Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΠΗΛΙΟ » Π. Κουτσάφτης: Αναδεικνύουμε το ιστορικό Ελληνομουσείο Ζαγοράς και το αποδίδουμε στην κοινωνία
Π. Κουτσάφτης: Αναδεικνύουμε το ιστορικό Ελληνομουσείο Ζαγοράς και το αποδίδουμε στην κοινωνία

Π. Κουτσάφτης: Αναδεικνύουμε το ιστορικό Ελληνομουσείο Ζαγοράς και το αποδίδουμε στην κοινωνία

Την ανάδειξη ενός ιστορικού κτιρίου του Πηλίου, του μοναδικού Ελληνομουσείο Ζαγοράς, το σχολείο όπου φοίτησε ο εθνομάρτυρας και πρόδρομος της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 Ρήγας Βελεστινλής, διασφαλίζει η ένταξη του έργου επισκευής και αποκατάστασης στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” με προϋπολογισμό 540.000 ευρώ και η προγραμματική σύμβαση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

“Για την Δημοτική Αρχή Ζαγοράς- Μουρεσίου, επισημαίνει ο Δήμαρχος Παν. Κουτσάφτης με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης με τον Περιφερειάρχη Κων. Αγοραστό, το αποτελεί σημείο αναφοράς για την ανάδειξη του κτιριακού ιστορικού και πολιτιστικού αποθέματος.

Χρηματοδοτήσαμε μια εξαιρετική μελέτη ακριβώς για να διασώσουμε με σεβασμό και μεγάλη προσοχή ένα σπάνιο κτίριο πολιτιστικού ενδιαφέροντος και να αναδείξουμε την μοναδική σημασία του στη διαμόρφωση της νεώτερης Ελληνικής ιστορίας.

Έχουμε προτεραιοποιήσει και ενισχύουμε στοχευμένα την πλούσια πολιτιστική κληρονομικά της περιοχής μας όχι μόνο για τον εμπλουτισμό του τουριστικού – πολιτιστικού προϊόντος αλλά πρωτίστως για να παραδώσουμε στα παιδιά μας, στις επόμενες γενιές ένα πολύτιμο πολιτιστικό και ιστορικό απόθεμα.

Στον προγραμματισμό μας και στην αξιοποίηση χρηματοδοτικών εργαλείων, οι βουλευτές και η Περιφέρεια Θεσσαλίας, βρίσκονται αρωγοί των προσπαθειών και τα αποτελέσματα των συνεργειών είναι εμφανή σε όλους τους τομείς, παρά τις δυσκολίες με τις απανωτές κρίσεις (δημοσιονομική, υγειονομική, ενεργειακή κ.ά.) που πλήττουν την χώρα τα τελευταία χρόνια.”

Η Επιτροπή Αξιολόγησης του Προγράμματος “Αντώνης Τρίτσης” στην οποία συμμετέχει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας ενέταξε το με συνολικό προϋπολογισμό 540.000 ευρώ, δρομολογώντας την υλοποίησή του σύμφωνα με τα καλύτερα από επιστημονικής και τεχνικής άποψης πρότυπα και υλικά εφαρμόζοντας τις προδιαγραφές και απαιτήσεις της εγκεκριμένης μελέτης, καθώς και όλες τις υποδείξεις των υπηρεσιών από έμπειρα και εξειδικευμένα συνεργεία στον τομέα αποκατάστασης ιστορικών μνημείων.

Η υλοποίηση της Πράξης έχει μελετηθεί βάσει των πιο σύγχρονων προσεγγίσεων περιβαλλοντικής προστασίας έργων αποκατάστασης κτιρίων πολιτιστικού ενδιαφέροντος.
Αποδίδουμε, καταλήγει ο κ. Κουτσάφτης, στην τοπική κοινωνία και στις επόμενες γενιές, ένα με έντονο ιστορικό και αναπτυξιακό αποτύπωμα που θα αποτελεί σημείο αναφοράς όχι μόνο για την Ζαγορά και τη Μαγνησία.»

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Συνάντηση διευθύνοντος συμβούλου της ΟΛΒ Α.Ε. με τον Αιγύπτιο πρέσβη στην Ελλάδα - https://t.co/TpKkYnW7Xh… -

  • #Κολωνός: Συνελήφθησαν ακόμη 7 άτομα για την υπόθεση μαστροπείας #Κολωνός - https://t.co/q28LAXTTPO -

  • Πρόγραμμα Επιστημονικής Ελληνογαλλικής Συνεργασίας #ΙΚΥ - https://t.co/yxJrtuteta -

"Αλιεύοντας" την είδηση