Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΠΗΛΙΟ » Ο Κων. Μαραβέγιας στηρίζει τον Δήμο Νοτίου Πηλίου για τη χρηματοδότηση μελετών και εγγειοβελτιωτικών έργων
Ο Κων. Μαραβέγιας στηρίζει τον Δήμο Νοτίου Πηλίου για τη χρηματοδότηση μελετών και εγγειοβελτιωτικών έργων

Ο Κων. Μαραβέγιας στηρίζει τον Δήμο Νοτίου Πηλίου για τη χρηματοδότηση μελετών και εγγειοβελτιωτικών έργων

Την πρόταση του Δήμου οτίου Πηλίου για τη χρηµατοδότηση του έργου «Μελέτη – κατασκευή Ορεινού Αρδευτικού Κλάδου», προώθησε με αναφορά του προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίµων Μ. Βορίδη, ο βουλευτής Μαγνησίας της έας Δημοκρατίας .

Σύμφωνα με επιστολή του δημάρχου Νοτίου Πηλίου  Μιχάλη Μιτζικού, η δημοτική αρχή έχει καταρτίσει αξιοποίησης των επιφανειακών υδάτων, προκειμένου να αντιμετωπίσει τα προβλήματα από τη συνεχή άντληση των υπόγειων υδάτων για αρδευτικούς σκοπούς. Το περιλαμβάνει μελέτες για την εκμετάλλευση των επιφανειακών νερών του ταμιευτήρα του φράγματος «Παναγιώτικο», τη βελτίωση των υφιστάμενων υδρομαστεύσεων, την κατασκευή κλειστού αρδευτικού δικτύου διανομής νερού, την υδροηλεκτρική αξιοποίηση του φράγματος «Παναγιώτικο», καθώς και την κατασκευή νέου φράγματος για την αξιοποίηση του τος «Αράπη» στην .

Το συνολικό κόστος των προτεινόμενων μελετών εγγειοβελτιωτικών έργων ανέρχεται σε 9.200.00 . Εκτός, όμως, από την εκπόνηση των μελετών, προτείνεται επίσης η κατασκευή του ορεινού αρδευτικού κλάδου του φράγματος «Παναγιώτικο», ενδεικτικού προϋπολογισμού 7.000.000 , για τον οποίο έχουν εκπονηθεί περιβαλλοντικές και υδραυλικές μελέτες.

Επισημαίνεται ότι με την εκπόνηση των μελετών και ειδικότερα με τη μελέτη και κατασκευή του ορεινού αρδευτικού κλάδου του φράγματος «Παναγιώτικο», ο Δήμος Νοτίου Πηλίου επιδιώκει την εφαρμογή ενός σχεδίου για την ορθή διαχείριση και πλήρη αξιοποίηση του βρόχινου και επιφανειακού νερού, διασφαλίζοντας τις προϋποθέσεις για βιώσιμη .

Για τον λόγο αυτό προτείνει τη χρηματοδότηση των αναγκαίων μελετών και εγγειοβελτιωτικών έργων, συνολικού εκτιμώμενου κόστους 16.200.000 ευρώ.

Με την αναφορά του προς τον κ. Βορίδη, ο βουλευτής Μαγνησίας ζητεί να εξαντληθεί κάθε περιθώριο διασφάλισης του συγκεκριμένου ποσού, προκειμένου να δρομολογηθεί μια εξαιρετικά σημαντική παρέμβαση για τον Δήμο Νοτίου Πηλίου.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση