Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΠΗΛΙΟ » Παρουσίαση ημερολογίου 2019 του Μουσείου Ελιάς και Λαδιού Πηλίου
Παρουσίαση ημερολογίου 2019 του Μουσείου Ελιάς και Λαδιού Πηλίου

Παρουσίαση ημερολογίου 2019 του Μουσείου Ελιάς και Λαδιού Πηλίου

Προυσίση από την Χρύσα Δραντάκη

Την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου, ώρα 7,30 το απόγευμα, στο κτήριο Τσικρίκη, του Θεσσαλίας, Γαμβέτα με Όγλ, παρουσιάζεται το ημερολόγιο 2019 του Μουσείου Ελιάς και Λαδιού Πηλίου.Κοσμείται από ζωγραφικά έργα του Δημοσθένη Κοκκινίδη, προσφορά από τον ζωγράφο για το Μουσείο.

Ο Κοκκινίδης μετρά πάνω από εξήντα χρόνια εικαστικής ς.

Σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλλών Τεχνών (1952-1957) με δασκάλους τους Σπύρο Παπαλουκά και Γιάννη Μόραλη.

Τα δύο επόμενα χρόνια εργάστηκε με υποτροφία της ιταλικής κυβέρνησης. Μελέτησε τη λαϊκή και τη βυζαντινή τέχνη στο Άγιον Όρος και τη Λέσβο.

Όντας υπεύθυνος του καλλιτεχνικού τμήματος του ΕΟΜΕΧ (1959-1961) ασχολήθηκε με την παραγωγική αξιοποίηση της νησιώτικης αγγειοπλαστικής.

Έχει έντονο προβληματισμό ως προς την κοινωνική λειτουργία των τεχνών και αυτό φαίνεται από το έντονο ενδιαφέρον του στις καλλιτεχνικές εφαρμογές και την των χρηστικών αντικειμένων.

Στο ίδιο ιδεολογικό πλαίσιο ανέπτυξε σημαντική δραστηριότητα ως ιδρυτικό μέλος της «Ομάδας Τέχνης Α» (1960-1967). Το 1972 έλαβε υποτροφία του ιδρύματος Ford. Συμμετείχε σε εκδηλώσεις και εκθέσεις ως ιδρυτικό μέλος της «Ομάδας για την Επικοινωνία και την Εκπαίδευση στην Τέχνη» (1974-1981).

Το 1976 εξελέγη τακτικός καθηγητής στην Ανωτάτη Σχολή Καλλών Τεχνών, όπου ανέπτυξε αξιόλογο διδακτικό έργο, μέχρι το 1997 (διετέλεσε και της Σχολής, 1980-1982).

Παραμένει κολορίστας με αφαιρετικές εξπρεσιονιστικές εντάσεις, χωρίς να χρησιμοποιεί μια τυπικά ρεαλιστική γραφή. Η συνύπαρξη της υψηλής ς ευαισθησίας με τη νηφάλια κριτική διάθεση χαρίζει στην τέχνη του μια ιδιαιτερότητα που δύσκολα θα περνούσε απαρατήρητη.

Έπαιξε θετικό ρόλο στον εκσυγχρονισμό της ελληνικής τέχνης.

Τα έργα του ημερολογίου 2019 είναι ανήκουν στην συλλογή και ολοκληρώθηκαν μεταξύ 2017 και 2018.

Πρόκειται για πίνακες που είναι ακρυλικοί σε καμβά, μεγάλων διαστάσεων.

Στα νέα του έργα, ο Δημοσθένης Κοκκινίδης ενσαρκώνει με το χρώμα τη νοσταλγία του και τη μοιράζεται με τον θεατή. Άλλωστε, έχει χαρακτηριστεί ως ο ζωγράφος του χρώματος.

Για τα έργα και την του Δημοσθένη Κοκκινίδη θα μιλήσει η Χρύσα Δραντάκη Δρ. Κοινωνιολογίας της Τέχνης. Στον χώρο θα υπάρχουν και μεταξοτυπίες των έργων του καλλιτέχνη.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την συνεργασία του Θεσσαλίας.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση