Βρίσκεστε εδώ:  / ΠΗΛΙΟ / Ολοκληρώνονται οι διαδικασίες σύστασης και στελέχωσης του ΤΣΙΤΣΙΛΙΑΝΕΙΟΥ
Ολοκληρώνονται οι διαδικασίες σύστασης και στελέχωσης του ΤΣΙΤΣΙΛΙΑΝΕΙΟΥ

Ολοκληρώνονται οι διαδικασίες σύστασης και στελέχωσης του ΤΣΙΤΣΙΛΙΑΝΕΙΟΥ

 

Η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Ζέττα Μ. Μακρή είχε αναλυτική ενημέρωση, αργά, χθες το βράδυ, από τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ Φώτη Σερέτη, ότι, οι γραφειοκρατικές διαδικασίες σύστασης του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου στο, μέχρι πρότινος, αναξιοποίητο πρώην νοσοκομείο «Τσιτσιλιάνειο», στα Καλά Νερά, έχουν ως εξής: Η σύσταση του Τσιτσιλιάνειου πέρασε από το Κεντρικό Συμβούλιο Περιφερειών (ΚΕΣΥΠΕ) του Υπουργείου Υγείας και μέχρι την Παρασκευή θα δημοσιευθεί η σχετική απόφαση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, μετά την οποία θα συνταχθεί πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τις δύο θέσεις γενικών ιατρών και την μία θέση Νοσοκόμου. Την δε επόμενη εβδομάδα θα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διαδικασίες ώστε να αποδοθούν με απόφαση του «Αχιλλοπούλειου» Γενικού Νοσοκομείου τουλάχιστον 120 τ.μ. στο Τσιτσιλιάνειο για την πληρέστερη λειτουργία του.

Ως γνωστόν, η έδρα του νεοσυσταθέντος Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου είναι η Τοπική Κοινότητα Καλών Νερών και περιοχή ευθύνης του, οι οικισμοί Κάτω Γατζέα, Κορόπη και Άφησσος, ενώ η λειτουργία του θα είναι καθ’όλη την διάρκεια της ημέρας.

Η κ. Μακρή εξέφρασε την ικανοποίησή της από την εξέλιξη αυτή, για την οποία έχει, συντονισμένα και μεθοδευμένα, προωθήσει, μετά από κοινή, πολύμηνη προσπάθεια για την θωράκιση της δημόσιας υγείας των κατοίκων του Ν. Πηλίου με τον δήμαρχο Νοτίου Πηλίου Μιχάλη Μιτζικό, στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη σε συνάντησή του μαζί του στις 4 Φεβρουαρίου 2021.  

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση