Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΠΗΛΙΟ » Ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος στο Νότιο Πήλιο για τις ανεμογεννήτριες
Ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος στο Νότιο Πήλιο για τις ανεμογεννήτριες

Ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος στο Νότιο Πήλιο για τις ανεμογεννήτριες

 

Στην Αργαλαστή βρέθηκε την Παρασκευή, 10.07.2020, ο ς Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου οτίου Πηλίου, προκειμένου να συμμετάσχει στη συνεδρίαση με θέμα τη λήψη απόφασης για εξαίρεση της περιοχής του Δήμου οτίου Πηλίου από τον προγραμματισμό εγκατάστασης ανεμογεννητριών.

Κατά τη συζήτηση ζητήθηκε από τους παρευρισκόμε της περιοχής να πιέσουν ώστε να εξαιρεθεί από τη χωροθέτηση αιολικών πάρκων όλο το Νότιο Πήλιο που αποτελεί φυσικό και πολιτιστικό πόρο εθνικής αξίας.

Ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος επεσήμανε αρχικά τη διαχρονικότητα της απορς της προστασίας του περιβάλλοντος. «Ναι μεν είμαστε υπέρ των ΑΠΕ, ωστόσο, οι άδειες παρς δεν πρέπει να δίνονται ανεξέλεγκτα και ιδίως όταν αφορούν γη υψηλής παραγωγικότητας με ανεπτυγμένο πρωτογενή τομέα και περιοχές με πλούσια , φυσική ομορφιά και παραδοσιακούς οικισμούς, όπως είναι το Νότιο Πήλιο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο ς του ΣΥΡΙΖΑ στάθηκε ιδιαίτερα στην αναγκαιότητα ενός ειδικού χωροτακτικού σχεδιασμού που να ρυθμίζει τις νέες άδειες παρς και θα επαναξιολογεί εκείνες που έχουν ήδη χορηγηθεί.

«Σε κάθε περίπτωση, τέτοιες παρεμβάσεις θα πρέπει να λαμβάνουν υπόψιν τρία πράγματα: τις επιστημονικές μελέτες, τη βούληση της τοπικής κοινωνίας και την άποψη των οικολογικών οργανώσεων και των τοπικών κινημάτων» τόνισε και συνέχισε λέγοντας ότι: «στο Νότιο Πήλιο, εκτός από το ιδιαίτερο ανάγλυφο της περιοχής,  υπάρχει και η πλειοψηφική άποψη της κοινωνίας, όπως εκφράζεται και στο Ψήφισμα του Δήμου Νοτίου Πηλίου».

Ο κ. Μεϊκόπουλος ολοκλήρωσε την τοποθέτησή του δηλώνοντας ότι ασπάζεται τη λογική του ψηφίσματος και των κατοίκων του Νοτίου Πηλίου, ενώ δεσμεύθηκε να εξαντλήσει όλα τα διαθέσιμα κοινοβουλευτικά μέσα, ώστε να εξαιρεθεί η περιοχή από την εγκατάσταση ανεμογεννητριών.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση