Βρίσκεστε εδώ:  / ΠΗΛΙΟ / Ο Αλ. Μεϊκόπουλος ζητάει άμεσες παρεμβάσεις στα γεφύρια Παλαιοκάστρου & Τσαγκαράδας
Ο Αλ. Μεϊκόπουλος ζητάει άμεσες παρεμβάσεις στα γεφύρια Παλαιοκάστρου & Τσαγκαράδας

Ο Αλ. Μεϊκόπουλος ζητάει άμεσες παρεμβάσεις στα γεφύρια Παλαιοκάστρου & Τσαγκαράδας

προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες συντήρησης και επισκευής του διατηρητέου εφυριού του Παλαιοκάστρου στον Άγιο Βλάσιο Μαγνησίας, που εξαιτίας των προβλημάτων διάβρωσης που αντιμετωπίζει χρήζει άμεσων παρεμβάσεων, αλλά και οι διαδικασίες μελετών και αποκατάστασης του πέτρινου μονότοξου εφυριού της Τσαγκαράδας που έχει καταρρεύσει από δέντρου λόγω πρόσφατης κακοκαιρίας, ζήτησε με Ερώτησή του από την Υπουργό Πολιτισμού ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.

Σύμφωνα με τον , με το 933/Β/16-11-1988 το γεφύρι Παλαιοκάστρου Αγίου Βλασίου Μαγνησίας χαρακτηρίστηκε ως διατηρητέο ιστορικό μνημείο. «Φαινομενικά η κατάστασή του είναι καλή, ωστόσο εδώ και καιρό αντιμετωπίζει προβλήματα στα θεμέλιά του, με τη βάση του να έχει διαβρωθεί από τη ροή του νερού, κάνοντας επείγουσα την ανάγκη συντήρησης και επισκευής του», τόνισε, ανέφερε ωστόσο ότι μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει καμία επισκευής και συντήρησής του από τους αρμόδιους φορείς.

Ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος σημείωσε ακόμη ότι την Πέμπτη 11.02.2021, λόγω της κακοκαιρίας που επικρατούσε στην περιοχή του Πηλίου, παρακείμενος πλάτανος ξεριζώθηκε και έπεσε πάνω στο πέτρινο μονότοξο Γεφύρι της Τσαγκαράδας, το παλαιότερο και πιο γνωστό γεφύρι του Πηλίου, με αποτέλεσμα αυτό να καταρρεύσει. «Απαιτούνται επείγουσες ενέργειες για άμεση παρέμβαση και μελέτη αποκατάστασης του ιστορικού γεφυριού, που αποτελεί σήμα κατατεθέν της περιοχής και τουριστικό σημείο αναφοράς» ανέφερε ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Τα τελευταία χρόνια, τα έντονα καιρικά φαινόμενα που πλήττουν την περιοχή της Μαγνησίας και του Πηλίου ειδικότερα, απειλούν τα ιστορικά μνημεία της περιοχής και καλούν σε άμεσες παρεμβάσεις συντήρησης για να μη χαθεί η πολιτιστική κληρονομιά και ταυτότητα του τόπου», επεσήμανε ο βουλευτής ζητώντας από την Υπουργό Πολιτισμού να παρέμβει άμεσα.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Στο Βόλο ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ #Αρχηγός ΓΕΕΘΑ - https://t.co/vHkjLxwJbJ -

  • Άρση μέτρων: Τι ανοίγει τις επόμενες ημέρες - https://t.co/a7Ygbn7bsY -

  • Με τραύμα στο κεφάλι 24χρονος #δικυκλιστής στο ΑΓΝΒ #δικυκλιστής - https://t.co/kdxdCFg9yp -

"Αλιεύοντας" την είδηση