Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΠΗΛΙΟ » Παν. Κουτσάφτης: Διασφαλίσαμε την εκπαίδευση ως καθολικό κοινωνικό αγαθό
Παν. Κουτσάφτης: Διασφαλίσαμε την εκπαίδευση ως καθολικό κοινωνικό αγαθό

Παν. Κουτσάφτης: Διασφαλίσαμε την εκπαίδευση ως καθολικό κοινωνικό αγαθό

Στην περαιτέρω αναβάθμιση της περιοχής και στην ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, συμβάλλουν τα έργα και οι ενέργειες της Δημοτικής Αρχής Ζαγοράς – Μουρεσίου στον τομέα της δημόσιας εκπαίδευσης, εξασφαλίζοντας ίσες ευκαιρίες στο καθολικό κοινωνικό αγαθό καθώς το αύριο του τόπου, περνάει μέσα από την εκπαίδευση.

Ο δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου και εκ νέου υποψήφιος  Παν. Κουτσάφτης, επισημαίνει πως έγινε μια τεράστια προσπάθεια από τη Δημοτική Αρχή σε με τους φορείς εκπαίδευσης ώστε η παιδεία και η υγεία να επηρεαστούν όσο γινόταν λιγότερο από το ασφυκτικό δημοσιονομικό περιβάλλον.

“Θέσαμε σε υψηλή προτεραιότητα την εκπαίδευση των νέων ανθρώπων ώστε να μείνουν εδώ στον τόπο μας, με ίσες ευκαιρίες δημόσιας εκπαίδευσης. Η παιδεία αποτελεί βασικό πυλώνα της Δημοκρατίας και στηρίξαμε με όλες τις δυνάμεις μας μια προσπάθεια για ένα δημόσιο σχολείο για όλους και για όλες, που παρέχει ίσες ευκαιρίες, και αναδεικνύει τα ταλέντα και τις των μαθητών.

Μέσα από μια μεγάλη προσπάθεια να εξορθολογήσουμε δαπάνες, να αντιμετωπίσουμε παλιές οφειλές, ακόμη και πρόστιμα για καθαρίστριες, μεγάλα κόστη για θέρμανση διδακτηρίων κ.α., πετύχαμε να εξοφλήσουμε τις παλιές οφειλές, να επισκευάσουμε και να συντηρήσουμε διδακτήρια, να αποκτηθεί για αίθουσες, να αναβαθμίσουμε ενεργειακά τα σχολειά μας κ.α.

Υποστηρίξαμε δίκαια αιτήματα της εκπαιδευτικής κοινότητας, διεκδικήσαμε μαζί με τους δασκάλους και τους καθηγητές των σχολείων μας τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για την στη γνώση.

Αναγνωρίζουμε τον αγώνα τους να βρίσκονται δίπλα στα παιδιά μας στο Πήλιο και μέσα από τις Σχολικές Επιτροπές του Δήμου με τους προέδρους  Κων. Βασταρδή και Απ. Σουλδάτο, καταφέραμε να αναβαθμίσουμε τις κτιριακές υποδομές, να ενισχύσουμε τον εξοπλισμό και τα σχολεία μας να λειτουργούν πλέον σε μια κανονικότητα.

Στη νέα δημοτική περίοδο η ¨Ενωτική Συνεργασία” έχει προγραμματίσει στοχευμένες παρεμβάσεις στη δημόσια εκπαίδευση.

Βάζουμε την πήχη υψηλότερα για να αναβαθμίσουμε το παραγόμενο εκπαιδευτικό έργο, αξιοποιώντας τις δυνατότητες του συστήματος αλλά κυρίως εμπνέοντας τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου.

Όσο περισσότερους νέους ανθρώπους μορφωμένους έχουμε, τόσο ενδυναμώνουμε την κοινωνική συνοχή και την πρόοδο.”

 

 

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση