Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΠΗΛΙΟ » Παν. Κουτσάφτης: Διασφαλίσαμε την εκπαίδευση ως καθολικό κοινωνικό αγαθό
Παν. Κουτσάφτης: Διασφαλίσαμε την εκπαίδευση ως καθολικό κοινωνικό αγαθό

Παν. Κουτσάφτης: Διασφαλίσαμε την εκπαίδευση ως καθολικό κοινωνικό αγαθό

Στην περαιτέρω αναβάθμιση της περιοχής και στην ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, συμβάλλουν τα και οι ενέργειες της Δημοτικής Αρχής Ζαγοράς – Μουρεσίου στον τομέα της δημόσιας εκπαίδευσης, εξασφαλίζοντας ίσες ευκαιρίες στο καθολικό κοινωνικό αγαθό καθώς το αύριο του τόπου, περνάει μέσα από την εκπαίδευση.

Ο δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου και εκ νέου υποψήφιος  Παν. , επισημαίνει πως έγινε μια τεράστια προσπάθεια από τη Δημοτική Αρχή σε με τους φορείς εκπαίδευσης ώστε η παιδεία και η υγεία να επηρεαστούν όσο γινόταν λιγότερο από το ασφυκτικό δημοσιονομικό περιβάλλον.

“Θέσαμε σε υψηλή προτεραιότητα την εκπαίδευση των νέων ανθρώπων ώστε να μείνουν εδώ στον τόπο μας, με ίσες ευκαιρίες δημόσιας εκπαίδευσης. Η παιδεία αποτελεί βασικό πυλώνα της ς και στηρίξαμε με όλες τις δυνάμεις μας μια προσπάθεια για ένα δημόσιο σχολείο για όλους και για όλες, που παρέχει ίσες ευκαιρίες, και αναδεικνύει τα ταλέντα και τις των μαθητών.

Μέσα από μια μεγάλη προσπάθεια να εξορθολογήσουμε δαπάνες, να αντιμετωπίσουμε παλιές οφειλές, ακόμη και για καθαρίστριες, μεγάλα κόστη για διδακτηρίων κ.α., πετύχαμε να εξοφλήσουμε τις παλιές οφειλές, να επισκευάσουμε και να συντηρήσουμε διδακτήρια, να αποκτηθεί εξοπλισμός για αίθουσες, να αναβαθμίσουμε ενεργειακά τα σχολειά μας κ.α.

Υποστηρίξαμε δίκαια αιτήματα της εκπαιδευτικής κοινότητας, διεκδικήσαμε μαζί με τους δασκάλους και τους καθηγητές των σχολείων μας τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για την πρόσβαση στη γνώση.

Αναγνωρίζουμε τον αγώνα τους να βρίσκονται δίπλα στα μας στο και μέσα από τις Σχολικές Επιτροπές του Δήμου με τους προέδρους  Κων. Βασταρδή και Απ. Σουλδάτο, καταφέραμε να αναβαθμίσουμε τις κτιριακές υποδομές, να ενισχύσουμε τον εξοπλισμό και τα σχολεία μας να λειτουργούν πλέον σε μια .

Στη νέα δημοτική περίοδο η ¨Ενωτική Συνεργασία” έχει προγραμματίσει στοχευμένες παρεμβάσεις στη δημόσια εκπαίδευση.

Βάζουμε την πήχη υψηλότερα για να αναβαθμίσουμε το παραγόμενο εκπαιδευτικό έργο, αξιοποιώντας τις δυνατότητες του συστήματος αλλά κυρίως εμπνέοντας τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου.

Όσο περισσότερους νέους ανθρώπους μορφωμένους έχουμε, τόσο ενδυναμώνουμε την κοινωνική συνοχή και την πρόοδο.”

 

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση