Βρίσκεστε εδώ:  / ΠΗΛΙΟ / Πλήρης συμμετοχή και ισότητα ευκαιριών για τα άτομα με αναπηρία στον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου
Πλήρης συμμετοχή και ισότητα ευκαιριών για τα άτομα με αναπηρία στον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου

Πλήρης συμμετοχή και ισότητα ευκαιριών για τα άτομα με αναπηρία στον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου

Στα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία, με στόχο την υποστήριξη της αξιοπρέπειας και της ευημερίας τους, είναι εστιασμένη η πολιτική του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου, αναφέρει σε μήνυμά του με αφορμή την , ο δήμαρχος μΠαν. .

“Αποτελεί βασική αξία της πολιτικής μας η πλήρης συμμετοχή και , το δικαίωμα των ατόμων με αναπηρία να συμμετέχουν πλήρως στην καθημερινότητα και την ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας μας, να απολαμβάνουν συνθήκες διαβίωσης ίσες με εκείνες των άλλων δημοτών, να έχουν ίσο μερίδιο στη βελτίωση των συνθηκών που προκύπτουν από την κοινωνικο-οικονομική ανάπτυξη της περιοχής μας.

Ιδιαίτερο κομμάτι του πληθυσμού των ατόμων με αναπηρία αποτελούν οι μαθητές με αναπηρία και ήδη έχουμε αξιοποιήσει χρηματοδοτικά εργαλεία σε μία προσπάθεια κατά της περιθωριοποίησης και υπέρ της ισότιμης πρόσβασης των με αναπηρία σε ποιοτική, χωρίς αποκλεισμούς εκπαίδευση, χωρίς ανισότητες και διαχωρισμούς.

Καταθέσαμε – και αναφέρομαι ενδεικτικά – πρόταση στο πρόγραμμα Φιλόδημος 2 και πετύχαμε την δημόσια χρηματοδότηση του έργου “Κατασκευή ραμπών και χώρων υγιεινής για την πρόσβαση και την εξυπηρέτηση ΑΜΕΑ σε .”

Πρόκειται για δράσεις προκατασκευής και τοποθέτησης ραμπών πρόσβασης ΑμεΑ καθώς και κατασκευής χώρων υγιεινής για την εξυπηρέτηση των ΑμεΑ στο 1ο Ζαγοράς, στο Μουρεσίου, στα σχολεία Πουρίου, Ζαγοράς, Μακρυρράχης , Ανηλίου, Τσαγκαράδας, στα Γυμνάσια Ζαγοράς και Τσαγκαράδας και στα Λύκεια Ζαγοράς και Τσαγκαράδας.

Επιδιώκοντας την του βαθμού ένταξης των ατόμων με αναπηρία σε κάθε πτυχή της πολιτικής, κοινωνικής, οικονομικής και πολιτιστικής ζωής, καλούμε όλους τους δημότες να συμπαραταχθούν σε αυτή την μεγάλη προσπάθεια.

Είμαστε εδώ, όλοι μαζί αποφασισμένοι να διασφαλίσουμε την πρόσβαση όλων των ατόμων με αναπηρία, στις περισσότερες επιλογές και ευκαιρίες στη ζωή.

Κανένας στο περιθώριο,” καταλήγει ο Π.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Υποψήφιοι για την Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας #ΕνωσηΞενοδόχωνΜαγνησίας - https://t.co/y1RBneCA55 -

  • Αποκατάσταση οδικού δικτύου Μαυρόλοφος- Φυλάκη-Πέρδικα #Αποκατάστασηοδικούδικτύου - https://t.co/rMDcE6nTe1 -

  • Κάτοικοι πολυκατοικίας ακινητοποίησαν ληστή #ληστεία - https://t.co/HhYqTDjwao -

"Αλιεύοντας" την είδηση