Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΠΗΛΙΟ » Ο Κων. Μαραβέγιας στηρίζει τον Δήμο Νοτίου Πηλίου για τη χρηματοδότηση μελετών και εγγειοβελτιωτικών έργων
Ο Κων. Μαραβέγιας στηρίζει τον Δήμο Νοτίου Πηλίου για τη χρηματοδότηση μελετών και εγγειοβελτιωτικών έργων

Ο Κων. Μαραβέγιας στηρίζει τον Δήμο Νοτίου Πηλίου για τη χρηματοδότηση μελετών και εγγειοβελτιωτικών έργων

Την πρότση του Δήμου Νοτίου Πηλίου γι τη χρηµατοδότηση του έργου «Μελέτη – κατασκευή Ορεινού Αρδευτικού Κλάδου», προώθησε με αναφορά του προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίµων Μ. Βορίδη, ο ς της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Μαραβέγιας.

Σύμφωνα με επιστολή του δημάρχου Νοτίου Πηλίου  Μιχάλη Μιτζικού, η έχει καταρτίσει σχέδιο αξιοποίησης των επιφανειακών υδάτων, προκειμένου να αντιμετωπίσει τα προτα από τη συνεχή άντληση των υπόγειων υδάτων για αρδευτικούς σκοπούς. Το σχέδιο περιλαμβάνει μελέτες για την εκμετάλλευση των επιφανειακών νερών του ταμιευτήρα του φράγματος «Παναγιώτικο», τη βελτίωση των υφιστάμενων υδρομαστεύσεων, την κατασκευή κλειστού αρδευτικού δικτύου διανομής νερού, την υδροηλεκτρική αξιοποίηση του φράγματος «Παναγιώτικο», καθώς και την κατασκευή νέου φράγματος για την αξιοποίηση του ρέματος «Αράπη» στην Αργαλαστή.

Το συνολικό κόστος των προτεινόμενων μελετών εγγειοβελτιωτικών έργων ανέρχεται σε 9.200.00 ευρώ. Εκτός, όμως, από την εκπόνηση των μελετών, προτείνεται επίσης η κατασκευή του ορεινού αρδευτικού κλάδου του φράγματος «Παναγιώτικο», ενδεικτικού προϋπολογισμού 7.000.000 ευρώ, για τον οποίο έχουν εκπονηθεί περιβαλλοντικές και υδραυλικές μελέτες.

Επισημαίνεται ότι με την εκπόνηση των μελετών και ειδικότερα με τη μελέτη και κατασκευή του ορεινού αρδευτικού κλάδου του φράγματος «Παναγιώτικο», ο Δήμος Νοτίου Πηλίου επιδιώκει την εφαρμογή ενός σχεδίου για την ορθή διαχείριση και πλήρη αξιοποίηση του βρόχινου και επιφανειακού νερού, διασφαλίζοντας τις προϋποθέσεις για βιώσιμη γεωργία.

Για τον λόγο αυτό προτείνει τη των αναγκαίων μελετών και εγγειοβελτιωτικών έργων, συνολικού εκτιμώμενου κόστους 16.200.000 ευρώ.

Με την αναφορά του προς τον κ. Βορίδη, ο ς ζητεί να εξαντληθεί κάθε περιθώριο διασφάλισης του συγκεκριμένου ποσού, προκειμένου να δρομολογηθεί μια εξαιρετικά σημαντική παρέμβαση για τον .

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση