Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΠΗΛΙΟ » Παρέμβαση Κων. Μαραβέγια για τη χρηματοδότηση δύο σημαντικών έργων οδοποιίας στο Δήμο Νοτίου Πηλίου
Παρέμβαση Κων. Μαραβέγια για τη χρηματοδότηση δύο σημαντικών έργων οδοποιίας στο Δήμο Νοτίου Πηλίου

Παρέμβαση Κων. Μαραβέγια για τη χρηματοδότηση δύο σημαντικών έργων οδοποιίας στο Δήμο Νοτίου Πηλίου

Η αναφορά του κ. Μαραβέγια βασίζεται σε επιστολή του δηµάρχου οτίου Πηλίου Μιχάλη Μιτζικού για την ανάγκη ολος της ασφαλτόστρωσης των οδών που διέρχονται από – Άγιο Αθανάσιο – Καλά ερά και από Βυζίτσα – Αργυρέϊκα – Καλά Νερά.

Σύμφωνα με τον ίδιο, πρόκειται για δύο έργα ζωτικής σημασίας, που θα συμβάλουν σημαντικά στην τουριστική και οικονομική της ευρύτερης περιοχής της Δημοτικής Ενότητας Μηλεών του Δήμου Νοτίου Πηλίου.

Ειδικότερα, το πρώτο έργο αφορά στην ολοκλήρωση της ασφαλτόστρωσης του από τον οικισμό προς Καλά Νερά, μέσω του συνοικισμού Αγίου Αθανασίου, ενώ το δεύτερο έργο αφορά την ολοκλήρωση ασφαλτόστρωσης της οδού από τον οικισμό Βυζίτσας προς Καλά Νερά, μέσω του συνοικισμού Αργυρέικα. Ενδεικτικά, ο συνολικός προϋπολογισμός των δύο έργων εκτιμάται σε 1.410.140 ευρώ.

Με την αναφορά του ο κ. Μαραβέγιας ζητεί να εξαντληθεί κάθε περιθώριο για τη διασφάλιση της απαιτούμενης χρηματοδότησης δεδομένου ότι η ασφαλτόστρωση των συγκεκριμένων οδικών τμημάτων θα συμβάλει στη σωστή – ομαλή διέλευση των αυτοκινήτων, αλλά και στην ασφαλή – ανεμπόδιστη κίνηση των πεζών.

Επίσης, θα διευκολύνει την πρόσβαση των καλλιεργητών στα κτήματά τους και θα αναβαθμίσει την τουριστική της ευρύτερης περιοχής.

Σημειώνεται, τέλος, ότι οι συγκεκριμένες οδοί θα χρησιμοποιούνται ως αυρικές ζώνες και θα συνεισφέρουν σημαντικά στην πυρασφάλεια και δασοπυρόσβεση.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση