Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ / ΠΗΛΙΟ / Πάρκο με ανεμογεννήτριες σχεδιάζει να στήσει εταιρεία στο Νότιο Πήλιο
Πάρκο με  ανεμογεννήτριες σχεδιάζει να στήσει  εταιρεία στο Νότιο Πήλιο

Πάρκο με ανεμογεννήτριες σχεδιάζει να στήσει εταιρεία στο Νότιο Πήλιο

Επιφυλακτικοί κάτοικοι και φορείς της περιοχής

Πάρκο 11 ανεμογεννητριών προτίθεται να δημιουργήσει εταιρεία, που δραστηριοποιείται στο χώρο της αιολικής ενέργειας, στον και συγκεκριμένα, σε περιοχή που εκτείνεται στις Δημοτικές Ενότητες Σηπιάδας και Αργαλαστής.

Την προοπτική δημιουργίας αιολικού πάρκου σε μια περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, αντιμετωπίζουν ωστόσο, με μεγάλη επιφύλαξη κάτοικοι και φορείς της περιοχής, που ζητούν ενημέρωση και δηλώνουν αποφασισμένοι να προστατεύσουν το περιβάλλον.

Όπως δήλωσε στο Δίκτυο Θεσσαλίας της ΕΡΤ, ο αντιδήμαρχος Νοτίου Πηλίου, Αθ. Φλέρης, σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουν μέχρι τώρα, η εταιρεία φέρει την επωνυμία «Αιολική – Προφήτης Ηλίας» και προτίθεται να εγκαταστήσει 11 γεννήτριες συνολικά (6 στην Δ.Ε. Αργαλαστής και 5 στην Δ.Ε. Σηπιάδος) για διάρκεια 25 ετών, βάσει του χωροταξικού σχεδιασμού για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

«Προφανώς, νομίζουν ότι μας κάνουν χάρη, γιατί βάσει της νομοθεσίας, θα μπορούσαν να εγκαταστήσουν μέχρι και 41 ανεμογεννήτριες στην και μέχρι 54 στην Σηπιάδα, αφού πρόκειται για περιοχές που δεν διέπονται από ειδικές προστατευτικές διατάξεις» τονίζει ο κ. Φλέρης, προσθέτοντας ότι, δυστυχώς, είναι τέτοιες οι ισχύουσες διατάξεις που ευνοούν τέτοιους είδους επενδύσεις στην περιοχή.

Όπως είπε η τελική για δίνεται από την Ενιαία Αρχή Ενέργειας, ωστόσο – παρατήρησε – ότι το σωστό είναι την τελική λέξη να έχει η τοπική κοινωνία, μέσω του Δημοτικού Συμβουλίου της κάθε περιοχής.

Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Νοτίου Πηλίου, η Δημοτική Αρχή θα προχωρήσει σε διαβούλευση, ενώ ουσιαστική κουβέντα θα γίνει και στην επιτροπή Ποιότητας Ζωής, δεδομένου ότι από την στιγμή που γνωστοποιήθηκε η πρόθεσης της Εταιρείας, οι κάτοικοι της περιοχής οργανώνονται και ζητούν πληροφόρηση, με στόχο την του Πηλίου.

«Ακούμε χρόνια τώρα, για την λεγόμενη «πράσινη ανάπτυξη» αλλά είμαστε πάρα πολύ σκεπτικιστές για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει σε ένα περιβάλλον, όπως αυτό του Πηλίου. Πρέπει να έχουμε τα μάτια μας 14» είπε χαρακτηριστικά, ο κ. Φλέρης.

Να σημειωθεί, τέλος, ότι ανάλογο ενδιαφέρον έχει επιδειχθεί από εταιρείες, αρκετές φορές και στο παρελθόν, για την ευρύτερη περιοχή, χωρίς ωστόσο, να καρποφορήσει.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Κλοπή δικύκλου στους Αγ. Αναργύρους (Καπακλί) #κλοπήδικύκλου - https://t.co/V2PaLQrK6W -

  • Σε κινητοποιήσεις οι Ιατρικοί Σύλλογοι της χώρας #ΙατρικοίΣύλλογοι - https://t.co/zNS52EdfHm -

  • Στο λιμάνι του Βόλου το «SILVER SPIRIT» #SilverSpirit - https://t.co/5r8ngkpL50 -

"Αλιεύοντας" την είδηση