαντίκα. Κατά την επιστροφή, τους περίμεναν γευστικά μανιταρομαγειρέματα, αλλά και το μεγαλύτερο σπετζοφάι από τον Φώτη Παρασκευαϊδη.

Όπως είναι  γνωστό, η Μακρυρράχη, το χωριό των λουλουδιών βρίσκεται ανάμεσα στις καταπράσινες πλαγιές του Πηλίου, όπου ξεπροβάλλει ανάμεσα στην πλούσια βλάστησή του και ο μύθος αναφέρει σαν τη θερινή κατοικία των θεών του Ολύμπου και τη μαγική χώρα των Κενταύρων.

Η οργιώδης βλάστηση, τα τρεχούμενα νερά και οι απέραντες παραλίες συνθέτουν ένα μοναδικό σε ποικιλία τοπίο και μια πανδαισία χρωμάτων ανείπωτης γοητείας.

 

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Σύλληψη φυγόποινου στον Βόλο #σύλληψηφυγόποινου - https://t.co/tNjeuIltN7 -

  • Νεκρός οδηγός Ι.Χ. που έπεσε στη θάλασσα στην Σκόπελο #νεκρόςοδηγός - https://t.co/SxgEONUOS3 -

  • Συμμετοχή ενδιαφερομένων στην επετειακή έκδοση με θέμα «1922-2022: εκατό χρόνια από την Καταστροφή»… - https://t.co/fbKBhCXLzI -

"Αλιεύοντας" την είδηση