Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΠΗΛΙΟ » Ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος σε Αργαλαστή και Μετόχι
Ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος σε Αργαλαστή και Μετόχι

Ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος σε Αργαλαστή και Μετόχι

 

Την επισκέφθηκε σήμερα, 24.08.2020, ο Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. -Προοδευτική Συμμαχία Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, όπου πραγματοποίησε συνάντηση με τον δήμαρχο Νοτίου Πηλίου  Μιχάλη Μιτζικό.

Προηγουμένως, συναντήθηκε και με τον πρόεδρο της Κοινότητας Μετοχίου  Κων/νο Καραδέμητρο και μίλησαν για το πρόβλημα υδροδότησης και καθαριότητας του οικισμού.

Στη συνάντηση συμμετείχε και το μέλος της Ν.Ε. Μαγνησίας Σταύρος Κατσούρας.

Η ανάγκη στελέχωσης των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Νοτίου Πηλίου συζητήθηκε διεξοδικά, καθώς, όπως επισημάνθηκε, οι σε πολιτικούς μηχανικούς και τοπογράφους δεν επιτρέπουν στον Δήμο να επωφεληθεί από χρηματοδοτικά προγράμματα και να προχωρήσει στην υλοποίηση έργων που έχει ανάγκη η περιοχή.

Στο επίκεντρο βρέθηκε το σημαντικό για την περιοχή ζήτημα της βελτίωσης της εσωτερικής και επαρχιακής οδοποιίας με τον κ. Μεϊκόπουλο και τον κ. Μιτζικό να συζητούν για την αναγκαιότητα να ασφαλτοστρωθούν διάφορα τμήματα του οδικού δικτύου για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας, τη διευκόλυνση των καλλιεργητών στις αγροτικές τους εργασίες και λόγους πυρασφάλειας και δασοπυρόσβεσης.

Ο ζήτησε να ενημερωθεί από τον δήμαρχο για το θέμα της νομιμοποίησης των υφιστάμενων λιμανιών και λιμενίσκων του Δήμου Νοτίου Πηλίου. «Η επίλυση του ζητήματος νομιμοποίησης των υφιστάμενων λιμενικών υποδομών χωρίς όμως να γίνουν παρεμβάσεις που να αλλοιώνουν τη φυσική ομορφιά της περιοχής θα τονώσει την αναπτυξιακή της πορεία» τόνισε χαρακτηριστικά.

Η αλλαγή του υδροδοτικού δικτύου με τον καθαρισμό των δεξαμενών και αντλιοστασίων αλλά και την αντικατάσταση των παλαιών σωληνώσεων από αμίαντο αποτελούν σύμφωνα με τον κ. Μιτζικό προτεραιότητα για τον Δήμο, ενώ ο κ. Μεϊκόπουλος ενημερώθηκε και για τις εξελίξεις στο Παναγιώτικο.

Μεταξύ άλλων στη συνάντηση τέθηκε το ζήτημα του στόλου των υπηρεσιακών οχημάτων του Δήμου, για το οποίο ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος έχει πραγματοποιήσει σχετική κοινοβουλευτική παρέμβαση  και επεσήμανε χαρακτηριστικά : «πρέπει άμεσα να ανανεωθούν προκειμένου να καλύπτονται οι αυξημένες και επείγουσες ανάγκες του Δήμου που έχει ιδιαίτερη γεωμορφολογία και εκτεταμένα διοικητικά όρια».

Έγινε, ακόμη, εκτεταμένη αναφορά στην ανάγκη χρηματοδότησης και κατασκευής αθλητικών εγκαταστάσεων στην περιοχή που διαθέτει Γυμνάσια και Λύκεια και οι νέοι χρειάζεται να μεταβαίνουν στο Βόλο για τις αθλητικές τους δραστηριότητες.

Ολοκληρώνοντας την επίσκεψη, ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος ευχαρίστησε τον δήμαρχο για τη γόνιμη συζήτηση και δεσμεύθηκε ότι θα εξαντλήσει τα διαθέσιμα μέσα κοινοβουλευτικού ελέγχου για να ικανοποιηθούν τα αιτήματα του Δήμου και των κατοίκων της περιοχής.

Στη συνέχεια περιηγήθηκε στην Αργαλαστή, όπου συνομίλησε με κατοίκους, ιδιοκτήτες καταστημάτων και επισκέπτες.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση