Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΠΗΛΙΟ » Π. Κουτσάφτης: Διασώζουμε και αναδεικνύουμε το ιστορικό Ελληνομουσείο Ζαγοράς
Π. Κουτσάφτης: Διασώζουμε και αναδεικνύουμε το ιστορικό Ελληνομουσείο Ζαγοράς

Π. Κουτσάφτης: Διασώζουμε και αναδεικνύουμε το ιστορικό Ελληνομουσείο Ζαγοράς

 

Την ανάδειξη ενός ιστορικού κτιρίου του Πηλίου, του μοναδικού Ελληνομουσείο Ζς, το σχολείο όπου φοίτησε ο εθνομάρτυρας και πρόδρομος της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 Ρήγας Βελεστινλής, διασφαλίζει η ένταξη του έργου επισκευής και αποκατάστασης στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” με προϋπολογισμό 540.000 .

“Για την Δημοτική Αρχή Ζς- Μουρεσίου, επισημαίνει ο Δήμαρχος Παν. Κουτσάφτης, το έργο αποτελεί σημείο αναφοράς για την ανάδειξη του κτιριακού ιστορικού και πολιτιστικού αποθέματος.

Χρηματοδοτήσαμε μια εξαιρετική μελέτη ακριβώς για να διασώσουμε με σεβασμό και μεγάλη προσοχή ένα σπάνιο κτίριο πολιτιστικού ενδιαφέροντος και να αναδείξουμε την μοναδική σημασία του στη διαμόρφωση της νεώτερης Ελληνικής ιστορίας.

Έχουμε προτεραιοποιήσει και ενισχύουμε στοχευμένα την πλούσια πολιτιστική της περιοχής μας όχι μόνο για τον εμπλουτισμό του τουριστικού – πολιτιστικού προϊόντος αλλά πρωτίστως για να παραδώσουμε στα παιδιά μας, στις επόμενες γενιές ένα πολύτιμο πολιτιστικό και ιστορικό απόθεμα.

Στον προγραμματισμό μας και στην αξιοποίηση χρηματοδοτικών εργαλείων, οι και η Θεσσαλίας, βρίσκονται αρωγοί των προσπαθειών και τα αποτελέσματα των συνεργειών είναι εμφανή σε όλους τους τομείς, παρά τις δυσκολίες με τις απανωτές κρίσεις (δημοσιονομική, υγειονομική, ενεργειακή κ.α.) που πλήττουν την χ τα τελευταία χρόνια.”

Η Επιτροπή Αξιολόγησης του Προγράμματος “Αντώνης Τρίτσης” στην οποία συμμετέχει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός ενέταξε το έργο με συνολικό προϋπολογισμό 540.000 , δρομολογώντας την υλοποίησή του σύμφωνα με τα καλύτερα από επιστημονικής και τεχνικής ς πρότυπα και υλικά εφαρμόζοντας τις προδιαγραφές και απαιτήσεις της εγκεκριμένης μελέτης, καθώς και όλες τις υποδείξεις των υπηρεσιών από έμπειρα και εξειδικευμένα συνεργεία στον τομέα αποκατάστασης ιστορικών μνημείων.

Η υλοποίηση της Πράξης έχει μελετηθεί βάσει των πιο σύγχρονων προσεγγίσεων περιβαλλοντικής προστασίας έργων αποκατάστασης κτιρίων πολιτιστικού ενδιαφέροντος.

Σειρά επαφών Π. Κουτσάφτη στη ΔΕΘ με στελέχη της κυβέρνησης και οργανισμών

Συναντήσεις με στελέχη της κυβέρνησης και οργανισμών της Κεντρικής Διοίκησης, είχε ο Δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου Παν. Κουτσάφτης κατά την επίσκεψή του στην 86η ΔΕΘ και στις παράλληλες εκδηλώσεις για την περιφερειακή ανάπτυξη, τον ψηφιακό μετασχηματισμό, την ενεργειακή , την κλιματική αλλαγή κ.ά.

Ο κ. Κουτσάφτης στις επαφές που είχε, έθεσε διάφορα γραφειοκρατικά ζητήματα που αφορούν έργα, δράσεις και προγράμματα τα οποία υλοποιούνται ή έχουν δρομολογηθεί στον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου και υποστηρίζουν τον νέο κύκλο ανάπτυξης της περιοχής.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση