Βρίσκεστε εδώ:  / ΠΗΛΙΟ / Παν. Κουτσάφτης: Με συνέργειες πετυχαίνουμε περισσότερα για τον τόπο μας
Παν. Κουτσάφτης: Με συνέργειες πετυχαίνουμε περισσότερα για τον τόπο μας

Παν. Κουτσάφτης: Με συνέργειες πετυχαίνουμε περισσότερα για τον τόπο μας

Ευρύτερες συνέργειες – περισσότερα αποτελέσματα, χαρακτηρίζουν τις μεθοδικές ενέργειες της Δημοτικής Αρχής Ζαγοράς – Μουρεσίου και ο απολογισμός είναι πραγματικά εντυπωσιακός και στο ιδιαίτερο περιβάλλον της πανδημίας.

Με σοβαρό προγραμματισμό και στοχευμένες δράσεις, προέκυψαν δύο ακόμη θετικές εξελίξεις για το λιμάνι στον Άη Γιάννη και την αποκατάσταση του Ελληνομουσείου Ρήγα Φεραίου.

“Ειδικότερα, όπως ανέφερε ο δήμαρχος  Παν. Κουτσάφτης, στο πλαίσιο της δημιουργικής συνεργασίας με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, την αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας  Δωροθέα και τον περιφερειάρχη Κων. Αγοραστό, αποφασίστηκε η σύναψη μιας ακόμη προγραμματικής σύμβασης για την υλοποίηση του έργου “Επισκευή και αποκατάσταση Ελληνομουσείου Ρήγα Φεραίου», προϋπολογισμού 516.000 ευρώ.”

Η διατήρηση και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς μας, η υποστήριξη της καλλιτεχνικής και πνευματικής δημιουργίας, η συνεχής αναβάθμιση του πολιτιστικού περιβάλλοντος, αποτελούν όχι υποχρέωση αλλά κορυφαία επιλογή της Δημοτικής Αρχής.

Αυτές τις προτεραιότητες παρουσιάσαμε στη συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Στ. Πέτσα και την υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Ζέττα Μακρή μετά τη θετική εισήγηση της πρότασης του Δήμου από την Επιτροπή “Ελλάδα 2021”, ως προς την σκοπιμότητα της υλοποίησής του.

Συμφωνήθηκε η πρόταση να υποβληθεί στο πλαίσιο της πρόσκλησης ΑΤ14 με τίτλο: «Ελλάδα 1821 – Ελλάδα 2021», στον άξονα προτεραιότητας «Παιδεία, Πολιτισμός, Τουρισμός και Αθλητισμός» του προγράμματος ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ του Υπουργείου Εσωτερικών ώστε με διασφαλισμένη χρηματοδότηση να υποστηριχτεί από την Περιφέρεια Θεσσαλίας μέσω προγραμματικής σύμβασης και να υλοποιηθεί.”

Έργα προστασίας στο λιμάνι του Άη Γιάννη

Θετική ήταν η εξέλιξη και για την ανεύρεση χρηματοδότησης των έργων στο λιμάνι του Άη Γιάννη. Στη συνάντηση με τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ι. Πλακιωτάκη, με τον υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Κ. Κατσαφάδο και την υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων  Ζέττα Μακρή, ο δήμαρχος προέβαλε το αίτημα του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου για την χρηματοδότηση των έργων τα οποία θα αναβαθμίζουν με θετικό αντίκτυπο στον τουρισμό και την αλιεία.

Ο δήμαρχος παρουσίασε την προετοιμασία σε επίπεδο επικαιροποιημένων μελετών, αδειοδοτήσεων κ.ά, διαδικασίες οι οποίες υλοποιήθηκαν με την καθοριστική συνέργεια της Περιφέρειας Θεσσαλίας και ζήτησε την χρηματοδότηση των εργασιών με τον κ. Κατσαφάδο να δεσμεύεται πως θα διερευνήσει την προοπτική χρηματοδότησης στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Αλιεία και Θάλασσα”.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση