Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΠΗΛΙΟ » Π. Κουτσάφτης: “Πνευματική εστία η Δημόσια Βιβλιοθήκη Ζαγοράς, αναβαθμίζεται με σημαντική χρηματοδότηση”
Π. Κουτσάφτης: “Πνευματική εστία η Δημόσια Βιβλιοθήκη Ζαγοράς, αναβαθμίζεται με σημαντική χρηματοδότηση”

Π. Κουτσάφτης: “Πνευματική εστία η Δημόσια Βιβλιοθήκη Ζαγοράς, αναβαθμίζεται με σημαντική χρηματοδότηση”

“Πνευματική εστία και ανεκτίμητο θησαυρό”, χαρακτηρίζει ο δήμαρχος Ζς – Μουρεσίου Παν. Κουτσάφτης την Δημόσια Βιβλιοθήκη Ζς για την οποία πρόσφατα εγκρίθηκε χρηματοδότηση 190.000 από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Με την ιδιότητα του προέδρου του Εφορευτικού Συμβουλίου της Βιβλιοθήκης, ο δήμαρχος χαιρετίζει την απόφαση του υφυπουργού Ανάπτυξης Γιαν. Τσακίρη με την οποία εγκρίθηκε η χρηματοδότηση του έργου “Υποστήριξη και εκσυγχρονισμός της Δημόσιας Ιστορικής Βιβλιοθήκης Ζαγοράς”.

“Μέσα σε ένα δυσχερές δημοσιονομικό κλίμα, αξιοποιήσαμε χρηματοδοτικά εργαλεία και με μια αξιόλογη πρόταση, καταφέραμε να πετύχουμε την χρηματοδότηση του έργου από δημόσιους πόρους.

Η Δημοτική Αρχή Ζαγοράς – Μουρεσίου, βρίσκεται διαρκώς υποστηρικτικά δίπλα στην Δημόσια Βιβλιοθήκη και θα συνεχίσει να ενισχύει κάθε προσπάθεια αναβάθμισης και ενδυνάμωσης του ρόλου της ως ιστορικού, πολιτιστικού, εκπαιδευτικού και κοινωνικού φάρου της περιοχής.

Με την πολύτιμη της προϊσταμένης της Βιβλιοθήκης  Ειρήνης Αναγνώστου, κατατέθηκε προς χρηματοδότηση μια τεκμηριωμένη πρόταση με την υλοποίηση της οποίας θα αναβαθμιστούν οι του θεσμού και θα τονωθεί η εξωστρέφειά του με σημαντικά αναπτυξιακά αποτελέσματα.

Παράλληλα, στους στόχους του έργου είναι η της φιλαναγνωσίας και της βιβλιοφιλίας, η υποστήριξη της εκπαιδευτικής και ερευνητικής διαδικασίας, η πρόσβαση σε πληροφοριακό υλικό, η μεγαλύτερη αξιοποίηση του δανειστικού τμήματος, οι εκ και γενικότερα η πολλαπλασιαστική αξιοποίηση του υλικού και των υπηρεσιών της ς στην ευρύτερη περιοχή.”

Για την ιστορία, η Δημόσια Ιστορική Βιβλιοθήκη Ζαγοράς ιδρύθηκε το 1762 με βασικούς ιδρυτές της τον Ιωάννη Πρίγκο και τον οικουμενικό πατριάρχη Καλλίνικο τον Γ΄.

Φυσικά όμως η Βιβλιοθήκη εκείνη την εποχή λειτουργούσε στο Ελληνομουσείο της Ζαγοράς, το γνωστό του , ενώ αρκετά μεταγενέστερα μεταστεγάστηκε η Βιβλιοθήκη στο σημερινό της κτίριο, το οποίο προσφέρθηκε από τον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση