Βρίσκεστε εδώ:  / ΠΗΛΙΟ / Παν. Κουτσάφτης: Διαμορφώνουμε ελκυστικό περιβάλλον για την ανάπτυξη ήπιων κι εναλλακτικών μορφών τουρισμού
Παν. Κουτσάφτης: Διαμορφώνουμε ελκυστικό περιβάλλον για την ανάπτυξη ήπιων κι εναλλακτικών μορφών τουρισμού

Παν. Κουτσάφτης: Διαμορφώνουμε ελκυστικό περιβάλλον για την ανάπτυξη ήπιων κι εναλλακτικών μορφών τουρισμού

Συνδυάζοντας την προστασία και ανάδειξη του ιδιαίτερου φυσικού περιβάλλοντος του Πηλίου με την ήπιων κι εναλλακτικών μορφών τουρισμού, ο Ζαγοράς – Μουρεσίου έχει αναπτύξει έναν σύγχρονο σχεδιασμό έργων, δράσεων και συνεργειών, διαμορφώνοντας ελκυστικό πλαίσιο και για την ιδιωτική πρωτοβουλία.

Μαζί με τον Δήμο Βόλου και τον , με τους οποίους έχει αναπτυχθεί μια αποτελεσματική συνεργασία τουριστικής προβολής της περιοχής ως ενιαίου προορισμού, υποβλήθηκαν στο Υπομέτρο 19.2 του Τοπικού Προγράμματος CLLD/ της ΟΤΔ Ε.Α.Π. Α.Ε με τίτλο: «Στρατηγικοί πυλώνες για την βιώσιμη στη και τις », συγκεκριμένες προτάσεις για την συντήρηση, ανάδειξη και σήμανση πεζοπορικών διαδρομών – μονοπατιών.

Συγκεκριμένα το που υποβλήθηκε από τον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου περιλαμβάνει ήπιες παρεμβάσεις συντήρησης και σήμανσης σε ένα δίκτυο 23 διαδρομών, συνολικού μήκους 132 χιλιομέτρων, οι διαδρομές δε αφορούν στο σύνολο των δημοτικών ενοτήτων του Δήμου.

Ήπιες δραστηριότητες υπαίθρου, σε συνδυασμό με πολιτιστικά τοπόσημα, με μοναδικά αξιοθέατα, με την τοπική κ.ά., ενισχύουν την πρόταση ανάπτυξης του πεζοπορικού τουρισμού μέσα από δίκτυο μονοπατιών τα οποία θα συντηρηθούν, θα αναδειχτούν, θα φέρουν ειδική σήμανση και θα χαρτογραφηθούν.

Ένας ευέλικτος διαχείρισης, θα υποστηρίξει ολιστικά το εγχείρημα, στο οποίο, φυσικά, είναι ευπρόσδεκτοι και ιδιώτες για να αποφευχθούν αλληλοκαλύψεις και αποπροσανατολισμοί από τον μεγάλο στόχο της ανάπτυξης για όλους.

“Διαβάζουμε κατά καιρούς ιδέες για ανάπτυξη διαδρομών, για αγώνες, για μικρά και μεγάλα μονοπάτια, για θεματικές πεζοπορίες κ.ά. Ευπρόσδεκτοι στο θαυμαστό βουνό, το Πήλιο, όσοι θέλουν να υποστηρίξουν αειφόρα πρότυπα τουριστικής ανάπτυξης και τη διαχρονική βιωσιµότητα κάθε τουριστικής δραστηριότητας”, σχολιάζει ο δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου Παν. Κουτσάφτης.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Aνοίγει τις πύλες του την Κυριακή ο ναός Αγίου Νικολάου Παλιουρίου Βόλου - https://t.co/qV3ia6Hdig… -

  • Όχημα με ηλικιωμένο οδηγό προσέκρουσε σε σταθμευμένα οχήματα #τροχαίοατύχημα - https://t.co/R6TYgPsPIT -

  • #φωτιά σε διαμέρισμα στον οικισμό Ξηροκάμπου #φωτιά - https://t.co/H1jdxlQ7PJ -

"Αλιεύοντας" την είδηση