Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΠΗΛΙΟ » Παρέμβαση του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου υπέρ αγροτών που πλήττονται από την ανεξέλεγκτη βοσκή αγελάδων
Παρέμβαση του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου υπέρ αγροτών που πλήττονται από την ανεξέλεγκτη βοσκή αγελάδων

Παρέμβαση του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου υπέρ αγροτών που πλήττονται από την ανεξέλεγκτη βοσκή αγελάδων

Άμεση παρέμβαση στις Αστυνομικές και Δικαστικές Αρχές πραγματοποίησε ο Ζαγοράς – Μουρεσίου, μετά από καταγγελίες αγροτών της κτηματικής περιφέρειας Δ.Κ. Ζαγοράς για στις καλλιέργειές τους από την ανεξέλεγκτη βοσκή αγελάδων που φτάνουν στην περιοχή από τον γειτονικό Δήμο Βόλου.

Οι αγρότες, οι οποίοι καλλιεργούν πατάτες στα κτήματά τους, βλέπουν τις καλλιέργειές τους να καταστρέφονται και να αντιμετωπίζουν σοβαρό βιοποριστικό πρόβλημα, καθώς κάποιοι ασυνείδητοι κτηνοτρόφοι, αφήνουν ανεξέλεγκτες για βοσκή τις αγελάδες τους.

Τα προστασίας των καλλιεργειών, έχουν επίσης καταστραφεί από τη διέλευση των βοοειδών και παρά τις συστάσεις προς τους κτηνοτρόφους να πραγματοποιούν μόνο ελεγχόμενη – επιτηρούμενη βόσκηση σε προκαθορισμένες εκτάσεις, εκείνοι εξακολουθούν να αφήνουν ελεύθερα τα τους.

Ο Δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου Παν. Κουτσάφτης ζήτησε την παρέμβαση της και της Εισαγγελίας για την άμεση επιβολή μέτρων σε βάρος όσων προκαλούν ζημιά στην αγροτική οικονομία και το φυσικό περιβάλλον της περιοχής.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση