Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΠΗΛΙΟ » Νότιο Πήλιο: Ένας παράδεισος επί γής
Νότιο Πήλιο: Ένας παράδεισος επί γής

Νότιο Πήλιο: Ένας παράδεισος επί γής

 

Νότιο Πήλιο. Ένας παράδεισος επί γής.  Ένας προορισμός  που μαγεύει τον επισκέπτη και δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά γιατί απλούστατα το Νότιο Πήλιο είναι ένας τόπος που σου προσφέρει απλόχερα τόσο την οργιώδη, πλούσια βλάστηση του βουνού, όσοι και τις  ατέλειωτες δαντελωτές τους παραλίες και μια θάλασσα που κάνει το βλέμμα να χάνεται και να ταξιδεύει.

Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι από τη μυθολογία ακόμη οι Θεοί του Ολύμπου επέλεγαν αυτόν τον ευλογημένο  τόπο για τις διακοπές τους.

Τα χωριά του με μοναδική , ξεχωριστή ομορφιά το καθένα, μαγεύουν τον επισκέπτη με το φυσικό τους κάλλος κι αποτελούν πόλο έλξης όλους τους μήνες του έτους.

Πρώτος σταθμός στο Νότιο Πήλιο είναι ο Άγιος Γεώργιος Νηλείας , ένα από τα ομορφότερα κεφαλοχώρια του Πηλίου, με τα σπίτια κτισμένα αμφιθεατρικά κατά μήκος της κατάφυτης πλευράς του Βουνού των Κενταύρων και με θέμα τον Παγασητικό Κόλπο.

Επόμενος προορισμός το Μαλάκι  και ακολούθως  η Άνω και , που ενδείκνυται για περιπάτους , αλλά και για κολύμπι και γαστριμαργικές απολαύσεις στα γραφικά παράλιά της.

Αμέσως μετά  οι Αφέτες, ένα κόμη γραφικό χωριό χτισμένο αμφιθεατρικά, μέσα σε ένα καταπράσινο περιβάλλον  πάνω από την παραλία της Αφήσσου, η οποία αποτελεί ένα  από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς,  αφού παντρεύει μοναδικά την γραφικότητα του τοπίου και το  κοσμοπολίτικο στοιχείο.

Την Άφησσο πλαισιώνουν τρείς μαγευτικές παραλίες: Η Καλλιφτέρη, το Λαγούδι και ο Αμπωβός.

Τα Καλά Νερά είναι επίσης ένας δημοφιλής προορισμός,  χτισμένος πάνω στην καταπράσινη ζώνη του Παγασητικού Κόλπου κι αποτελεί τους καλοκαιρινούς μήνες πόλο έλξης για ξένους και Έλληνες τουρίστες.

 

Η Κορώπη (Μπούφα) αποτελεί το επίνειο των Μηλεών στην  πλευρά του Παγασητικού και παρουσιάζει τεράστιο αρχαιολογικό ενδιαφέρον λόγω  των φημισμένων μαντείων της:  του Απόλλωνα και του Δία, ενώ στις μέρες μας αποτελεί έναν εξαιρετικό καλοκαιρινό τουριστικό προορισμό.

Ορεινότερα, δεσπόζουν οι Μηλιές με τον θρυλικό “Μουτζούρη” , το τρενάκι του Πηλίου.

Οι Μηλιές είναι τόπος καλλιτεχνών και διανοούμενων  αλλά και κάθε άλλου επισκέπτη  και η φήμη τους  είναι ξακουστή και σε συνδυασμό με τις Πινακάτες και την Βυζίτσα  αποτελούν ένα μοναδικό σε φυσική ομορφιά ορεινό τρίγωνο, άξιο εξερεύνησης, περιήγησης και διαμονής.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι κάθε εποχή του χρόνου χιλιάδες επισκέπτες  φτάνουν στην περιοχή για τις διακοπές τους.

Επομένη στάση στο ορεινό , παραδοσιακό , με θέα τόσο τον Παγασητικό Κόλπο όσο και το Αιγαίο Πέλαγος. Ένας καταπράσινος τόπος για διακοπές όλες  τις εποχές του χρόνου.

Με τις μοναδικού κάλλους και φυσικής αγριάδας παραλίες είναι και η γεωργοκτηνοτροφική Συκή, που φημίζεται  και για τις περίφημες πλάκες Πηλίου.

Το είναι επίσης ένας  ορεινός οικισμός με μια πανέμορφη παραλία τη με τον μικρό της οικισμό,  από την πλευρά του Αιγαίου.

Η , πρωτεύουσα του Δήμου Νοτίου Πηλίου, με τη γραφική πλατεία και τα γραφικά σοκάκια της,  περιβάλλεται από  πανέμορφες παραλίες, τόσο από την πλευρά του Παγασητικού Κόλπου όσο και από το Αιγαίο πέλαγος.

[

Δημοφιλείς για τους λουόμενους το Λεφόκαστρο,  ο Κάλαμος, η Μικρή και Μεγάλη Πάου, τα , η Μελανή και η Πάλτση, το Ποτόκι και το Χόρτο .

Ο Λαύκος,  το επόμενο γραφικό κεφαλοχώρι του Νοτίου Πηλίου. Ένα παραδοσιακό Πηλιορείτικο χωριό , με καταπληκτική θέα στον Παγασητικό Κόλπο. Η πανέμορφη πλακόστρωτη πλατεία του,   τα καλντερίμια του και τα βαθύσκιωτα πλατάνια του , σε συνδυασμό με τον πλούσιο πολιτισμό του το καθιστούν μία  από τις  πλέον επισκέψιμες περιοχές.

Σημαντικό τουριστικό θέρετρο αποτελεί το επίνειο του Λαύκου, η ξακουστή Μηλίνα, με το μοναδικό της ηλιοβασίλεμα  και την πλούσια της,  αφού εκεί εντοπίζεται η αρχαία Μαγνησία πόλη Ολιζών.

Απέναντί της δεσπόζουν τα δύο μικρά γραφικά νησάκια: Ο Αλατάς και η Πρασούδα.

Στην άκρη του Παγασητικού Κόλπου είναι το χωριό , με έντονο νησιώτικο χαρακτήρα και μεγάλη ναυτική παράδοση αλλά και πλούσια .

Είναι γνωστό ως το χωριό των τριών θαλασσών , αφού περικλείεται από τον Παγασητικό κόλπο στο βορρά, τον Β. Ευβοϊκό κόλπο  στα νότια και το Αιγαίο Πέλαγος στα ανατολικά.

Στην πλευρά του Αιγαίου μοναδικοί θαλάσσιοι προορισμοί αποτελούν ο Πλατανιάς και το Μικρό, το Καστρί και ο Κατηγιώργης με τα καταπράσινα νερά τους και μια επιπλέον σειρά παραλιών και ορμίσκων που μαγεύουν και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη.  Στην περιοχή βρίσκονται αξιόλογες παράλιες, όπως η Λύρη,  ο Μουρτιάς, η Θεοτόκος και το Βρωμονέρι.

Είναι γεγονός πως ο ήλιος, το βουνό και η θάλασσα αποτελούν πάντοτε λόγους για να επισκεφθεί κάποιος το Νότιο Πήλιο,  κάθε εποχή του χρόνου.

Το πυκνό πράσινο του βουνού αγγίζει το βαθύ γαλάζιο της θάλασσας , σχηματίζοντας πανέμορφες παραλίες και ο επισκέπτης μπορεί να βρεθεί κάθε στιγμή  είτε σε πολυσύχναστες αμμώδεις παραλίες είτε σε απομονωμένους όρμους και σε βραχώδεις ακτές.

Για όλους αυτούς και άλλους τόσους λόγους αξίζει κάποιος να επισκεφθεί το Νότιο Πήλιο και να ανακαλύψει τον πλούσιο πολιτισμό του και το απαράμιλλο φυσικό του κάλλος.

 

 

 

 

 

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση