Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΠΗΛΙΟ » Πέτρινη πεζούλα για την ενίσχυση της οδική ασφάλειας στην είσοδο της Αργαλαστής
Πέτρινη πεζούλα για την ενίσχυση της οδική ασφάλειας στην είσοδο της Αργαλαστής

Πέτρινη πεζούλα για την ενίσχυση της οδική ασφάλειας στην είσοδο της Αργαλαστής

 

στην είσοδο της Αργαλαστής για την ομαλή μετακίνηση των πεζών και την απρόσκοπτη και ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων κατασκευάζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας με από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας.

«Ενισχύουμε την οδική ασφάλεια  στην είσοδο της Αργαλαστής, ικανοποιώντας τις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής και των επισκεπτών. Τα έργα μας δημιουργούν θέσεις εργασίας και ρίχνουν χρήμα στην τοπική οικονομία» δηλώνει ο Κώστας Αγοραστός.

Το έργο

Προβλέπεται να γίνει κατασκευή νέας πέτρινης πεζούλας, διαστάσεων 74,00m μήκος και 1,80m ύψος, η οποία θα κατασκευαστεί σε απόσταση 2,00m περίπου από την υφιστάμενη, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ομαλή συνέχεια του υπάρχοντος πεζοδρομίου και κατ’ επέκταση η απρόσκοπτη κυκλοφορία των πεζών, οι οποίοι μέχρι σήμερα δεν έχουν ασφαλή τρόπο διέλευσης από το συγκεκριμένο σημείο.

Επίσης διευρύνεται  ο υπάρχων δρόμος κατά 0,30m πλάτος, γεγονός που θα βοηθήσει στην ομαλότερη και ασφαλέστερη διέλευση των οχημάτων, αφού καθημερινά προκαλείται εξαιτίας της ολιγόλεπτης στάσης διαφόρων οχημάτων προκειμένου να επισκεφθούν τα τοπικά καταστήματα.

Επίσης, η κατασκευή της πεζούλας από λευκή πέτρα Πηλίου θα είναι απόλυτα συμβατή και σύμφωνη με το ύφος και την αρχιτεκτονική του Ιερού Ναού και συνολικά το έργο θα βελτιώνει κατά πολύ την όψη ενός απόλυτα κεντρικού σημείου της Τοπικής Κοινότητας Αργαλαστής.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση