Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΠΗΛΙΟ » Π. Ηλιόπουλος: Παραμένουν άνεργοι από το 2016 οι εργαζόμενοι των λατομείων στη Μαγνησία
Π. Ηλιόπουλος: Παραμένουν άνεργοι από το 2016 οι εργαζόμενοι των λατομείων στη Μαγνησία

Π. Ηλιόπουλος: Παραμένουν άνεργοι από το 2016 οι εργαζόμενοι των λατομείων στη Μαγνησία

Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Χρυσής Αυγής Παναγιώτης Ηλιόπουλος στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για το γεγονός ότι άνεργοι παραμένουν εδώ και δύο έτη οι εργαζόμενοι των λατομείων στη Μαγνησία.

Για μία ακόμη φορά η μνημονιακή ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δείχνει την της για τους άνεργους της Επικράτειας! Στην προκειμένη περίπτωση το Υπουργείο Περιβάλλοντoς και Ενέργειας, διαιωνίζοντας το χαoτικό καθεστώς αδειοδοτήσεως των λατομικών περιοχών, κρατά ομήρους της ανεργίας από το δεκάδες εργαζομένους των λατομείων στον Νομό Μαγνησίας.

Συγκεκριμένα το έβαλαν τα Νεοχωρίου, Καλαμακίου και ς, καταδικάζοντας στην ανεργία περί τους 150 λατόμους στο Δήμο Νοτίου Πηλίου στον Νομό Μαγνησίας. Παρά τις διαβεβαιώσεις που είχαν δοθεί από την Κυβέρνηση στους λατόμους πως θα επιστρέψουν στην εργασία τους το αργότερο έως το τέλος του ίδιου έτους, έχουν περάσει σχεδόν τρία χρόνια και τα παραμένουν κλειστά, με όλες τις επακόλουθες τραγικές συνέπειες για τους τελευταίους!

Απελπισμένοι όμως παραμένουν και οι στην που είναι άνεργοι από το 2016. Και σε αυτήν την περίπτωση της αδειοδοτήσεως των εν λόγω λατομείων έχει συνταχθεί και έχει εδώ και καιρό υποβληθεί η απαιτούμενη μελέτη, αλλά οι αρμόδιοι καθυστερούν αδικαιολόγητα την έκδοση της σχετικής άδειας.

Ο βουλευτής Μαγνησίας ρωτά το αρμόδιο υπουργείο αν θα επιληφθεί άμεσα του θέματος, ώστε επιτέλους μετά από καθυστέρηση σχεδόν τριών ετών να επαναλειτουργήσουν νόμιμα τα λατομεία στο Καλαμάκι, στο Νεοχώρι και στην Συκή στον Νομό Μαγνησίας, ώστε να ανακουφιστούν οι δεκάδες εργαζόμενοι που έχουν εξαθλιωθεί οικονομικά, λόγω της ανεργίας.

"Αλιεύοντας" την είδηση