Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΠΗΛΙΟ » Νέες υποψηφιότητες με την “Αδέσμευτη Αυτοδιοικητική Πρωτοβουλία”
Νέες υποψηφιότητες με την “Αδέσμευτη Αυτοδιοικητική Πρωτοβουλία”

Νέες υποψηφιότητες με την “Αδέσμευτη Αυτοδιοικητική Πρωτοβουλία”

Όλο και περισσότεροι ενεργοί πολίτες, άνθρωποι της δημιουργίας και της προσφοράς, εμπλουτίζουν τον συνδυασμό της “Αδέσμευτης Αυτοδιοικητικής Πρωτοβουλίας” στο Νότιο Πήλιο.

Η πλατιά , δεν μεγαλώνει μόνο αριθμητικά αλλά ενισχύεται με αξιόλογα στελέχη από διάφορους χώρους, από δημότες και δημότισσες που αγαπούν τον τόπο τους, ενώνουν τις δυνάμεις τους, στέλνοντας το μήνυμα της νίκης σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Νοτίου Πηλίου.

“Οι νέες υποψηφιότητες, δεν προσθέτουν απλά δυνάμεις. Συμβάλλουν με τις απόψεις τους για το πρόγραμμα, με τις ιδέες τους

στην κοινή μας προσπάθεια να διασφαλίσουμε όλοι μαζί, την μετάβαση του Δήμου Νοτίου Πηλίου σε μία νέα εποχή ευημερίας”, αναφέρει ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών και υποψήφιος Δήμαρχος Μιλτ. Παπαδημητρίου.

 

Οι νέες υποψηφιότητες είναι:

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΦΕΤΩΝ

ΚΑΛΑΤΖΗΣ ΑΡΥΦΑΛΛΟΣ

ΚΑΤΣΙΚΑ ΜΑΡΙΑ

ΚΟΥΚΟΥΜΒΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΗΛΕΩΝ

ΖΑΓΑΣ ΖΗΣΗΣ

ΚΟΤΙΝΟΠΟΥΛΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΙΑ

ΠΑΤΡΑΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ

ΦΩΤΙΑΔΟΥ ΜΕΛΠΟΜΕΝΗ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΗΠΙΑΔΟΣ

ΔΕΛΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΚΑΛΤΣΟΓΙΑΝΝΗ ΕΛΕΝΗ

ΚΑΪΛΕ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

 

Μιλτ. Παπαδημητρίου: Κινητήρια δύναμη ανάπτυξης ο τουρισμός

 Την πεποίθηση ότι ο τουρισμός αποτελεί κινητήρια δύναμη για την οικονομία και την κοινωνία και ο Δήμος Νοτίου Πηλίου αναδεικνύει τον καταλυτικό του ρόλο στην ανάπτυξη και την ευημερία, διατυπώνει ο υποψήφιος Δήμαρχος Νοτίου Πηλίου και νυν Αντιδήμαρχος κ. Μιλτιάδης Παπαδημητρίου.

“Με συστηματική δουλειά, ουσιαστική συνεργασία με τους και με ένα συνδυασμό δράσεων, πετύχαμε να ενισχύσουμε την τουριστική ταυτότητα του Νοτίου Πηλίου.

Παρά τις αντιδράσεις της μειοψηφίας, η οποία καταψήφιζε δαπάνες συμμετοχής του Δήμου σε διεθνείς τουριστικές εκθέσεις και φυσικά θα εξακολουθήσει την ίδια πολιτική της μέσα από τον συνδυασμό του κ. Μιτζικού, η “” θα συνεχίσει την ενίσχυση των αναπτυξιακών πλεονεκτημάτων της περιοχής μας, με μοχλό προόδου τον τουρισμό ώστε ο οικονομικός δυναμισμός να διαχέεται σε όλους τους κλάδους, σε κάθε χωριό.

Μέσα σε ένα δυσμενές δημοσιονομικό περιβάλλον, δώσαμε έμφαση στην ανάπτυξη υποδομών όπως η δρομολόγηση του βιολογικού συστήματος Καλών Νερών, η πρόσβαση σε παραλίες, η επέκταση του δικτύου ύδρευσης, η νομιμοποίηση υφιστάμενων λιμενικών εγκαταστάσεων, η διάνοιξη νέων αξόνων όπως ο δρόμος που θα συνδέει τον Αγ. Γεώργιο Νηλείας με τα Χάνια κ.α.

Στηρίξαμε διαδημοτικές συν με τον και τον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου και τα αποτελέσματα από τη συμμετοχή μας ως κοινός προορισμός σε διεθνείς τουριστικές εκθέσεις είναι πολύ ενθαρρυντικά.

Πρόσφατα είχαμε μια ακόμη θετική εξέλιξη για την επένδυση στον Αλατά με την εταιρία στην οποία έχει εκμισθωθεί η νησίδα να ανακοινώνει την αποφασιστικότητά της να προχωρήσει στην μεγάλη επένδυση.

Αξιοποιούμε χρηματοδοτικά εργαλεία όπως το CLLD/LEADER προτείνοντας για ένταξη τέσσερα έργα τα οποία ενισχύουν την τουριστική ταυτότητα του Νοτίου Πηλίου και θωρακίζουν το περιβάλλον και ειδικότερα αφορούν:

“Συντήρηση και μερική αποκατάσταση παραδοσιακών κρινών ”

“Συντήρηση ανάδειξη και σήμανση δικτύου πεζοπορικών διαδρομών (μονοπάτια)”

-“iArea – Ανάπτυξη Ολοκληρωμένης Ψηφιακής Διαδραστικής εφαρμογής Κινητών συσκευών για την προβολή των τοπικών φυσικών και Πολιτιστικών Πόρων της Περιοχής του Δήμου Νοτίου Πηλίου.”

-“Ολοκληρωμένο Ευφυές Σύστημα Έγκαιρης Πυρανίχνευσης του Δήμου  Νοτίου Πηλίου”.

Παράλληλα, σε συνεργασία με , με την Περιφέρεια, με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, την Ιερά Μητρόπολη κ.α., θα αναπτύξουμε ένα ολιστικό σχέδιο τόνωσης ειδικών μορφών τουρισμού, όπως ο θρησκευτικός, ο περιπατητικός, εναλλακτικές μορφές σε συνδυασμό με αθλητικές δράσεις κ.α.

Σημείο αναφοράς θα αποτελεί η πρόταση αξιοποίησης του χώρου στο Παναγιώτικο, με σεβασμό  στο ιδιαίτερο φυσικό περιβάλλον και στη λειτουργία του φράγματος. Ήδη στην περιοχή ιδιωτικοί φορείς έχουν πραγματοποιήσει σποραδικά πολιτιστικές δράσεις με σημαντική απήχηση και θα εξεταστούν για διοργανώσεις φεστιβάλ, αθλητικών γεγονότων κ.α.

Δεσμευόμαστε να εμπλουτίσουμε αυτή την προστιθέμενη αξία της οικονομίας μας, τον τουρισμό, να αξιοποιήσουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα κάθε περιοχής και να εξασφαλίσουμε ακόμη μεγαλύτερη τουριστική ανάπτυξη για τα επόμενα χρόνια.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση