Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΠΗΛΙΟ » Παραχώρηση ασθενοφόρου για δύο χρόνια στο Τρίκερι από την Αλόννησο
Παραχώρηση ασθενοφόρου για δύο χρόνια στο Τρίκερι από την Αλόννησο

Παραχώρηση ασθενοφόρου για δύο χρόνια στο Τρίκερι από την Αλόννησο

Η παραχώρηση για δύο χρόνια, ενός ασθενοφόρου από την Αλόννησο στο Τρίκερι αποφασίστηκε από τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ Φ. Σερέτη .

Σύμφωνα με την απόφαση, εγκρίνεται η παραχώρηση για δύο έτη, στο Δήμο Νοτίου Πηλίου στην Αργαλαστή ενός ασθενοφόρου του Π.Π.Ι. Αλοννήσου με αριθμό κυκλοφορίας ΚΗΟ 9259, τύπου για την εξυπηρέτηση του Π.Π.Ι. Τρικερίου, με λειτουργίας συντήρησης και επισκευής του Δήμου καθώς και με οδηγούς του Δήμου, οι οποίοι θα διαθέτουν επαγγελματική άδεια ς και θα έχουν εκπαιδευτεί ταχύρυθμα σε βασικές γνώσεις Παροχής Πρώτων Βοηθειών από το Ε.Κ.Α.Β.

Για την απόφαση λήφθηκαν μεταξύ άλλων υπόψιν το με αρθμ.Πρωτ. 83854/21-9-2020 έγγραφο του με θέμα: “Ασθενοφόρο Π.Π.Ι. Αλοννήσου», που αναφέρει τα εξής: Αναγνωρίζοντας την αναγκαιότητα για κάλυψη της περιοχής του Τρικερίου – Κ.Υ. Αργαλαστής από ασθενοφόρο σας ενημερώνουμε ότι στο Π.Π.Ι. Αλοννήσου και έπειτα από δωρεάν παραχώρηση για 2 χρόνια ενός νέου ασθενοφόρου από το Ε.Κ.Α.Β. υπάρχει και δεύτερο όχημα διαθέσιμο.

Επισημαίνουμε βέβαια ότι το δεύτερο αυτό ασθενοφόρο καλύπτει το νησί της Αλοννήσου κάθε φορά που το κυρίως όχημα εμφανίζει ή χρειάζεται να μετακινηθεί από το νησί για το ΚΤΕΟ ή service, κάτι που ισχύει και για τα δύο νησιά μας (Σκόπελο – Αλόννησο) τα οποία για αυτό το λόγο έχουν δύο ασθενοφόρα. Στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε συνδρομή προκειμένου να βοηθήσουμε όπως μπορούμε την ευρύτερη περιοχή αναφοράς σας εφ΄ όσον το κρίνεται απαραίτητο”.

Επίσης, λήφθηκαν υπόψιν έγγραφα του Δήμου Νοτίου Πηλίου για τις ελλείψεις, καθώς και η από 08-10-2020 εισήγηση του υποδιοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας Τσιαούση Ηλία για παραχώρηση για δύο (2) έτη ενός ασθενοφόρου του Π.Π.Ι. Αλοννήσου με αριθμό κυκλοφορίας ΚΗΗ 9259 τύπου στο Δήμο Νοτίου Πηλίου, στην Αργαλαστή για την εξυπηρέτηση των αναγκών του Π.Π.Ι. Τρικερίου, με λειτουργίας, συντήρησης και επισκευής του Δήμου καθώς και με οδηγούς του Δήμου, που θα κατέχουν επαγγελματική άδεια οδήγησης και θα έχουν εκπαιδευτεί ταχύρυθμα σε βασικές γνώσεις παροχής πρώτων βοηθειών από το ΕΚΑΒ σύμφωνα με το Ν. 4368/. «Μέτρα για την επιτάχυνση του Κυβερνητικού έργου και άλλες διατάξεις» ΦΕΚ 21/Α/21-2-, άρθρο 78.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τον Ν.4368/2016 «Μέτρα για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου και άλλες διατάξεις «ΦΕΚ 21/Α/21-2-2016, Άρθρο 78 με θέμα «Οδηγοί ασθενοφόρων Κέντρων Υγείας» που αναφέρει τα εξής: «Στις περιοχές όπου υπάρχουν Κέντρα Υγείας, τα οποία δεν διαθέτουν προσωπικό για την λειτουργία των ασθενοφόρων τους ή που το προσωπικό τους δεν επαρκεί για την πλήρη κάλυψη της μεταφοράς ασθενών, δύναται:

α) Προσωπικό του Πυροσβεστικού σώματος και

β) Προσωπικό των Ο.Τ.Α. να οδηγεί τα ασθενοφόρα που ανήκουν στο Κέντρο Υγείας, κατόπιν αιτήματος αυτού, υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις.

Το ως άνω προσωπικό πρέπει να διαθέτει επαγγελματική άδεια οδήγησης και να έχει εκπαιδευτεί ταχύρυθμα σε βασικές γνώσεις παροχής πρώτων βοηθειών. Η των ασθενών θα γίνεται με συνοδεία υγειονομικού προσωπικού από το αντίστοιχο Κέντρο Υγείας.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση