Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΠΗΛΙΟ » Παν. Κουτσάφτης: Πυλώνας ανάπτυξης και κοινωνικής συνοχής ο τουρισμός
Παν. Κουτσάφτης: Πυλώνας ανάπτυξης και κοινωνικής συνοχής ο τουρισμός

Παν. Κουτσάφτης: Πυλώνας ανάπτυξης και κοινωνικής συνοχής ο τουρισμός

 

Στην περαιτέρω αναβάθμιση του μοντέλου τουριστικής ανάπτυξης, με προγραμματισμό, συνεργασίες και υποστήριξη όλων των δημιουργικών δυνάμεων, στοχεύει τη νέα δημοτική περίοδο η ¨Ενωτική Συνεργασία” με επικεφαλής τον δήμαρχο Ζαγοράς  – Μουρεσίου Παν. Κουτσάφτη.

“Σε μια δύσκολη δημοσιονομική περίοδο, προτάξαμε τον αγροτικό τομέα και τον τουρισμό ώστε με έργα, δράσεις και συνέργειες να διατηρηθεί σε θετικό πρόσημο η τοπική οικονομία και ισχυρή η κοινωνική συνοχή.

Ενισχύουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα, αναδεικνύουμε το μοναδικό φυσικό περιβάλλον, προβάλλουμε τον πολιτισμό και την ιστορικότητα της περιοχής, εμπλουτίζουμε την τουριστική ταυτότητα και τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά”, σχολιάζει ο δήμαρχος και εκ νέου υποψήφιος  Παν. Κουτσάφτης.

Οι ιδιωτικές σε διάφορες μορφές τουρισμού, από παραθεριστικές κατοικίες, καταλύματα κ.α. μέχρι πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες, φεστιβάλ, γιορτές αποτελούν προστιθέμενη αξία σε μια τιτάνια προσπάθεια του Δήμου να αναβαθμίζει υποδομές και να κατασκευάζονται νέα έργα όπως το κλειστό Γυμναστήριο Ζαγοράς το οποίο θα έχει και πολιτιστική χρήση για συναυλίες, εκθέσεις όπως και συνεδριακό τουρισμό, σεμινάρια κ.ά.

Οδικοί άξονες, νέα δίκτυα ύδρευσης, εγκαταστάσεις, χώροι κάμπινγκ, καθαρές παραλίες, χώροι στάθμευσης, αθλητικές υποδομές, παιδικές χαρές, δίκτυο μονοπατιών, διαδρομές ιστορικών σημείων, ανάδειξη δημόσιων κρινών, συμμετοχή σε διεθνείς τουριστικές εκθέσεις, συνεργασίες με όμορους Δήμους και συμμετοχές σε Δίκτυα κ.ά., συμβάλουν στην υλοποίηση της τουριστικής στρατηγικής μας, η οποία στηρίζεται σε βασικούς άξονες όπως: – Η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Η περιοχή αποτελεί αγαπημένο τουριστικό προορισμό και στόχος μας είναι για όλους όλο το χρόνο. Εργαζόμαστε με σταθερά βήματα στη διεθνή τουριστική αγορά, συνεργαζόμαστε με Δήμους, Επιμελητήρια, την κ.ά. και ενισχύουμε το ενδιαφέρον από νέες αγορές.

– η θεσμοθέτηση του πολυθεματικού τουρισμού, συνδέοντας την ιστορία, τον πολιτισμό, την γαστρονομία, τον φυσικό πλούτο. Ειδικές μορφές τουρισμού με ορεινές και θαλάσσιες δραστηριότητες συμβάλλουν στην Τοπική και στην επέκταση της περιόδου.

– η στήριξη της επιχειρηματικότητας με την προσέλκυση νέων τουριστικών επενδύσεων όπως σε καταλύματα από Ισραηλινούς επενδυτές, η επένδυση στο Χορευτού, η υποστήριξη της ΧΑΝΘ στον Άη Γιάννη κ.ά.

Παράλληλα προωθούμε συνέργειες σε επίπεδο συνεταιρισμών, φορέων, συλλόγων για γιορτές τοπικών προϊόντων, φεστιβάλ, τουρνουά, καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, αθλητικών διοργανώσεων κ.ά.

Η συλλογική προσπάθεια αποδίδει και θα επιμείνουμε για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα πολλαπλασιάζοντας τα οφέλη του τουρισμού.”

 

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση