Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΠΗΛΙΟ » Πέρπάτημα για την ελευθερία
Πέρπάτημα για την ελευθερία

Πέρπάτημα για την ελευθερία

Η “1” , το A-team Volos σε συνεργασία με τον Δήμο Νοτίου Πηλίου, τις Κοινωνικές του Δομές: Κέντρο Κοινότητας & Βοήθεια στο Σπίτι, τον Σοροπτιμιστικό Όμιλο “Θέτις” και το ο “Ιππόκαμπος”, συνδιοργανώνουν για δεύτερη χρονιά το 6ο Διεθνές #WALKFORFREEDOM στο Βόλο.

Η είναι μια διεθνής, μη κερδοσκοπική οργάνωση που δραστηριοποιείται ενάντια στην εμπορία ανθρώπων (human trafficking) από το 2008. Στην Ελλάδα, η 1 παρέχει  φροντίδα σε θύματα trafficking, με προγράμματα αποκατάστασης από το τραύμα και επανένταξης στην κοινωνία καθώς και με εκπαιδευτικά  προγράμματα και δράσεις ενημέρωσης με σκοπό την πρόληψη του φαινομένου. Από το 2012, με πρωτοβουλία της 1 λειτουργεί καθημερινά η 24ωρη τηλεφωνική Γραμμή Πληροφόρησης και Καταγγελιών για την Εμπορία Ανθρώπων 1109, η οποία δέχεται ανώνυμες ή επώνυμες καταγγελίες για ύποπτα περιστατικά που, σε συνεργασία με τις αρχές, οδηγούν πολύ συχνά στον εντοπισμό θυμάτων trafficking.

Στο πλαίσιο των δράσεων ενημέρωσης, η 1 πραγματοποιεί κάθε Οκτώβριο τη διεθνή εκδήλωση “Περπάτημα για την ελευθερία” (Walk forFreedom) με σκοπό την ευαισθητοποίηση των πολιτών για το πρόβλημα της εμπορίας ανθρώπωνΗ εκδήλωση αυτή δεν είναι μια διαμαρτυρία, αλλά μια σιωπηλή πορεία, στην οποία τα άτομα περπατούν σε μία σειρά κρατώντας ενημερωτικές επιγραφές σχετικά με το trafficking και διανέμουν έντυπο ενημερωτικό υλικό στους περαστικούς. Οι συμμετέχοντες εκπροσωπούν τα εκατομμύρια ανδρών, γυναικών και παιδιών που  βρίσκονται σήμερα παγιδευμένοι στη σύγχρονη δουλεία.Το 2018 πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 450 πορείες σε 50 διαφορετικές χώρες με χιλιάδες συμμετέχοντες συνολικά, ενώ πάνω από 60 εκατομμύρια άτομα ενημερώθηκαν μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Έτσι και φέτος, στις 19 Οκτωβρίου, άνθρωποι από όλο τον κόσμο θα συμμετάσχουν στο κίνημα για την καταπολέμηση της σύγχρονης δουλείας φέρνοντας ο καθένας την ενημέρωση στην τοπική κοινωνία. Στην Ελλάδα, το Walk For Freedom θα πραγματοποιηθεί σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Ξάνθη, Κομοτηνή, Τρίκαλα, Καρδίτσα, Αλεξανδρούπολη, Πάτρα, Θέρμη, Λευκωσία, και για ακόμη μία φορά στον στον Βόλο, ο οποίος το αγκάλιασε ιδιαίτερα με συνεχή παρουσία κατά τη διάρκεια της χρονιάς! Ο Βόλος είναι και πάλι στον Παγκόσμιο Χάρτη του Walk for Freedom:

https://www.a21.org/content/walk-home/gpsgiw?fbclid=IwAR0RpaZrhUM09AvlbTKdaVyCstnP5OY4wiY-L4nEccmrNFacd-act9dU300

Σήμερα υπάρχουν περισσότεροι σκλάβοι στον κόσμο μας από οποιαδήποτε άλλη στιγμή στην ιστορία. Το έγκλημα της εμπορίας ανθρώπων συμβαίνει στη χώρα μας και όλοι έχουμε τη δυνατότητα να συμβάλλουμε στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των γύρω μας. Πιστεύουμε πως το “Περπάτημα για την Ελευθερία” αποτελεί μία καλή ευκαιρία για τον καθένα μας να πάρει θέση ενάντια στο έγκλημα της εμπορίας ανθρώπων.

Η συμβολή σας σε αυτή την προσπάθεια θα ήταν πολύτιμη. Κάποιοι από του τρόπους με τους οποίους θα μπορούσατε να μας βοηθήσετε είναι πρωτίστως με τη συμμετοχή σας στο Walk For Freedom:

https://www.youtube.com/watch?v=OFa90aUTZGE

αλλά και με τη βοήθεια στη διοργάνωση, την προώθηση της δράσης: 

https://www.facebook.com/events/529727651108007/, και τον εθελοντισμό.

Για περισσότερες πληροφορίες:

https://www.facebook.com/a21teamvolos/?modal=admin_todo_tour

https://www.facebook.com/TheA21CampaignGreece/

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση