Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΠΗΛΙΟ » Πάνδημος ο εορτασμός του Αγίου Αποστόλου του Νέου στο Πήλιο
Πάνδημος ο εορτασμός του Αγίου Αποστόλου του Νέου στο Πήλιο

Πάνδημος ο εορτασμός του Αγίου Αποστόλου του Νέου στο Πήλιο

Παρουσία προσκυνητών, τελέστηκε απόψε στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό Αγίου Αποστόλου του Νέου, στον Πηλίου, ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής του λαοφιλούς τοπικού Αγίου, χοροστατούντος του μητροπολίτη Ιγνατίου.

Στο κήρυγμά του ο κ. αναφέρθηκε στην απελευθέρωση των δύο στρατιωτικώναπό τις τουρκικές φυλακές, επισημαίνοντας ότι «η Παναγιά έδωσε λύση τούτη την ημέρα της γιορτής της, αίροντας το ψυχικό μας άλγος. Παράλληλα, μέσα στο κλίμα της εθνικής τραγωδίας, που βιώνουμε τούτον τον καιρό, ήρθε η Παναγιά να μας ελευθερώσει, να μας ξαναδώσει την ελπίδα…».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε σε κάποιες άλλες φυλακές, που δεν είναι σιδερόφρακτες, αλλά εγκλωβίζουν μέσα τους πολλούς νέους ανθρώπους στην εποχή μας: «η πρώτη είναι η φυλακή του ορθολογισμού, που αποθεώνει την λογική και πρεσβεύει ότι ο άνθρωπος προέρχεται από το μηδέν και καταλήγει στο μηδέν.

Αυτή η αντίληψη, δυστυχώς, κυριαρχεί στην εποχή μας, περιορίζοντας τον άνθρωπο στην ύλη κι έτσι χάνει την ψυχή του. Αλλά, όταν ξεχάσουμε την ψυχή, παύουμε να αναπνέουμε, η ζωή μας δεν έχει σκοπό και αυτό οδηγεί σε άλλες φυλακές, όπως οι κάθε είδους εξαρτήσεις.

Είναι ένας χωρίς επιστροφή, με πάρα πολλά θύματα στην εποχή μας, δυστυχώς και στον τόπο μας. Η απελευθέρωση απ’ αυτήν την φυλακή θέλει πολύ κόπο και προσευχή, θέλει θυσίες. Υπάρχει και μία πιο σύγχρονη φυλακή, η τεχνολογία, θύματα της οποίας είμαστε όλοι. Αυτή, που συνιστά ένα αναμφισβήτητο επίτευγμα, αιχμαλωτίζει την ανθρώπινη ψυχή.

Ο κίνδυνος της απομόνωσης των νέων σε έναν εικονικό και ψεύτικο κόσμο είναι μια πραγματικότητα. Η απομόνωση οδήγησε στον ατομισμό, στην άπληστη ικανοποίηση του «εγώ», των προσωπικών αναγκών, περιφρονώντας τις ανάγκες του κοινωνικού συνόλου, καταπατώντας νόμους, αξίες και κανόνες. Στις κλασικές γνωστές φυλακές, οι φυλακισμένοι υποφέρουν, αλλά έχουν την ευκαιρία να διορθώσουν τα σφάλματά τους, αλίμονο, όμως, σ’ εκείνους που είναι φυλακισμένοι στις σύγχρονες φυλακές, που περιγράψαμε, χωρίς να το καταλαβαίνουν…».

Περαίνοντας τον λόγο του, ο Σεβασμιώτατος επεσήμανε ότι «η συμμετοχή μας στην ζωή της Εκκλησίας είναι απελευθερωτική. Πόσοι άνθρωποι απόψε οδηγήσαμε τα βήματά μας στον Άγιο, για να βρεθούμε όλοι μαζί σε έναν τόπο ιερό και αγιασμένο. Αυτή είναι μια κίνηση λυτρωτική και απελευθερωτική, που πρέπει να κρατήσουμε ζωντανή. Μόνο η πίστη στον Θεό και η αλήθεια του Ευαγγελίου ελευθερώνουν…».

Τέλος, επαίνεσε τον λαό για την πληθωρική του παρουσία στην πανήγυρη και ευχήθηκε την χάρη του Αγίου και τις πρεσβείες της Παναγίας στις ζωές όλων.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση