Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΠΗΛΙΟ » Παρέμβαση Κων. Μαραβέγια για τη χρηματοδότηση δύο σημαντικών έργων οδοποιίας στο Δήμο Νοτίου Πηλίου
Παρέμβαση Κων. Μαραβέγια για τη χρηματοδότηση δύο σημαντικών έργων οδοποιίας στο Δήμο Νοτίου Πηλίου

Παρέμβαση Κων. Μαραβέγια για τη χρηματοδότηση δύο σημαντικών έργων οδοποιίας στο Δήμο Νοτίου Πηλίου

Το αίτημα του Δήμου Νοτίου Πηλίου για δύο σημαντικών έργων οδοποιίας στη Δημοτική Ενότητα Μηλεών, προώθησε με του προς τον υπουργό Υποδοµών & Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, ο Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Μαραβέγιας.

Η του κ. Μαραβέγια βασίζεται σε επιστολή του δηµάρχου Νοτίου Πηλίου Μιχάλη Μιτζικού για την ανάγκη ολοκλήρωσης της ασφαλτόστρωσης των οδών που διέρχονται από Πινακάτες – Άγιο Αθανάσιο – Καλά Νερά και από Βυζίτσα – Αργυρέϊκα – Καλά Νερά.

Σύμφωνα με τον ίδιο, πρόκειται για δύο έργα ζωτικής σημασίας, που θα συμβάλουν σημαντικά στην τουριστική και οικονομική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής της Δημοτικής Ενότητας Μηλεών του Δήμου Νοτίου Πηλίου.

Ειδικότερα, το πρώτο έργο αφορά στην ολοκλήρωση της ασφαλτόστρωσης του δρόμου από τον οικισμό Πινακάτες προς Καλά Νερά, μέσω του συνοικισμού Αγίου Αθανασίου, ενώ το δεύτερο έργο αφορά την ολοκλήρωση ασφαλτόστρωσης της οδού από τον οικισμό Βυζίτσας προς Καλά Νερά, μέσω του συνοικισμού Αργυρέικα. Ενδεικτικά, ο συνολικός προϋπολογισμός των δύο έργων εκτιμάται σε 1.410.140 ευρώ.

Με την του ο κ. Μαραβέγιας ζητεί να εξαντληθεί κάθε περιθώριο για τη διασφάλιση της απαιτούμενης χρηματοδότησης δεδομένου ότι η ασφαλτόστρωση των συγκεκριμένων οδικών τμημάτων θα συμβάλει στη σωστή – ομαλή διέλευση των αυτοκινήτων, αλλά και στην ασφαλή – ανεμπόδιστη κίνηση των πεζών.

Επίσης, θα διευκολύνει την πρόσβαση των καλλιεργητών στα κτήματά τους και θα αναβαθμίσει την τουριστική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.

Σημειώνεται, τέλος, ότι οι συγκεκριμένες οδοί θα χρησιμοποιούνται ως αντιπυρικές ζώνες και θα συνεισφέρουν σημαντικά στην πυρασφάλεια και δασοπυρόσβεση.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση